Anahtar Deliği 05.10.2019

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 05.10.2019

BAŞKAN BU NE HIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun hızına yetişilmiyor.

Bir bakıyorsunuz sabah Istanbul’da, bir bakıyorsunuz öğleden sonra Trabzon Havalimanı’nda bakan yolculuyor.

Evet aynen öyle oldu. Dün hemde!

Murat Zorluoğlu önce İstanbul’da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’ne katıldı.

Buradan çıktı. Hemen atar topar havalimanına gitti.

Trabzon’da bakanlar ve milletvekillerinin yansı sıra büyükşehir belediyesinin de etkinlikleri vardı.

İstanbul’da hemşerileri ile birlikte olduktan sonra döndü.

Diğer programları Trabzon’da halletti.

Bize de, “Başkan bu ne hız” demek kaldı.
 

SİBEL SUİÇMEZ’DEN SICAK TEMASLAR

Yeni Yargı Açılışı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştiği için buraya katılmayan barolar arasında yer alan Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, son günlerde yaptığı hamlelerle iktidarın ve muhalefetin dikkatini çekiyor. Neden mi? Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Trabzon’a geldiğinde hem onu karşıladı hem de tüm temaslarında yer aldı. Ayrıca yolcu etti. Ardından Trabzon Havalimanı’nda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Mustafa Şentop'u uğurladı. Aynı karede AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl Yöneticileri ve AK Parti Trabzon eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu vardı. Bu sıcak temaslar Türkiye Barolar Birliği’nin külliye açılımıyla ilgili olabilir mi? Her şeye olabilir.

Bu arada Trabzon Baro Binası’nın açılışı gecikti. Geçtiğimiz yaz açılması ve hizmet vermesi gereken Arafilboyu’daki yeni Baro binası hala açılmadı. Nedenini bilemiyoruz. Yakında bu konuyla alakalı Baro açıklama yapar diye düşünüyoruz.
 

SERBEST BIRAKILDI DOSTLARIYLA YEMEKTE BULUŞTU

Suç örgütü lideri olarak yargılanan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Fatih Saral, Trabzon’da bir kaç gündür hasret gideriyor. Ramada Hotel’de adına verilen yemekte dostlarıyla buluştu. Ama ne buluşma.. 750 kişilik salon neredeyse doldu. Çevre illerden de gelenler oldu. Bu buluşma Fatih Saral adına yapıldığını öğrendik. Dostları tarafından organize edilen geceye tanıdık simalar katıldı. Trabzon iş, spor, sanat ve siyaset dünyasından bir çok isim katılırken il dışından da katılanlar oldu. Fatih Saral herkesi kapıda karşıladı. Tek tek ilgilendi. Tanıdık simalardan Emre Aksoy İstanbul’dan gelmiş.. Bir süre önce İstanbul’a yerleşmişti. Merak ettik neler yaptığını, uzun uzun sohbet ettik. Hem İstanbul hem de Trabzon ayağında gidip geliyor. Lakin en fazla İstanbul ayağı güçlü. Bu arada ünlülerden, internet fenomen camiasından gelenler de dikkatimizden kaçmadı. Şafak Sezer gibi..

Fatih Saral için İstanbul’da bir yemek organizasyonu yapılacak. Bu Trabzon’daki birinci ayağı imiş. Yakında İstanbul’da yapılacak.
 

ERTUĞRUL DOĞAN’I SORUYORLAR CEVAP VERDİK

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, kulübe en fazla destek olup, elinden geleni yapanlardan biridir. Gerçekten bugüne kadar onun gibi böyle destek olan nadir isim geldi bu kulübe.. Takdir ettik. Zaten bordo mavililerler de takdir ediyor, her daim onu el üstünde tutuyorlar. Trabzonspor Kulübü’ne gönlünü zamanını, maddi manevi her şeyini verenlerden biri Doğan..

Geçenlerde Basel maçında tribünde idi. Şampiyonluk boksör Selçuk Aydın ile birlikte izledi. Pozisyonlarda inanılmaz heyecanlıydı bir ara kaçan pozisyonlara yandığını koltuğa yumruk atarak gösterdi. Trabzonspor’u an be an yaşıyordu. İşte maçı izlemesi olay oldu. Herkes ceza almıştı ya sandılar ki bu maç izleyemeyecek ama öyle olmadı. TFF’nin hakemlere yönelik açıklamasından dolayı ceza verdiği Doğan, UEFA maçında cezalı değildi. Yani o kez burayı etkilemedi merak edenlere duyurulur.
 

GEÇ OLDU AMA EN GÜZELİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde, 5 Nisan 2019 günü yeni başkan Murat Zorluoğlu ile yeni bir döneme girildi. Hem şehir, hem Trabzonlular hem de biz basın mensupları başkandan çok hızlı hamleler, atamalar, değişiklikler bekledik.

Geride kalan 6 ayda bunların çoğu gerçekleşti.

Başkan kendi yönetim anlayışını uygulamaya koydu ve tarzını da epey hissettirdi.

İlk aylarda bizim de gözümüzden kaçmayan hatta zaman zaman eleştirdiğimiz bir konu ise belediye web sitesinin değişmemesiydi.

Zira kurumlarda yönetici değişirse o kurumun görünen yüzlerinden biri olan internet siteleri de hemen elden geçirilir, gerekirse bir süre tadilattayız yazısı asılıp kapatılır, apar topar, eksik fazla demeden yeni amire göre şekillendirilir.

İşte Trabzon’da bu böyle olmadı. Başkan Zorluoğlu, hem kurumsal hafızanın önemine inancından, hem siteden faydalanmak isteyenlerin mağdur olmaması için siteyi kapattırmadı.

Ne yaptı?

İnce eledi, sık dokudu, Ankara’dan getirip Bilgi İşlem Dairesi Başkanı yaptığı Mesut Aydoğar’a talimat verdi ve dairedeki işlerin yanı sıra bir yandan da yeni siteyi hazır etmesini istedi. Uzun süredir uğraş verilen ve geçtiğimiz hafta nihayet tamamlanan site, yine Trabzon.bel.tr adresinden ama daha modern ve daha kullanıcı dostu şekilde hizmete sunuldu.

Hayırlı uğurlu olsun.

Geç oldu ama güzel bir site oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler