Anahtar Deliği 06.12.2018

Anahtar Deliği 06.12.2018

Anahtar Deliği 06.12.2018

Trabzon’un yeni valisi ve Trabzon turizmi

Trabzon’un Boztepe mevkiinde bulunan restorasyonu kültür ve turizm bakanlığı tarafından yapılan kızlar manastırı ne olacak?

Kızlar manastırının büyükşehir belediyesinde mi kalacağı bakanlık tarafından mı açılacağı hala net değil, çünkü restorasyonu büyükşehir belediyesi yapamadı bakanlıktan yardım talep etmişti. Restorasyon ’da aksaklıklar yaşanmış bir türlü açılamıyordu . Şimdi açılacağı söyleniyor. İşte bu noktada kızlar manastırını kim açacak? Ve içinde bulunan restoranın ihalesi ne zaman yapılacak? Trabzon’un en güzel en gözde restoranı olacak. Restoran demişken şunu da belirtelim . Aman ha tarihin içini eski belediye binasına yaptığımız gibi AVM’ye dönüştürmeyelim. Sonra tarih, tarih olmaktan çıkar. Hani derler ya Kızılderililer, paranın yenilemeyecek olduğunu o zaman anlarsınız diye..

Bu arada turizm demişken ; Şu meydandaki yine restorasyon çalışmaları nedeniyle turizm sezonu boyunca kapalı kalan Kostaki Konağı ne alemde ?

Her yerde turizm tadilatları kısa zamanda biterken neden Trabzon da aylar ve yılları buluyor?

Bilen , anlayan biri varsa bize izah etsin ..

Bakın sırasıyla yazdık

Kızlar manastırı restorasyon da hala açılmayı bekliyor.

Kostaki Konağı restorasyonda hala açılmayı bekliyor.

Sümela manastırı hakeza aynı..

Yeni Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu‘na çağrıda bulunuyoruz. Trabzon da turizm yatırımlarına sahip çıkın. Gerekirse her hafta incelemeye çıkmalısınız. Turizm’e ve tarihi değerlere ne kadar kıymet verdiğinizi biliyoruz.

İyi parti Trabzon adayının röntgenini çektik

İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy dün bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Ortahisar İlçe başkanı Muhammet Erkan ve yöneticiler de katıldı. Atakan Aksoy KTÜ’de akademisyenlikten gelen biri. Gördüğümüz kadarıyla hâla o gömleğini çıkarıp siyasi bir partinin belediye başkan adayı olduğunu sindirememiş. Projelerini anlatırken dahi sanki ders verir gibi detaylara boğulduğunu gördük. Ayrıca siyasi dilin çok uzağında gibi duruyor.

Vücut dili öz güveni zayıf ve kararsız gibi duyuyor.

Toplantıda yaşanan ilginç anlardan biri de bir soruya cevap verirken “Ben siyasete fazla girmek istemiyorum” demesi oldu. Siyasetçi siyasete girmiyor diyor. Halbuki demek istediği fazla rakibime gönderme, mesaj, eleştirme, yerme gibi şeylere girmek istemiyorumu kastediyor. Daha ılıman, orta yollu bir siyasi dil kullanacağını anladık. Bu arada AK Parti’nin öve öve bitiremediği Botanik Bahçesi için, “Bunlardan bir kaç tane yapılmalı” demesi ile AK Parti’nin ‘bizim dönemimizde ilk özel üniversite açıldı” dediği Avrasya Üniversitesi’nden müthiş bir şekilde bahsetmesi ayrı bir detay olarak göze çarptı. Avrasya’dan bahsederken orada bulunan bir partili, “Üniversite değil köy okulu gibi” dediği duyuldu.

Bu arada partililer basın mensuplarından çok soru sordular. Hatta bir yönetici ‘Pelitli Yalıncak’ta mani alanı nedeniyle vatandaş mağdur edildi bende mağdurum. Siz bu konuda ne yapacaksanız?’ diye soru sordu. Başkan adayı Aksoy’un hiç ummadığı bir soruydu. Biraz türbülansa girdi gibi oldu. Basın mensuplarının sorularıyla boğması gereken başkan adayını kendi partilileri fena sıkıştırdı. Tabi bu arada yandan bir basın mensubu,” Partili arkadalar herhalde adayla konuşmamışlar tanışmamışlar partide bir araya gelin ve buluşun” dediği duyuldu.

Atakan Aksoy’un en büyük projesi ise Güney Çevre yolu. Aksoy güney çevre yolunu kendilerinin yapacağını söyledi. Ayrıca Aksoy, “Trabzon büyükşehir olamadı bunun sorununu yaşıyor” demesine de katılıyoruz.

Fişleyenler, fişletenler ve fişçiler!

Eski Bakanlar Faruk Özak ve Erdoğan Bayraktar dönemlerinde bu fişlemele olayları ayyuka çıkmıştı. Herkes bir vesileyle bakanlara en yakın yada bizzat bakanlara fişleme yapıyordu. Böyle parazitler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde de vardı Tabi ki Trabzon’un abisi dinleyecek, kötü huyluları bilecek öğrenecek bu ayrı bundan bahsetmiyoruz. Bazıları bu fişleme işini kendine görev bilmişler. Kimse ona bunu görev olarak sunmamış. Sonra bu fişlemeleri yapıp insanların arkasından dolambaçlı işlere kalkanlar, kenti üçe, dörde bölüyorlar. O şucu, bu şucu diye..

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a Trabzon’da yakın olduğunu sanın bazı zerzevatlar, onun bile haberi yokken kentte bölücülük yapıyorlar! Eminimiz bu konudan haberdardır. Hemşerilerini bu şekilde bir birine düşürenleri biliyordur. Trabzon’a yerel seçimler öncesi gelecektir herhalde.. Mutlaka şehri dinleyecektir diye düşünüyoruz. Bu arada seçimler önce İçişleri Bakanı İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun da Trabzon’a geleceği söyleniyor. Ama kendisinin böyle bir programı olmadığını öğrendik. Trabzon’un bildiğiniz gibi kabinede 4 Trabzon kökenli bakanı var. Trabzon şehri bu 4 hemşerisinden destek alacak mı?

Hakan Usta ekibi değişecek mi?

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta oldu. SGK Trabzon eski İl Müdürü ve Sürmene eski Belediye Başkanı Fikri Usta’nın oğlu Dr. Hakan Usta, Sağlık İl Müdürü oldu. Şimdi gözler Hakan Usta’ya çevrildi. Acaba ekibi değişecek mi? Trabzon’da sağlık alanında son yıllarda sorunlar yaşıyor. Bu sorunları aşabilecek kadroları etrafında toplayabilecek mi? Becerikli, hızlı hareket eden, sorunlara anında çözüm üreten yöneticileri yanında tutması gerekiyor. Hakan Usta şu anda beklemede. Aldığımız duyuma göre hiçbir değişim yapmayacak! Bize göre doğru bir tercih değil. Trabzon’da sağlık yapısını biliyor herkesi tanıyor. Bizce hızlı hareket etmelidir. Bu arada Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr Hülya Kılıç Yılmaz, dün görevinden istifa etti. Kılıç’ın Dr. Hakan Usta ile sorunu var ondan istifa etti diyenler yanılıyor. Çünkü zaten o RTEÜ Tıp Fakültesi’nde kariyerine devam etmek istiyordu ve bazı çalışmaları yaptı haber bekliyordu o haber geldi. Yoksa başka bir sıkıntı yok.

CHPli meclis üyesi sordu; Kendisi istiyor mu?

CHPli Meclis Üyesi Turgay Şahin, Volkan Canalioğlu’nun CHP’den aday olacağını yazanlara, söyleyenlere şunu soruyor, “Volkan Canalioğlu’na sordunuz mu kendi istiyor mu?” CHP Trabzon adayını bugün yarın açıklayacak. Volkan Canalioğlu’nun büyükşehirden aday olmasını istediğini ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Sokağın sesini dinlemeliyiz” diye birçıkış yaptı. Bizce bu çıkış çok samimi değil. Zira geçmişe baktığımızda Volkan Canalioğlu ile Ahmet Kaya arasındaki diyalogları biliyoruz. Burada olsa solsa Ahmet Kaya Volkan Canalioğlu nedeniyle kendisine gelen tepkileri pasifize etmek için evet adayımız o demiştir. Çok inandırıcı samimi gelmedi çıkışı.. Ortahisar Belediye Başkan adayımız demiyor da Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı neden diyor? Bunu da derin kulislerde derin kulakları olan bir CHPliye sorduk şöyle dedi; “Büyükşehiri AK Parti’den alamayacağını biliyor o nedenle… Siyasi hayatını bitirecek.”

Bir de böyle bir analiz var. Vallahi pes!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler