Anahtar Deliği 06.09.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 06.09.2020

Beşikdüzü’nden bir telefon aldık 

İyi Parti’nin Beşikdüzü’nden Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Serkan Faiz’in Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun hakkında iddialarda bulunup, eleştiriler getirmesine bu köşede yer verdik. 
Dün CHP Trabzon eski İl Başkanı Necip Yıldız, konuyla alakalı aradı ve görüşlerini söyledi.
Bu arada telefonda başka biriyle daha görüşmemizi istedi. 
Birazdan sizi arayacak onla da görüşün dedi.
Hay hay dedik ve telefonu kapattık.
Arayan kişi  CHP Beşikdüzü eski ilçe Başkanı Kemal Gözaçan’dı.
Serkan Faiz ile alakalı bazı şeyler paylaştı. Şimdi onlara girmeyeceğiz ama Beşikdüzü hakkındaki eleştirilerine yanıt verdiği kısmı aktaralım.
İçişleri Bakanlığı tarafından Beşikdüzü’ne 2 müfettiş gönderildiğini aktaran Kemal Gözaçan, “Bu müfettişler şu anki dönemle alakalı gelmemiştir. Bu müfettişler sizlede belgesini paylaşabilirim önceki dönem yani Orhan Bıçakçıoğlu başkan olduğu süreyle alakalı gelmiştir. İncelemeler yaşıyor. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun beye karşı sistemli karalama kampanyası yürütülüyor. Önceki dönem doğru davranılsaydı şu anda bu sorunlar yaşanmazdı. Kimse günah çıkarmaya başkalarına kendi suçlarını atmaya kalkmasın. Birileri de onların borozanlığına soyunmasın! Herkes neyin ne olduğunu biliyor” dedi.
Telefonu kapatırken Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun bey gelsin Haber61 TV’de gerçekleri anlatsın bizde dinleyelim dedik.
Başkan Gözaçan da iyi olur yanıtını verdi.
Şimdi bekliyoruz. Canlı yayınımıza..

#TrabzonaDemiryolu hastagı ülke gündemine oturdu

Dün gece Haber61 TV programında Levent Ustabaşı’nın sunduğu demir yolu programının tam başladığı saatte start alan #TrabzonaDemiryolu hastası, ülke gündemine oturdu. 
Haber61 TV’de o an Trabzon Demiryolu Platformu Sözcüsü Mustafa Yaylalı ve bölgede demiryolunun geçmişte demir yolu için yapılan açıklamalar ve yapılanlardan derlenen Gümüş Kazma kitabının yazarı gazeteci Aydın Gelleci vardı.
Haştag’a binlerce kişi yorum yazdı.
Bu yorumlar canlı yayında okundu.
Trabzon. İlk kez bu kadar organize ve bu kadar diri şekilde kendini gösterdi demiryolu isteğini tekrarladı.
Bu çağrılar sürecek.
Mesela onlardan bir kaçını aktaralım;

“Abdulhamit Han’ın arzusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti
Cumhurbaşkanı 
@RTErdogan
 ‘in sözü

#trabzonademiryolu acilen yapılmalıdır…”

“Vakit TRABZON VAKTİ...
Sıra demiryolunda inşallah...

#TrabzonaDemiryolu”

“Trabzon’a yapılacak demiryolu, sadece bu şehri değil, bölgedeki tüm illeri olumlu etkileyecektir. #TrabzonaDemiryolu

yapıldığında başta komşu illerimiz Rize, Bayburt, Giresun ve Gümüşhane de bundan payını alacaktır. Tüm çevre iller hasetlik gütmemeli, kardeşlik kurmalıdır.”

“Demiryolu Projesi Trabzon için elzemdir. Çevre illerimize yapılan proje, hizmet ve yatırımlardan memnunluk duyarız. Ancak bizim dikkat çektiğimiz husus Trabzon'da ihmal edilen, unutturulan ve geçiştirilen projeleri gündeme taşımak, takipçisi olmaktır.

#TrabzonaDemiryolu”

“140 yıllık hasret son bulsun. Erzincan,Gümüşhane ve Trabzon demiryolu ile birleşsin.  #TrabzonaDemiryolu”

“Trabzon’un artık bacasız sanayi olarak görülen turizm ve Trabzonspor ile daha ileriye gidemeyeceği aşikardır. Şehrin üretim ve tüketim maddelerinin nakliyat giderlerinin azalması, yeni ticari pazarların açılması açısından #TrabzonaDemiryolu

 projesi ivedi hayata geçirilmelidir.”



AK Parti’nin kongrelerinden kulise yansıyanlar

AK Parti Trabzon’da dün Hayrat ve Araklı kongrelerini gerçekleştirdi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da iki kongreyi takip etti. Keyifliydi. Kongre çıkışında gazetecilere, “Kongrelerimizi nasıl buldunuz? Heyecanlı gurur verici değil mi?” diyerek takıldı. 
Diğer bir detay AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın İl Başkanı Haydar Revi’yi sunarken, “Teşkilatın kaptanı” dedi.
Her defasında tekrarlaması da gözümüzden kaçmadı. AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcıları Halil Ibrahim Demirtaş ile Hasan Dilekoğlu’nun Bölge Koordinatörü Polat Türkmen ile diyalogları, yakın markaja alması da ayrı bir detay olarak not ettik.
Her ikisi de potansiyel Ortahisar İlçe Başkan adayı olarak konuşuluyor.
Öte yandan adı kulislerde il başkan adayı olarak geçen Selahattin Çebi de kongreleri takip etti. İl Başkanı Haydar Revi ile görüştükleri anları da kaydettik.

TFF’de şikeli genel  kurul nasıl yapıldı?

Biz şike bin sahada yapıldığını bilirdik!
Sahayı etkilemek adına yapıldığını duyardık.
Sonra bunun nasıl yapıldığını delillerle ortaya koydular.
Trabzonspor’un şampiyonluğunu nasıl aldıklarını tape tape gördük.
Aradan yıllar geçti!
Yine aynı nakarat tekrarlanırken en son TFF Genel Kurulu’nda şahit olduklarımız gösterdiği Türk futbolunu soktukları bataklığın dibi görünmüyor!
Adeta çırpındıkça dibe doğru götürüyorlar.
TFF’nin son yapılan genel kurulunda biz diyelim skandal siz deyin rezalet yaşandı.
TFF Temsilciler ve Gözlemciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı mali raporların ibrasında utanmadan oy kullandı. Rizespor Başkanı H.Kartal’ın hemen arkasında mali raporlara “onay veren” Arıcı daha sonra salondan sinsice ayrıldı.
TFF’nin içerisinde neredeyse 25 yıllık bir geçmişi olan bu adamı kim koruyor? Usulsüzlüklerin başını çeken bu adama kim göz yumuyor?
Onu koruyup kollayanlar oradaki “şike” yapılanmalarına siz de ortak mısınız?
Kalkıp cevap verin hadi?
Artık bütün pislikleriniz milletin gözüne giriyor! Bilesinize..

Süleyman Soylu’yu en son kimler ziyaret etti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Giresun’un Dereli İlçesi’nde sel afetinden ayrılmadan vatandaşların yaralarını sarmasını ibretle izliyor herkes. Bugüne kadar hiçbir devlet adamı bu şekilde vatandaşı rahat edercesine kalmamıştır afet bölgesinde. Bakan Soylu’yu Trabzon’dan hemşerileri de ziyaret etti. Bir çok defa ettiler. Yalnız bırakmadılar. Hatta bazıları yanında bir kaç gün kaldı ve yardımcı olmak istedi. Bakan Soylu onları nazikçe geri yolladı. “Yapılacakları biz yapıyoruz” dedi.
Bakan Soylu’nun yanına en son Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ataman eşiyle beraber gitti.
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın kardeşi avukat Osman Cora da vardı bu ziyarette.
AK Parti Trabzon’da ilçe kongrelerine başladı. Bu nedenle bir tayfa Giresun’da bir tayfa Trabzon’daydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler