Anahtar Deliği 05.12.2018

Anahtar Deliği 05.12.2018

Anahtar Deliği 05.12.2018

ATİLLA ATAMAN’IN SİYASET KARARININ PERDE ARKASI;

Trabzon’un tanınan simalarından Atilla Ataman, geçtiğimiz günlerde siyasete tekrar adım attı.
Şalpazarı’ndan meclis üyesi adayı olmak için ilçe başkanlığına resmen başvurdu. 
Uzun bir süredir siyasi arenadan uzak durdu. 
Halbuki şu Trabzon meydanlarında görünen en baba siyasetçiden daha siyasetçidir. 
Siyasi derinliği fazladır. 
DYP ve DP dönemlerini hatırlayın. 
Genel Başkan Yardımcı vekilliği gibi en üst görevlerde yer aldı. 
Makamı falan çok sevmez ama mutlaka yeteneklerinden ve siyasi tecrübelerinden herkes yararlanmak istemiştir. 
Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ciddi ilişkileri vardır. 
Her Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’a geldiğinde en ende görünür. 
Merak ettiğimizde bu süreçte diğer bazı siyaseti insan kullanma olarak görenler gibi bu ilişkileri rahatlıkla kullanabilir en üst yerlerde görev de alabilirdi ama siyasetten uzak durmayı seçti. 
Karadeniz Bölgesi’nin en büyük dinamit deposunun sahibi olan Atilla Ataman, şu anda da Tonya Erikbelinde turizm projesiyle uğraşıyor. 
Bir dağın yamacına bölgeye yakışır bir tatil merkezi kuruyor.
Trabzonspor Kulübü’nün bile artık yurt dışına giderek kamp yapmasına gerek kalmayacak diyebiliriz.
Aynı zamanda Sri Lanka fahri konsolosu.
Kızının düğün işlemleriyle tatlı bir telaş içerisinde.
Lakin annesinin hastanede tedavi görmesinin de üzüntüsünü yaşıyor ve hastaneden fırsat buldukça diğer işlerini halleniyor.
Uzun aradan sonra böyle de bir başvuru yapınca dikkatimizi çekti.
Bunca şey arasında böyle bir siyasi hamle yapmasının bir çok nedeni vardır. Ama eminizki mutlaka Ankara’dan ‘Hadi artık elini taşın altına koy sana ihtiyacımız’ var denmiştir. Bundan en büyük pay ise AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Murat Zorluoğlu’nun gösterilmesidir diye tahmin ediyoruz. 

EN GÖZDE İKİ NOKTADAN BİRİ TAMAM YA DİĞERİ?

Dün ajanslar şöyle bir haber geçti..
Durup dururken!
“Trabzon’un Boztepe sırtlarında 14. yüzyılda yaptırılan ancak zaman içerisinde harabeye dönen Kızlar Manastırı yapılan restorasyon çalışmasıyla yeni görüntüsüne kavuştu.”
Haberin detayında, 4 yıl süren restorasyon çalışmalarının yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olduğu yönünde.�Burası yıllardır turizme kazandırılmayı bekliyordu. Her nedense.. Ne hikmetse bir türlü açılamadı. Zaten açılsa da büyük bir otopark sorunu yaşanacak. Yukarısında kocaman bir otel! Hemen yanında cami, yurt.. Say say bitmiyor. Yol yine aynı yol! 15 bin nüfusken kullanılan yol, 65 nüfusla kullanılırken de aynı. Bu kenti yönetenler herhalde cuma namazlarına pek o taraflara çıkmıyorlar! Neyse biz konumuza gelelim. Trabzon’un en gözde ihaleye çıkacak restoran tipi işletmelerinden biri de bu manastırın içerisinde. Harika manzarasıyla da gözde olma özelliğine prim katıyor. Burasının ihalesi ne zaman olacağını şimdiden işletmecilerin merakını cezbediyor. Şimdiden demeyelim de uzun zamandır. Bir gözde restoran yeri daha vardı. Geçtiğimiz günlerde sessizce ihale edildi. Kimse ihaleye girmedi. 2 ortaklı alındı şu anda 1-2 aya açılacak. Ayasofya Camisi’nin hemen yanında.. Denize bakıyor. İnanılmaz bir manzarası var. Ortakları kimler? Burayı kimler aldı? Bunlar sırrını koruyorlar. Şu anda yapımı devam ediyor ama alanların Trabzon’un çok tanınan isimleri oldukları duyumunu aldık. Oraya yakışır şekilde bir işletme olur diye düşünüyoruz. Büyükşehir belediyesine kira ödeyecekler. Açıldığında mutlaka buranın sahipleri kamuoyuna tanıtmak için basın mensuplarını çağırırlar. Kim olduklarını da öğreniriz.

   

BABA MURAT NE ZAMAN GELECEK?

AK Parti bürokrasiden gelme bir aday gösterdi.
Trabzon’da Murat Zorluoğlu’nu ‘işte yeni kentin patronu’ diye hem AK Partililerin hemde Trabzonluların önüne koydu. 
Cumartesi günü Trabzon Havalimanı’na gelecek olan Zorluoğlu, fazla şatafatlı bişey istemiyor.  1971 yılında Ankara/Haymana’da doğdu. 
İlkokulu memleketi olan Trabzon- Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulunda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesinde, yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.
 Mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı da yaptı. Elazığ Valiliği ardından da Van Valiliği görevlerinden bulundu.
Buralarda hizmetlerinden dolayı “Baba Murat” lakabıyla tanınıyor.
Baba Murat ne yapacak?
AK Parti teşkilatlarına önce kendini sevdirmesi lazım.
Bunu nasıl başaracak?
Ardından Trabzon’a kendini anlatması gerekir.
Belli sıkıntılar yaşayacak ama PR danışmanlarını şimdiden belirlemeye başladı. Trabzon’dan bir kaç isimle görüşmüş. O isimlerle ilgili kendisine devamlı uyaran, kollayan kimseler var.
Onların değerlendirmelerini de dikkate alıyor. 
Trabzon medyasından bazıları da Murat Zorluoğlu’ndan teklif bekliyorlar. Hatta sırf görev alırız yanında diye mekik dokuyanlar bile var. Bunlar enteresandır Haydar Revi’ye de yakın isimler. Alımız almıyor tabi. Nereye yalamalık yapacaklarını bilemeyen bu kişilerin, kıvrak manevralarına, güç kimdeyse ona yaklaşma tarzları çok benimseyeceğimiz tarzda değil. Tabi bunları Murat Zorluoğlu görüyordur. Ukalalık yapıp akıl verecek halimiz yok. Bir fotoğrafın analizini yapıyoruz. 

CHPLİ UMUT ORAN NİYE GELDİ?

CHP'li Umut Oran, dün sürpriz bir şekilde Trabzon’a geldi.
CHP Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Burada toplantı yaptı. 
Basın mensuplarını davet etti.
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ile yanında Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu vardı. 
CHP Trabzon İl Başkanı Uzun, CHP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı’nın kim olacağı noktasında kararsız.
Umut Oran’ın Trabzon’a gelmesi de bundan dolayı olmuş olabilir. Öte yandan Uzun ve Hacısalihoğlu, o günün akşamı Umut Oran’ı Şehir Kulübü’de ağırladılar. Masada tabiki Trabzon konuşuldu.
Burada adı CHP’nin adaylığı için geçen Volkan Canalioğlu’nun CHP’ye başvuru yapmadığını öğrendik. Tabiki böyle özel durumlarda partiye adaylık başvurusunda bulunmasına gerek yok. Genel Başkan Kılıçdaroğlu aday gösterecekse telefon açar görev senin der.

ORTAHİSAR’A KİM ADAY GÖSTERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı ziyaretlerini bitirip ülkeye döndü. Kulislerden gelen bilgilere göre yarın Trabzon’un ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak. Ortahisar Belediye Başkan adayının kim olacağı en fazla merak edilen konulardan. Ahmet Metin Genç’in diğer isimler Ergin Aydın, Murat Zeki Solak ve Haydar Revi’ye göre daha önde olduğu söyleniyor.  Kulislerden gelen bilgiler bunlar. Ama Ahmet Metin Genç’e yanındakiler destek olayım derken hata üstüne hata yatılar. Bu da göze battı. Genel Merkez’in düşüncesi ne olur onu bilemeyiz. Ama bildiğimiz bugün yarın ilçe adayları açıklanacak. Cumartesi günü de birlikte adaylar Trabzon’a gelecek. CHP’de elini artık çabuk tutacak. Diğer partilerinde ilçe adayları açıklanacak. Az zaman kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar