Anahtar Deliği 05.03.2020

Anahtar Deliği 05.03.2020

Anahtar Deliği 05.03.2020

SULUHAN YIKILMADAN KENT MERKEZİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞMEZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 5 milyon lira ödenek alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi meydanın çehresini değişmek için kolları sıvadı.

Yapılacak iş meydan parkının çevresindeki binaların ön yüzleri tarihi dokusuna dönecek şekilde restore edilecek. Şu anda Cemil Usta, Güloğlu, La-Şener hizasında inşaat başladı. İskeleler konuldu! Bu çalışma çok güzel bir çalışmadır. Yıllar nice yapılması gerekirken yine şimdi başlandı! Bu çalışmayla meydanın tarihi dokusu korunacaktır. Ayrıca ön yüzü değişen mağazalar, restoranlar için de bu bir şans.  Marka değerleri yükselecek! Bu noktada meydanda Suluhan yıkılamsı gerekir. Bu bina artık meydana yakışmıyor. “Bu bina yıkılmadan da meydanın çehresi çok değişmez” diyenler var. Bu dikkate alınmalı ve buna göre bireyler yapılabilir mi bakılmalıdır. 

EYÜP ERGAN NİYE TANZANYA'YA GİTTİĞİNİ AÇIKLADI FETÖ’YÜ İŞARET ETTİ 

 Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan, Afrika'nın orta-doğu bölgesinde yer alan bağımsız ülke Tanzanya ziyaretini anlatırken dikkat çeken ifadeler kullandı. 
Eğitim alanındaki bir soruya,”Maarif Vakfının okulları var. Maarif vakfı FETÖ’nün okullarını almış. Cumhurbaşkanı yardım edeceğim diye söz vermiş. Bu FETÖ’nün okullarını alın demiş. Bizim gitme nedenimiz de biraz o amaçlı. Türkleri orada görsünler.” diyerek cevapladı.
Eyüp Ergan, ticari bağların gelişmesi için gitmişler hemde FETÖ’yu buralardan silmek için..
Demekki TTB buralara daha yoğun ticari bağ kurmaya gidecekler.
Hatta grup halinde de..
Daha önce Afrika’ya gidenlerin fotoğrafları FETÖ terör dosyalarında çıktı!
FETÖ mensupları oralara ziyaretler yaptıkları, sık gittikleri, kimlerle gittikleri, yanlarında ne getirdikleri soruldu ifadeleri alındı.
E haliyle oralara gitmeler duraksadı.
Şimdi yeniden başladı gibi duruyor. Bunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin etkili oldu.
Ama hala tedirginlik var tabi..
Sırf o ziyaretleri gittiği için ismi terör dosyalarına girmiş, hesaplarına el konup yıllarca mahkemelere gidip, ardından bir özür bile demeden berat etmiş insanlar var bu şehirde!

KAVGA MESELESİNE SERT YORUM
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, sosyal medya hesabından dünkü meclis kavgasını yorumladı.
Meclisteki kavgada söylenen sözler kadar sert sözler kullandı.
 “Genel Başkan yalakalığı CHP de tavan yaptı. Vekil EnginÖZKOÇ (pardon; Trabzon tabiri ile ÖZSIĞUR) Sn. Kılıçdaroğlu'na yalakalık için siyaseten harakiri yaptı. Ancak sorun üslubundan çok zamanlamasında idi. Cumhurbaşkanımıza yönelik, Dostu üzen düşmanı sevindiren üslubu siyasetin değil ahlakın ve ihanet ölçüsünün sorunudur.” ifadelerini kullandı. 

MURAT ZORLUOĞLU YANLIŞ MI YÖNLENDİRİLDİ? 

Trabzon’da yeni dolmuş sistemi açıklandıktan sonra, hayal kırıklığı yaşayanlar oldukça fazla… 
Hatta şunu diyorlar, “Bundan sonraki yerel seçimlerde kimse hafif raylı sistem, yeni ulaşım sistemi falan bahsetmesin!” 
Haklılar tabi. 
Ne diyebiliriz ki! 
12+1 yeni sistemin bile uygulanma tarihi 6 ay. 
Bu bir yıla düzelmez, 6 aydan uzun sürer diyerek eleştirenler var. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu danışmanları yanlış yönlendirdi diyenler de oldukça fazla. Hatta bunun AK Parti kanadından dillendirilmesi ilginç.. Şu anda Dolmuşçular bir tek şeyden şikayetçi o da 3 yaş atlı araçlar şartının 5 yaş altına çıkarılması. Yani 5 yıllık araçlar daha uygun fiyata alınacağından 3 yaş altı külfetli geleceğini düşündüklerinden bunu istemiyorlar. 
Şoförler Odası Başkanı Hakan Usta, Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederek,”Gerçekten şoför dostu bir başkanımız var. Kendisine sizin aracılığınızla beraber tekrar teşekkür etmek istiyorum.” dedi. 
Bu konuda Murat Zorluoğlu’na fazla eleştirmeye gerek yok.
Zamanla belki dönüşümler daha hızlı olur.
Lakin şu bir gerçek yeni sistem açıklandı ama tartışması bitmez gibi duruyor.


ŞEHİR PLANCILARI 4 SORUYLA YAKLAŞIM GÖSTERDİ

Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, konuya sorularla yaklaşım sergiledi. 
Daha önce Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, yeni dolmuş sistemini eleştirmiş hatta Trabzon tarihi fırsatı kaçırdı demişti. 
Başkan Ercan Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından açıklanan dolmuş modernizasyonunun, dolmuş sisteminin düzenlemesi anlamına gelmediğini söyledi ve şu sorulara cevap verilmesi gerektiğini söyledi;
“ Bu kararlar yani modernizasyon ve seyahat konforunun artırılması kentteki özel araç kullanımını azaltacak mı? 
Toplu taşımayı özendirecek mi? 
Modernize edilmiş dolmuşlara ve konforlu seyahat yapılacak araçlara ulaşmadan önceki konfor şartları ve seyahat için ne gibi düzenlemeler kararlaştırıldı? 
Örneğin dolmuş depolama alanları, güzergah, durak yerleri, bekleme süresi gibi konularda ne gibi çalışmalar yapılacak?”
Ne dersiniz şu sorulara biraz kafa yoralım mı?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler