Anahtar Deliği - Canalioğlu'nu mu bekleyelim05.11.2014

Havuzdaki personelin kaderi belirlendi. Trabzon'un en zengin ismi. Hayali Garajı satıldı.

Anahtar Deliği - Canalioğlu'nu mu bekleyelim05.11.2014

CANALİOĞLU’NU MU BEKLEYELİM?

Maraş Caddesi’nin taşıt trafiğine kapatılması hususu bugüne ait bir konu değil, yıllar öncesinden beri tartışılmaktadır.

Cadde’nin trafiğe kapatılmasını isteyen vatandaşların çoğunlukta olduğu da muhakkak.

Bu çoğunluğun iradesini gerçeğe dönüştürmesi gereken makam da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve meclisidir.

Onlar da 30 mart yerel seçiminde Trabzon halkının büyük teveccühünü gördüler ve önemli görevlere geldiler.

Her ne kadar seçim sürecinde Gümrükçüoğlu ve meclis üyelerinin gündemlerinde Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması yer almamış olsa da, zaten seçim sürecinde böyle bir vaatte bulunup da kendi bacağına sıkan siyasetçi olmaz.

Fakat, Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması da zaruri bir hale gelmiştir.

Trabzon turizm şehri olarak anılmaya başlamışsa, bunun için yatırımlar yapılıyorsa, turizm sektörünü daha da canlandırmak için adımlar atılıyor, yabancılar giderek şehrimize ilgi göstermeye başladıysa, bu şehirde yeni düzenlemeler yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir.

Hafta başında Şoförler Odası Başkanı Turan Altıntaş’ın düzenlediği basın toplantısında, Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını savunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e söylediği sözler, savurduğu tehditler, bu şehir insanının bu caddeyle ilgili yapılması gereken tasarrufu gündemden kaldırmaz.

Eski belediye başkanı Volkan Canalioğlu’nu yeniden başkan mı seçmek lazım, Uzun Sokak’ı trafiğe kapatarak önemli bir iş görmüştü, Maraş Caddesi’ni de gelsen kapatsın diye mi bekleyelim.

HAVUZDAKİ PERSONELİN KADERİ BELİRLENDİ

Trabzon’un meseleleriyle yakından ilgilenecek Ankara’da istediğini koparacak etkili bir bakanı olmayınca görev Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Vali Abdil Celil Öz’e düştü.

Son dönemde çok sık aralıklarla birlikte Ankara’ya giden, Trabzon’un yönetiminden sorumlu etkin bu isimler yine birlikte yine Başkent Ankara’dalar.

Dün önce Kamu Personel başkanlığına giderek burada kapatılan il özel idaresinden kalan personelin akıbetini masaya yatıran Vali Öz ile Başkan Gümrükçüoğlu, havuza alınan personelin akıbetini karara bağladılar.

Havuzdaki personelin geleceği kısa zamanda belirlenecek, hangi personelin emekli edileceği, hangi personellerin kamu kurumlarının ihtiyaçlarına göre bu kurumlara yerleştirileceği netleşmiş olacak.

Vali Öz ile Başkan Gümrükçüoğlu’nun Ankara’daki ikinci durağı TOKİ Baştanlığı oldu.

Trabzonlu Başkan Turhan’la birlikte şehrimizdeki dönüşüm projelerini masaya yatırırken, yanlarında iktidar partisine mensup Trabzon milletvekilleri vardı.

TRABZON’UN EN ZENGİN İSMİ!

İki dönem Trabzon’da AK Parti merkez ilçe başkanlığı görevinde bulunan, ardından bir dönem de Sadri Şener başkanlığındaki Trabzonspor yönetiminde yer alan Yılmaz Büyükaydın bu görevlerinin ardından gündemin uzağında kalmaya başladı.

AK Parti’de tek liste dayatması yaşansa da perde arkasında kıran kırana pazarlıkların yapıldığı bir ortamda, başarılı siyasi geçmişi olan Büyükaydın’ın parti içi seçim sürecinde adının zikredilmiyor olması da ilginç.

Büyükaydın, gündemden uzak durmayı kendisi istiyor, çünkü kendisine göre yatırımları var, bu yatırımları gerçekleştirmek için bunlara zaman ayırıyor.

Yomra’nın Çukur Mahallesi’nde sahile yakın bir yerde, yaklaşık 15 dönümlük bir arazi satılmış, o bölgede yaşayan insanlar araziyi satan alan kişinin Trabzon’un en zengini olduğu söyleniyor ama bu zenginin ismini de bilmiyorlar.

Herkes bir merak içinde Çukur Mahallesi’nde arazi satın alıp fabrika kuracak olan Trabzon’un bu en zengin adamının ismini öğrenmek istiyor.

Yaptığımız araştırmada Trabzon’un en zengini olduğu iddia edilen isim Yılmaz Büyükaydın’mış, bir ortağı ile satın aldığı arazide fabrika kurup, yöresel ürünleri toplayıp, burada dondurduktan sonra ambalajlayıp piyasaya sürmeyi düşünüyormuş.

Büyükaydın ve ortağına yeni yatırım alanları hayırlı olsun diyelim.

HAYALİ GARAJI SATILDI

Çok büyük ustaların yetişip, el emekleri ve hünerlerini sergiledikleri Değirmendere’deki eski Hayali Garajı, yeni sanayi sitelerinin devreye girmesiyle tarihe karıştı.

Binlerce insanın önemli hatıralarını barındıran tarihi Hayali Garajı kapatıldıktan sonra, harabe şekilde yıllarca boş durdu.

Son dönemde satıldığını öğrendik. Burayı satın alan da tanıdık bir işadamı.

Konut sektöründe yıldızı giderek parlayan, son genel kurulda Trabzonspor başkanlığına aday olmasına rağmen kendisinden beklenen çıkışı yapamayan Emre Aksoy, eski hayali garajını yüksek bir meblağ ile satın almış.

Satın aldığı bu mekana iş merkezi yapacakmış, iş merkezinin çatısına da top sahası konduracakmış.

Anılarla dolu eski hayali garajına iş merkezi yakışır, çatıya top sahası da hayırlı olsun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler