Anahtar Deliği 07.03.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 07.03.2018

Anahtar Deliği 07.03.2018
TRABZON İYİ BİR ADAMI KAYBETTİ

O evet iyi bir adamdı.
Güzel bir adamdı.
Spor camiasına girdi kendini sevdirdi.
Siyasette yer aldı kendini sevdirdi.
Nereye girse sevdirdi.
Güldürdü.
Trabzon medyasının da ‘Yavuz abisi’ oldu.
CHP’nin Parti Meclis Üyesi.
CHP eski Trabzon il Başkanı.
Sebatspor Kulübü eski Asbaşkanı.
Sporcu, siyasetçi, iş adamı…
Yavuz Karan.
Genç yaşta hayatını kaybetti.
Kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da dahil tüm kesimlerden insanlar onu son yolculuğuna uğurlamak içine İskenderpaşa camiisin koştu. Binlerce kişi onun arkasında dua etti.

Ardından Cenazesi Akçaabat İlçesi Dürbinar Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığına defnedildi.

YAVUZ KARAN KİMDİR?..

Yavuz Karan, 1967 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Akçaabat’ta tamamlayarak Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümünden mezun oldu.1985 yılından itibaren çalışma hayatının içindedir. 1994 yılından bu tarihe kadar kendi şirketinde Deniz Taşımacılığı ve Gemi Acenteliği faaliyetinde bulunmaktadır. Hayatının her döneminde spor ile iç içe olan Karan, 1992-2004 yılları arasında Tütünspor kulübünde Genel Kaptanlık ve 2000-2004 yılları arasında Akçaabat Sebat spor kulübünde Asbaşkanlık görevlerinde bulundu. Siyasi hayatına Gençlik kollarında başlayan Karan, SHP-CHP Akçaabat ilçe gençlik kolları başkanlığı ve Trabzon il gençlik kolları başkanlığı yaptı. Siyasi hayatında daha sonra İlçe başkanlığı ve İl başkanlığı görevlerinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon 2 .sıra Adayı oldu meclise giremedi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI

Dün Yavuz Karan’ın cenazesinde merkezde büyük bir caminin olmayışının eksikliği hissedildi. İskenderpaşa camisinde toplanıldığında görüldü. Yüzlerce binlerce kişi Yavuz Karan’ın cenaze törenine gelmek için meydana koştu. Meydanda trafik sorunu baş gösterdi. Hep vardı lakin bu defa adım adım ilerleyen trafikte meydan boğuldu sanki. Sonra aynı tören Akçaabat’ta yapıldı. Avlusu geniş büyük bir cami merkez da olması gerekir. Bu bir gerçek. Ama öyle ama böyle. Bunu göz ardı etmek doğru olmaz. Hiçbir tartışmaya girmeden bunu söylüyoruz. İçtenlikle..

BERAT ALBAYRAK VE SÜLEYMAN SOYLU BİRLİKTE NE YAPACAK?

AK Parti’yi bir heyecan sardı.
Bu heyecanın adı İl Kongresi..
Kongre öncesi bir havuz oluştu.
Bu havuzun başında AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi duruyor.
İlçe başkanlarından, belediye başkanlarından, teşkilatlarından il yönetimi için önerilen isimler bu havuzun içine atılıyor.
Haydar Revi bunları derleyip milletvekilleri ile listeyi şekillendiriyor.
Elenecekleri eliyor.
Önemli olan A takımı bu dönem kim olacak?
Daha önce A Takımında olan isimlerden olacak mı?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun A Takımı ile Haydar Revi’nin A taktı karışır mı?
Aldığımız duyumlara göre Haydar Revi’nin her hangi bir A takımı yok.
Böyle bir planlama yapması da imkansız!
Bu konu derin. Bu konuya dalmadan
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 24 Mart günü birlikte Trabzon’a geleceklerini öğrendik.
O gün Profesyonel Futbolcular Derneği’nin açılışını yapacaklar.
Her iki bakanı Profesyonel Futbolcular Derneği’ni yöneten Serdar Bali ve arkadaşları Ankara’da davet etmişlerdi.
O davete olumlu cevap aldılar ki açılışta birlikte olacaklar.
Hemen ertesi günü yani 25 Mart günü de il kongresi olacak.
Yani ardı ardında Trabzon’da olabilirler.
Bir aksilik olmaz ise…

TURGAY BEŞYILDIZ; İLLE YAZMAMIZ MI LAZIM?
 
Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri ile ilgili çarpıcı bir konuyu gündeme getiren Turgay Beşyıldız isyan etti. Beşyıldız paylaşımında 200 metrelik yoldan bahşediyor.
İşte Beşyıldız’ın şikayeti ve isyanı;
“Burası Trabzonspor Tesisleri'nin dış güvenlik kulübesiyle, 1461 Trabzon takımının idari binası arasındaki 200 metrelik yol. Stabilize, su birikintileri ve çukurlarla dolu. Daha da kötüleşmiş. 25 gün önce ve 15 gün önce bu yolun sorumlusu olan makam, Ortahisar Belediyesi'nin yetkili isimlerini haberdar ettik. Gittiler incelediler, baktılar. ''Hallederiz'' dediler gittiler. Şu anda köstebek yuvası gibi. Çok mu zor 200 metreye ince çakıl yada asfalt dökmek! İlle yazmamız mı gerekiyor.”

HANGİ VEKİLLER HEDEFTE?

Bu aralar AK Parti’nin Trabzon Milletvekilleri hedefi.
Bu hedefte olanlar kimler?
Bir Adnan Günnar.
İki Ayşe Sula Köseoğlu.
Üç Muhammet Balta.
Bu gazetelere de yansıdı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanında yer almadıkları, taşın altına el koymadıkları, kaçak güreştikleri, olanlara suskun kaldıkları gibi türlü eleştiriler alıyorlar.
Günebakış, en son Ayşe Sula Köseoğlu’nu eleştirdi, laf sokmakla suçladı. Karadeniz Gazetesi bugün, “Mesele Trabzon’a kırmızı plaka getirerek caka satmak değildir. Mesele kalıcı hizmetlerin gelmesi için irade koyan bakanın arkasında dimdik, eğilmeden büzülmeden durmaktır. Milletvekili olmak, o sorumluluğu ve mesuliyeti taşımak her babayiğidin harcı değil. Öyle selfi yapıp sosyal medyada paylaşmak, şatafat görüntüler vermekle ne yazık ki vekillik olunmuyor.” diye yazdı.
Bakalım bu tartışma ne kadar daha sürecek?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler