Anahtar Deliği 07.08.2018

Anahtar Deliği 07.08.2018

Anahtar Deliği 07.08.2018

AK PARTİLİ YÖNETİCİNİN İNŞAATINI KARAYOLLARI 3 KEZ UYARMIŞ! AMA CEZA KESMEMİŞ! 

Trabzon’un en prestijli otelleri arasında Ramada yer alır. Ramada Plaza Otel Yalıncak’ta açıldığından bu yana o bölgede turizm hareketliliği tavan yaptı. Otel projeleri sırasıyla hayata geçti. Şimdi orada açılan otellerin bir inşaat projesiyle başı dertte. Öyle ki ne yaparsalar sorun oluyor! Ramada Plaza’nın hemen yanında AK Parti Trabzon İl Yöneticisi Aziz Mürtezaoğlu’nun inşaat projesi var. Konut projesi otel olarak da düşünülüyor ama henüz karar net verilmemiş. İnşaat çalışmaları yapılırken aksilikler yaşanıyor. Turizm sezonunda mesela taş kırma gibi çevreye gürültü verici çalışmalar yapılması yan taraftaki otellere rahatsızlık verdi. Otel rezervasyonları iptal edildi. Turizm bölgesi noktalarda başka illerde ses ve gürültü yapamazsın yoksa ceza yersin! Hatta inşaat dahi yapamazsın. Ama burası Trabzon! Aldığımız duyumlara göre Otel yöneticileri yan taraftaki otel inşaatını taaa Ankara’lara kadar ulaştırdılar. Trabzon yerel yöneticileri çıtlarını çıkramadıklarından sanırız..

Neyse Ankara’da çözüm bulamadı! Ardından BİMER’e şikayet edildi. Şikayet sonrası gelen cevap, “Ruhsatları var” Ramada’da körfez ülkelerinden ve diğer ülkelerinden önemli iş insanları, devlet yöneticileri geliyor. Haliyle rahatsız oluyorlar. Bu da prestij kaybı demektir. Hatta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da geldiklerinde burada toplantı yaptılar konakladılar. Ramada yetkilileri misafirlerinden gelen şikayetler doğrultusunda karayollarına defalarca gitmelerine rağmen birşey olmamış. Karayollarından gelen cevap ise şöyleymiş; “Üç kez uyarmamıza rağmen Ortahisar Belediyesi birşey yapmıyor!” Şimdi neler olacak göreceğiz…

Yandaki uluslararası sahil yolunun bir kısmı çöktü! O kısım kapandı! Yol kontrollü sağlanıyor. Ayrıca bu inşaatta çalışan makineler Ortahisar Başkan Yardımcısı Kemal Çoban’a yakın bir firmaya ait olduğu iddia edilenler arasında. Pek inanmıyoruz böyle şeylere lakin konuşulunca iddia edilince şeffaf yöneticilik çizgisinde olan Ortahisar Başkanımız sayın Ahmet Metin Genç ile yardımcısı Çoban bunlara ayrıtısıyla açıklama getirip gerçekleri paylaşabilirler. Tabiki doğru olan budur. Hele de Genç’in adı Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında geçiyorsa.. Öyle değil mi? Böyle açık net olunacak her iddia ortada bırakılmadan mide bulandırmadan cevap vereceksin net olacaksın ki şeffaflığın toplumla arandaki samimiyet duygunu daha da güçlendirecek!  Hem kenti yönetmek için, kente hizmet etmek için  AK Parti İl Yöneticisi olan sayın Aziz Mürtezaoğlu da bundan sorumludur! Gerekeni yapacaktır. İnşaat çalışmalarını da turizme zarar vermeyecek şekilde yapacaktır. Bu arada yan taraftaki bir otel daha hizmete girdi. 

TRABZONSPOR BASKETTE KARAR HAFTASI KAPATILACAK MI? NE OLACAK? ŞUBE Mİ YAPILACAK?

Trabzonspor Basketbol Kulübü’nde bir süredir belirsizlik sürüyor. 40 milyonun üzerinde bir borcu olduğu, oyunculara olan borçlar nedeniyle gelen cezalarla birlikte toplam 7 milyon lira da ödeme yapılması gerekiyorki lige başlayabileceği gelen bilgiler arasında. Kulübün genel menajeri, ikinci başkanı, menajeri, koçu, yöneticisi kısacası başkandan sonra gelen Trabzon’da en büyük yekilisi Nihat Mala oğlunun düğünü için Amerika’daydı dönmüş. Bu hafta bakalım ne olacak? Bu hafta Başkan Abiş Hopikoğlu bakalım sponsor bulabildi mi? Bir eski yönetici Abiş Hopikoğlu’nun sponsor bulamadığını Trabzonspor futbol kulübünden destek beklediğini söyledi. Bir iddiaya göre Başkan Hopikoğlu’nun dolaylı yollardan Başkan Ağaoğlu ve ekibine haber gönderdiği, “Ben kulübe 10 milyon verdim. O 10 milyonu alayım kulübü size bırakayım ister şube yapın ister kapatın” ifadelerini de iliştirdiğini öğrendik. Aslında inanmadık! İnanılacak gibi durmuyor zaten. O kadar paryı da Başkan Hopikoğlu vermedi! Veremez! Lakin şunu biliyoruz kesinlikle bu hafta baskette karar verilecek. 

TRABZON VALİSİ SESSİZ KALDIKÇA ELEŞTİRİLER ARTIYOR!

Konu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat onaylayarak gönderdiği köy yolları ödenekleri. Bakanlığın kırsal alt yapı destekleme projesi kapsamında Ordu dahil bir kaç ile gönderildi bu ödenek. Ordu Valisi Serddar Yavuz, alt yapı hizmetlerinin ilçe kaymakamlıklarınca belirlendiğini, bu ödeneklerinde kısa zamanda hizmete dönüştüğünü anlatıyor. Yani Valilik ve kaymakamlık üzerinden hizmete dönüştü ödenekler de Trabzon’da bu ödeneklere ne oldu? Şimdi bu sorgulanıyor. Trabzon Valisi Yücel Yavuz sessizliğini koruyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya siyaseten yada başka yollarla yakın olanlar da soruyor, sorguluyor. “Bakanımız Trabzon’u bırakmıyor hizmet etmeye devam ediyor. Trabzon memleketi. O hizmet etmek için çabalarken siz ne yapıyorsunuz?” diye sorguluyorlar. Bunu sadece Bakan Soylu’ya yakın kimseler değil şimdi Trabzon kentinde yaşayanların hepsi sorguluyor desek daha net olur. Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un sessizliği yoğunluğundandır. Mutlaka Bakan Soylu’ya telefonla yada başka bir iletişimle yapılanları aktarıyordur. Yani bu eleştiriler artmadan sayın Vali açıklama yapar diye düşünüyoruz. 

BEDELİNİ SANDIKTA ÖDERLER SON SEÇİM BUNA ÖRNEK!

Trabzon’da Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkan adayları öne çıkmaya başladı. Öne çıkan isimlere bakıldığında medyaya yansıyanlara özellikle hep aynı isimler. Birkaç kişiyi geçmiyor. Vatandaş bir kaç kişi dışında hiçbir kimseyi görmüyor. Gösterilmiyor! Her nedense Trabzon’u bir kaç isme sıkıştırıl yine küçük kısıtlı vizyonlarıyla yönetmek istiyorlar. Trabzon’a yazık ediyorlar.  Zaten bunun böyle olacağı AK Parti Trabzon İl Kongresi’nde belliydi. Yine aynı isimler yada eskilere yakın isimler AK Parti listelerinde yer aldı.  Vizyon değişim yok! Yeni genç dinamik çalışkan isimler, toplumun sevdiği yıpranmamış isimler yer alacak diye umarken AK Parti teşkilatları hayal kırıklığı yaşadı. Trabzon artık bunaldı. Trabzon artık yıprandı. Bunun anlamayanlar sandıkta bedelini öderler. Zaten son seçim sonuçları buna örnektir! Sadece AK Parti değil tüm diğer partiler CHP, MHP, SP, İYİ Parti Trabzon’da yeni yüzleri yerel yönetimlere katılmalı. Bunun hesabını yapmalıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler