Anahtar Deliği - Ersun Yanal'ın fantezisi.05.12.2014

Gümrükçüoğlu'ndan tanıtım atağı. Genel Merkezin tavrı bekleniyor. Demeli baskılara direniyor.

Anahtar Deliği - Ersun Yanal'ın fantezisi.05.12.2014

ERSUN YANAL’IN FANTAZİSİ

Teknik Direktör Ersun Yanal’ın fantezisi Trabzonspor’a hem maddi hem de manevi olarak fatura ödetti.

Ziraat Türkiye Kupası grup ilk karşılaşmasında ikinci lig takımı olan Keçiören karşısına Ankara’da sahaya çıkan bordo mavili takım, bordo mavili camiaya tat vermediği gibi zayıf rakibi karşısında galip gelecek sonucu da alamadı.

Lig karşılaşmalarında takımda direk on birde oynayan futbolcuların bir kısmını Trabzon’da bırakan, bir kısmını ise yedek soyunduran Ersun Yanal, sahaya sürdüğü takımdan nasıl bir beklenti içinde olduğunu kendisi gibi kimse bilemedi.

Büyük paralar alarak Trabzonspor forması giyen futbolcular, sahada kaldıkları süre zarfında rakipleri ikinci lig ekibi karşısında futbol adına ortaya bir şey koyamadıkları için, biz bu takımın ilk on birinde yer alırız azmi ve gayreti içinde olan tek bir futbolcu da yoktu.

Teknik Direktör Ersun Yanal, göreve başladıktan sonra lig ve Avrupa kupası maçlarında almış olduğu seri galibiyetler ile yakaladığı havayı, Keçiören karşısında sahaya sürdüğü takımla ters yüz ederken, karşılaşmanın son saniyelerinde Waris’in attığı gol ancak beraberliği kurtarmaya yetti.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’DAN TANITIM ATAĞI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu önümüzdeki günlerde tanıtım atağına geçiyor.

İlk olarak bugün Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, Trabzon’da yapılan yatırımları görüntüleriyle birlikte izleyicilere anlatacak olan Gümrükçüoğlu’nun hedefi şehirde yapılan hizmetlerle birlikte meydana gelen değişimi şehir halkına anlatmak ve kamuoyunun ilgisini çekmek.

Önümüzdeki günlerde de halı hazırda Trabzon’un en büyük yatırımlarından biri olan Kanuni Bulvarı’nda yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere bir basın turu düzenleyerek, bulvarda yürütülen çalışmaları basın aracılığıyla kamuoyuna tanıtmak olacak.

Dışarıda yaşayan Trabzonlu hemşerilerimizin, şehre geldiklerinde şehirdeki değişimi görmelerine rağmen, şehirde yaşayanların yapılan proje ve yatırımlara dikkat etmemesi ve Büyükşehir Belediyesi bir şey yapmıyor eleştirilerine de bu tanıtımlarla yanıt vermeye çalışacak.

GENEL MERKEZ’İN TAVRI BEKLENİYOR

AK Parti genel merkezi hali hazırda Trabzon il başkan adayını isim bazında belirlemiş değil.

Muhtemelen güçlü aday adaylarının Ankara’ya çağrılarak görüş alışverişinde bulunulacağı ve bu işlemin önümüzdeki hafta içinde gerçekleşeceği bekleniyor.

Genel merkezin ikinci alternatifi ise İl Başkanı Adnan Günnar’a, il başkan adayının genel merkez tarafından bildirileceği, Günnar’da genel merkezden gelecek ismi, tüm teşkilatlara ve kamuoyuna açıklayacağı tarzda olacağı konuşuluyor.

İl teşkilatının il başkan adayını belirleme gibi bir yetkisi veya görevi yok.

Zaten il başkanı ve yönetim kurulunun da bugüne kadar il başkanı belirleme veya isim açıklama gibi bir çabası olmamış, olamaz da.

İl başkan adaylığı için ibrenin Köksal Boz’dan yana döndüğü herkesin dilinde.

DEMELİ BASKILARA DİRENİYOR

7 haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimde MHP’nin Trabzon milletvekili adaylarının ilk iki sırası belli gibi.

Birinci sıra her zaman ki gibi Milletvekili Koray Aydın’ın, ikinci sıra muhtemelen Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Örs olacak.

İl Başkanı Muammer Demeli’ye de çevresinden büyük baskı var.

İl Başkanlığı’nı bırak Milletvekili Koray Aydın’ın ardından listenin ikinci sırasına sen otur baskısı yapanlar çok fazla olmasına rağmen, Demeli’nin bu baskılara aldırış ettiği yok.

İl başkan adayı olduğu günden buyana milletvekili adaylığını hiçbir şekilde telaffuz etmeyen Demeli, Milletvekilimiz Koray Aydın olduktan sonra bizim vekillik hesabımız olmaz demişti, şimdi de aynı düşünceyi taşıyor.

TRABZON CHP’DE İPLER BEKAROĞLU’NUN ELİNDE

CHP Trabzon teşkilatlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı taze CHP’li Mehmet Bekaroğlu.

Gençliğini milli görüş misyonuna adayan Bekaroğlu’nun CHP’yi geçtiği son kurultayda, Trabzon delegasyonu kendisine karşı tavır almış, parti meclisine girmemesi için kulis yapılmıştı.

Kılıçdaroğlu öyle bir karar verdi ki, Trabzon delegasyonunun PM’ye girmesine karşı çıktığı Bekaroğlu’nu genel başkan yardımcısı yaptığı gibi Trabzon teşkilatlarının sorumluluğunu da ona verdi.

Bir anlamda İl Başkanı Yavuz Karan’ın siyaseti geleceği hususunda karar verme noktasında olan üst düzey partili Mehmet Bekaroğlu oldu.

Bekaroğlu bile her ne kadar Trabzon CHP’de milletvekili sıralaması önseçimle belirlenecek beyanatları verip, Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya ile aynı çizgide olduğunu ifade ediyorsa da, İl Başkanı Yavuz Karan kesin milletvekili adayı olacak ve muhtemelen de içinde bulunduğumuz Aralık ayı içinde görevinden istifa edecek ve önseçime sıcak bakmadığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler