Anahtar Deliği - 06.03.2019

Anahtar Deliği - 06.03.2019

Anahtar Deliği - 06.03.2019

HALİL İBRAHİM DEMİRTAŞ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A NE DEDİ?

Anahtar Deliği - 06.03.2019

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Trabzon ziyaretinde AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, yine en öndeydi.
Bazıları eleştirir ama mitinglerin, gösterilen böyle programların baş mimarı o’dur.
Hep o aranır…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’a geldiğinde, eksiksiz miting programlarını ekibiyle gerçekleştirir. 
Daha önce böyleydi, şimdide böyle..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son mitingi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir sohbet etmesi dikkatimizi çekmişti.
Bir fırsat bulup soramadık.
Ne konuştu? Ne dedi? Ne istedi? 
Bir sürü aklımıza geldi. 
O samimi sohbette ne olduğunu merak etmiştik. Dün kendisini görür görmez sorduk.
Dediki; “Hep çay daveti alıyordu, biz de kendisini birlikte yemeğe davet ettik. Sayın Cumhurbaşkanım da, ‘Yahu hanım evde yemek yaptı, bekliyor. Sonra gelirim’ dedi. Böyle bir diyalog.” şeklinde sorumuzu yanıtladı. 
Hazır yakalamışken mitingle alakalı sosyal medyada ki görüntüleri sorduk..
Hani şu ‘alan boş, kimse gitmedi’ denilen.. 
Şunu söyledi; “Ben o görüntüleri izledim. Orada güvenlikten geçilirken çekilmiş… Farkındaysanız içeri doğru insanlar girmeye devam ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız tam saatinde mitinge başladı. Yani saat 16’yı 5 geçe…  İlçelerden gelenler var. Bu nedenle gecikenler oldu.  Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmaya başladığı an alana girenler oldu. Bunlar boş şeyler. Böyle şeylerle ne AK Parti’yi ne bu milleti kimse kandıramaz. Uğraşmasınlar böyle şeylerle.. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sevgisini, liderliğini kimse tartışamaz. O bir işaretiyle milyonları toplayan bir lider”  
Yanından ayrılacakken şunları ekledi;
“Mitinlerin güzel geçmesinin, bu kadar coşkulu geçmesinin sebebi İl Başkanımız, İl Gençlik Kolları Başkanımız, İl Kadın Kolları Başkanımız, yönetici arkadaşlarımız ve tüm teşkilat mensuplarımızın verdiği büyük emekle oluyor. Bu bilinsin. AK Parti gibi hangi parti bu kadar programlı ve hızlı şekilde hareket ediyor? Bir zincirin halkası gibiyiz. Hepimiz biriz ve birlikte güçlüyüz” 

"TOPLUM BİZİ NADASA BIRAKTI"

Anahtar Deliği - 06.03.2019

İyi Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Mustafa Canlı, bir tv programına konuk oldu.
Geçmişte Gümüşhane'de üç dönem belediye başkanı olan Mustafa Canlı neden tekrar seçimlere katıldığını açıkladı. Canlı, "Şu anda İyi Parti adayı olarak karşınızdayım. Umarım bu seçim hepimize mutluluk ve huzur getirir. Yeni bir göreve talip olduk. Ben daha önce yaptığım görevlere talep üzerine aday olmuştum. Hatta uzun süre aday olmama direnci olmuştu ki bu kırıldı. Toplumun sizden bir beklentisi varsa bu beklentileri yok edemezsiniz. Neticede görevi kabul ettik." dedi.
Mustafa Canlı kendinden emin konuştu.
Vücut diline bakılırsa, seçim çalışmaları baya iyi gidiyor. 
Devamında şunları söyledi;”
Belediyecilik kutsal bir görevdir. Bu işi yapan yaptığı işten mutluluk hissedecek. Bizimde geçmişteki yönetim anlayışımız, halkla kurmuş olduğumuz köprü önemli. Seçim kaybettiğimizde bile 'Gönüllerin Başkanı' dediler, bu benim için en büyük mirastır. Çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz.
Bize ihtiyaç duyulmasaydı biz zaten aday olmazdık. Mevcut Belediye Başkanımız, eğer bu işi hakkıyla yapabilseydi  bizim adımız gündeme gelmezdi. 2014'de halk bizim belediyeciliğimizi beğenmiş olmasına rağmen, ‘iktidar partisinin belediyeciliğini de bakalım’ diye bizi nadasa bıraktılar. Görevi devrederken toplum bizi nadasa bıraktı, biz bu nadası iyi değerlendirmemiz lazım demiştim. Ben en kolay ulaşılabilen insandım. Gece 1-2'de bile sosyal statüsü ne olursa olsun yardımcı olurdum. Toplumda bizi öne çıkaran ana etkenlerden biriside buydu. Ben Gümüşhane'de ittifakı en geniş yapan bir insanım. 
Ben bir projeye başladığım zaman onu en kısa sürede bitirmeye çalışırım. Belediye Binasını 1,5 senede bitirdim, 250 kişilik otoparkı 3 ayda bitirdim. İş merkezini hakeza öyle. Şimdi 4 senedir kapalı pazar bitirilemedi. Ben olsaydım hazırlığımı iyi yapar, 1-1,5 senede bitirirdim. 
Her aday seçimi ben kazanacağım der. Bu benim 7. seçimim. Tüm seçimlere muhalefetten girdim. Muhalefete olmanın bir dezavantajı var ki, sokağa çıktığınızda insanlar sizden düşüncelerini saklıyor. Her toplumun kesimine dokunabilen bir kişi olarak burada en avantajlı aday benim. Binlerce gıyabımızda çalışan gönül erleri var. Geçmişte yaptıklarımız da var, gelecekte yapacaklarımızda.”

VE TURGAY ŞAHİN YENİDEN

Anahtar Deliği - 06.03.2019

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi aday listesi nihayet kesinleşti. Listenin başında aslında Yüksek Mimar Müslim Hamzaçebi idi. İlk listede yokken bir gece önceden birinci sırada çıkınca, CHP içinden homurdanmalar oldu. O da kendisine yakışanı yaptı. “İsmimi ve partimi tartıştırmam” dedi. Çoğu CHPli bunu yapamaz. Ama o yaptı. Helal olsun.
 Onun yerine kimin geleceği merak ediliyordu.
Herkesimden tartışılmayacak bir formül arandı.
Sonunda Turgay Şahin’in devam etmesine karar verildi.
2 dönemdir meclis üyeliği yapan Turgay Şahin, yeniden mecliste CHPlilerin lideri olacak.
Şahin mesajında, “Belediye Meclis Üyeliğine 3.dönem yeniden aday gösterilmeme vesile olan başta partim olmak üzere tüm sevenlerime sonsuz teşekkürler” ifadeleriyle teşekkür etti. 
Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz’ün yanında meclis üyesi adaylardan bazılarını göremiyoruz. Yakında onlarda çalışmalara dahil olacaklardır.
Bu arada eski il başkanlarından Necip Yıldız gibi CHP’nin ağır topları Salih Akyüz’ü yalnız bırakmıyorlar. 

TEPKİ GELDİ KALDIRDILAR!

Anahtar Deliği - 06.03.2019

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı (Meydan Parkı)’nda tanzim satış uygulaması başlatıldı.
Kuyruklar AK Parti Trabzon İl Başkanlığının önüne kadar gidiyordu.
Heryerden tepki gelmeye başladı.
Bu tepkiler sonrası Trabzon Büyükşehir Belediyesi satış yerinin taşınacağını duyurdu. 
Dün yapılan duyuruda, Yenimahalle fuar alanı ve Çömlekçi otopark alanı gösterildi.
Peki sebze meyve fiyatları ne kadar?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tanzim satış noktasında; 
domates 3 TL,
soğan 2 TL, 
Elma 3 TL, 
patates 2 TL, 
salatalık 4 TL, 
patlıcan 4,5 TL 
biber 6 TL
Şimdi bir de şu tartışma yarattı.
Bu mallar kaça alınıyor.
Kimine göre zararına alınıyor.
Yani bu fiyatlara almaları ve satmaları imkansız deniyor.
İki katına alıp, fiyatı indirip satıyorlarsa bu defada belediye zarar ediyor demektir?
Bunu da halk ödüyor.
Umarız şöyle bahsedildiği gibi değildir.
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ürünleri nasıl alıyor? Sorusunu bizce basın mensuplarıyla oraya giderek kameralar karşısında pazarlığına kadar göstersin.
Daha yerine olur.

NERİMAN CALAP’IN SÖZLEŞİSİ VE İMZA PROGRAMI 

Anahtar Deliği - 06.03.2019

Trabzon şehrinin bilinen ve köklü ailelerinin mensubu olan Neriman Calap, yeni programına hazırlanıyor.  Şair ve Yazar olan Neriman Calap, Mimarlar Odası Trabzon Şubesi’nde programını gerçekleştirecek.
Kitap severlerin mutlaka gideceği bu program 9 Mart tarihinde saat 14-16 saatleri arasında gerçekleşecek. 
Mimarlar Odası’nda etkinlikler yavaş yavaş artmaya başladı. Bu güzel.. Şehrin içine böyle programlar bizi memnun ediyor. Şehrin rengi bir nefesi oluyor.
Trabzon Sanatevi de programlarını sıkılaştırdı. Mutlaka takip edin. Yolunuz düşerse bir de çay için… Etrafta kalemi hiç tükenmesin diyeceğiniz yazarlar görüp sohbet edebilirsiniz. Eşsiz bir anı biriktirmiş olursunuz.

UNUTULMADIN GÜZEL ADAM

CHP önceki dönem Trabzon İl Başkanı, Milletvekili adayı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Yavuz Karan, vefatının 1. Yıldönümünde Akçaabat'taki kabri başında anıldı. CHP Trabzon İl Başkanlığı dün vefatının 1. Yıldönümünde Karan için bir tören düzenledi. İl Başkanlığında Karan ile ilgili hazırlanan slayt gösterisinin ardından CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya bir konuşma gerçekleştirdi. Duygulu anlar yaşandı. Trabzon onu unutmayacak. Konuşmaların ardından CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, AK Parti Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, partililer, Karan’ın ailesi ve sevenleri Yavuz Karan’ı Akçaabat’taki kabrinin başında andılar ve dua ettiler.

Anahtar Deliği - 06.03.2019

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar