Anahtar Deliği 06.02.2017

Anahtar deliğinden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği 06.02.2017

MAKAMINI TEHLİKEYE ATAN BAŞKAN!

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ile iş adamı Fikret Aydın’ın arasındaki kavga sonrası mahkeme kararını verdi. 2015 yılı Haziran ayında yaşanan kavga sonrası Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesi birbirilerinden davacı olan Bıçakçıoğlu ve Aydın’ı cezalandırdı.  Fikret Aydın 90 gün ceza aldı. Bu ceza 1,875 lira adli paraya çevrilirken kararda 5 yıl içerisinde kasten bir suç işlememesi durumunda hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşürüleceğine karar verileceği ibaresi de yer aldı.

Bıçakçıoğlu’nda ise mahkeme farklı bir nokta vardı.

Gözden kaçan bir nokta.

Başkan Bıçakçıoğlu 90 gün ceza alarak 2,700 lira adli paraya çevrildi. 

Buraya kadar sorun yok. 

Burdan sonra kararda  “ilgili, sanık hakkında hüküm kesinleştiğinde Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesinin 27.03.2012 karar ve 11.05.2012 kesinleşme tarihli hükmün açıklanmasının değerlendirilmesi bakımından ihtarda bulunmasına karar verildi” denildi. 

Yani buna göre bir kez daha ceza aldığı takdirde Başkan Bıçakçıoğlu için tehlike çanları çalacak. Eskiden kalan hükümler yeniden işleme konacak.

Mahkeme kararında bir detay daha vardı. O detayda Bıçakçıoğlu’nu Aydın’a göre daha suçlu bulması ve ‘sanıklardan Orhan Bıçakçıoğlu’nun olay tarihinde katılan sanık Fikret Aydın’ı yaraladı’ ifadesi yer aldı.

Başkana verilen ceza Aydın’a verilen cezadan daha fazla olması da bundan dolayı herhalde.. 

Öte yandan Başkan Bıçakçıoğlu’nun 2012 yılında alınan cezanın infaz süresi 5 yıl geçmeden  suç işlediği için son alınan kararda mahkeme 2012 yılında ceza veren mahkemeyi bilgilendirme kararı aldı. Yani halk arasında, ‘eyvah infazı yandı’ denilen olay gerçekleşebilir!

Şimdi başkan kara kara düşünüyor.

Bu ceza hem kendi başkanlık makamı hemde kendi için hiç iyi olmadı. 

Yani makam da tehlikede..


YÖNETİMİN STRESSİZ HALLERİ

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, kulübü o kadar rahat yönetiyor ki dağ başında kayak yaparken verdiği fotoğrafla da bu ispatlandı. Zaten daha önce canlı yayında, ‘Herkes stres yaptı ama ben yapmadım’ demişti. Başarısız saha sonuçlarından etkilenmediğini ifade etmişti. Bu rahatlık futbolculara da teknik heyete de yansıyor bazen bunu görebiliyoruz. Sayın başkanın bu rahatlığı stres yapmaması kendine göre güzel de ya canı sıkılan bunalan taraftarlara nasıl anlatacak? 

Bacaklar havada verilen dağ başındaki pozu canı yanan, ya da bundan sonra yanacak olan taraftara nasıl anlatacak?

Diğer taraftan kulüp o kadar rahat yönetiliyor ki Türkiye’nin gündeminde olan Hakan Çalhaoğlu olayıyla alakalı Trabzonspor’un yaklaşımını dağ başında tatil yapan yönetici Nevzat Aydın’dan öğreniyor. Herkes Aydın’ın amatör kamerayla çekilmiş görüntülerindeki açıklamalarını geçiyor!

Yani başkan da bu rahatlığı yöneticilerine vermiş!

Bu rahatlık sezon başında yanlış transferler, milyonlarca kulübün parasını harcatmadı mı?

Başkan ve yöneticilerin bu halleri kulübün pek hayırlı yolda gitmediğini gösteriyor.

‘Adamlar tatil yapıyor size ne?’ diyenler vardır.

Onlara cevabı yine büyük bordo mavi camia verdi.

Daha öncede de verdi!

Trabzonspor makamını üzerinden çıkar istediğin gibi poz ver!

İstediğin gibi tatil yap.

Ama o makamdaysan saygılı davranmalısın.

Bu şekilde davranmak idman yapan oyuncuna bile ‘Aman be banane’ dedirtir.

Kulüp çalışanına nasıl ne şekilde dedirtir onu da siz tahmin edin.

Daha önce eski başkanların yöneticilerin hallerini böyle hatalarını dile getirdik, uyardık. Sonra Trabzonspor’a bile o halleri zarar verdi.

Bu vurdum duymaz tavırlarınız kulübe, Trabzonspor’a yine zarar verecek.

Başkan Muharrem Usta seçilmeden önce, “Trabzonspor’un prestij ve marka değeri kaybı var. Bunun önüne geçeceğiz” diyordu. Böyle hatalı transferler, sorumsuz davranışlar yaparak hiçbir şeyin önüne geçemez.


REFERANDUMDAN ÇOK YEREL SEÇİMLER KONUŞULUYOR

Trabzon’da referandum konuşuluyor. Ayrıca AK Parti kulislerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayları ne olacak diye konuşulmaya başlandı.

Nereden çıktı bu demeyin!

Evet.

Aynen böyle acaba yerel seçimlerde Ak Parti kimi büyükşehir belediye başkan adayı gösterecek diye tartışılıyor.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun daha aday olmayacağını söyleyenler çok fazla.. Gözlemlerimize göre Bakan Süleyman Soylu’nun tavrı en fazla konuşulan isimler arasında tartışılan nokta..

Yani Bakan Soylu kimden yana taraf alacak.

Bakan Soylu’nun hangi isim üzerinde duracacağı ve bu ismin büyük ihtimal aday gösterileceği dillendiriliyor.

Konuşulan isimlerden biri Mazhar Yıldırımhan, diğeri Muhammet Balta.

Yıldırımhan’ın Bakan Soylu’ya daha yakın olduğu Balta’nın da teşkilattan yana bir desteği olduğu ifade ediliyor.

Bu isimlerin haricinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de adı geçerken sürpriz bir isim daha konuşuluyor. Vekiller arasında yer alan tek kadın vekil Ayşe Sula Köseoğlu’nun adı geçiyor. Daha ne isimler konuşulur bilemeyiz. AK Parti teşkilatlarının referandumdan daha çok yerel seçimleri konuşması referanduma garanti ‘evet’ çıkacak gözüyle bakılması olarak gözlemliyoruz.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler