Anahtar Deliği 05.03.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 05.03.2018

Anahtar Deliği 05.03.2018
KİM NEYİ SATTI?

Beşiktaş ile Şenol Güneş’i karıştıranlar oldu!
Dün bazı taraftarlar ‘sattın bizi’ ‘Trabzon’daki sözlerini de sattın’ dedi.
Ne yaptı ki?
Başarısız mı oldu Trabzonspor’da..
Böyle mi karşılamak gerekiyordu?
Yayın Danışmanımız bu olaya anında freni koydu.
Şenol Güneş Trabzon’un değeridiri hatırlattı.
Sonrasında çiçekler getirildi. Kaşkollar takıldı.
Olay tatlıya bağlandı.
Ne demişti Ustabaşı..
Sosyal medya hesabından yazmıştı..
Hak vereceksiniz okuyunca..
İşte o mesajı;
Siyasetçiye gelince kaşkol çiçekle karşıla, seni şampiyon yapan efsane adama 'sattın bizi' de.. İşini yaptı mı yaptı. E ne yapacaktı? Sen aldığı kupayı koruyabildin mi? Seni satan siyasetçilere 'orda dur arkadaş. Sen ne yapıyorsun' diyebildin mi? Yok! Neymiş.. Satmış.. Ne sattı? Ne sattı? Senden benden çok Şenol Güneş'in canı yandı. Bilmeden yapılan düşüncesizce bir hareket bu.. Diğer türlüsünü düşünmek istemiyorum!
*
Üzülebilirsin. Kırılabilirsin. Bazı konularda 'sen yapma be hocam' da diyebilirsin. Ama 'sattın bizi' ne demek? Adının verildiği stadyumda maç izleyeceksin. Bunu yaparak Trabzonspor'daki başarılarını hiç ediyorsun. Trabzonspor takımının hakkını yok sayıyorsun farkında mısın?
***Keşke; Çiçekle karşılansa.. Kaşkol takılsa.. Üstüne bir de, "Hocam kusura bakma Trabzonspor sana 3 çekecek. Sevinirsek üzülme" denseydi.. Tatlı bir sataşmayla başarılar dilenseydi.. Çok mu olurdu?
 
Hemen hemen 7’den 70’e Trabzon’da herkes Şenol Güneş’e bu denli yaklaşımın doğru olmadığını savundu. En yakın arkadaşı eski Trabzonspor yöneticisi Hayrettin Hacısalihoğlu da, “Davayı dava yapana, davayı sattın deniyorsa, bu kulüp ancak buraya kadar gelir..” ifadelerini kullanarak tepki verdi.
 
14 ARAÇ PERT OLDU NE OLACAK ŞİMDİ?

Pelitli’de geçtiğimiz hafta bir göçük olmuştu.
Bu heyelan, kayma nerde oldu?
Pelitli’de devletin kurumu olan TOKİ’nin yaptığı konutlarda.
Yani devletin vatandaşa yaptığı yol mühendislik hatası sebebiyle çöktü.
Yine olan vatandaşa oldu.
Sabah 6 sularında kopan yol 14 arabayı sert etti. 1 motosiklette hurdaya döndü
Eğer ki 15-20 dakika sonra olsaydı olay araçların içerisinde sürücü olma ihtimalinin yüksek olduğu ve facia yaşanabileceği öğrenildi.
Şimdi vatandaşın sert olan kullanılamayan araçları ne olacak?
Jandarma tutanak tuttu.
Araçların zararını sigorta şirketlerinin karşılayacağı ifade ediliyor.
Hatta sürücülerin TOKİ’ye dava açmaları öneriliyor.
Bu duvarlar Trabzon’da ciddi zararlar verirken bir de can aldı.
Bakın geçmişte hangi tarihlerde hangi duvarlar çöktü;
7 Kasım 2007: Trabzon'un Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesinde ana caddedeki istinat duvarının çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı.
09 Nisan 2009: Trabzon'un Ortahisar ilçesi Kaymaklı Mahallesi Ardıç Sokak'ta yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde ve 10 metre uzunluğundaki beton duvar, henüz belirlenemeyin bir nedenle çöktü. Duvarın altında kalan 7 yaşındaki bir çocuk öldü.
19 Ekim 2014: Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesinde yağış nedeniyle oluşan su akıntısı bir sitenin istinat duvarının yıkılmasına sebep oldu. O esnada yoldan geçen araç ve insanların olmaması büyük bir faciayı önledi.
12 Ocak 2015: Trabzon’un Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesinde Canım sitesinin istinat duvarı yağış nedeniyle çöktü. Duvardaki kaya parçaları site oto parkında park halindeki araçların üzerine düşünce maddi hasar meydana geldi.
30 Ocak 2015: Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Bahçecik Mahallesinde TOKİ tarafından inşa edilen konutların yanındaki istinat duvarı heyelan sonucu zarar gördü. Zeminde kayma oluşması konut sahiplerinde tedirginlik oluşturdu.
16 Mart 2015: Trabzon’un Ortahisar ilçesi Akyazı Mahallesinde, Medical Park Stadı'nın karşısındaki yamaçta yapılan istinat duvarında çökme meydana geldi.  Duvarın bir Trabzon sahil yoluna dökülürken o sırada yoldan geçen araçlarda tahribata neden oldu, 3 kişinin de yaralandığı belirtildi.
10 Nisan 2015: Trabzon’da son birkaç gündür etkili olan yağışların ardından toprağın yumuşamasıyla birlikte Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesi’nde istinat duvarı çöktü. Büyük bir gürültü ile sitenin çocuk oyun parkının üzerine çöken duvar site sakinlerini korkuturken, olayın gece yaşanması bir faciayı önledi.
25 Ocak 2018: Trabzon’da, yağış sonrası Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesinde, 600 konutluk inşaat alanındaki binanın istinat duvarı çöktü. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden yol, duvarın çökmesiyle ulaşıma kapandı.
2 Mart 2018 Cuma: Trabzon'un Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesinde, TOKİ konutlarının olduğu bölgede istinat duvarının çökmesi sonucu park halindeki 14 araç ve bir motosiklet göçük altında kaldı. Sabaha karşı meydana gelen olayda can kaybı yaşanmadı.

BU KADAR SAÇMALIĞI YAPABİLMEK MEZİYET İSTER

Araklı sakinleri Yanbolu Vadisine çöp tesisi kurulmasını istemiyorlar.
Her yolu deniyorlar.
68 muhtar ve 39 sivil toplum kuruluşunun imzasının yer aldığı gazete ilanlarında “Cennet Yanbolu Vadisi’nin tam kalbine 17 köyün tam ortasına çöp tesisi kurulmasını istemiyoruz” diyerek başkente, yerel yöneticilere seslendiler.
İlanda çarpıcı ifadeler yer alıyor.
Halkın istemediği hiçbir şeyi yapamazsın!
Bu gerçek ortadayken Araklı’dan başka bir yer bulunmaması, bulunamaması ne enteresan değil mi?
O bölgede Aşkale’nin hammadde çıkardığı bölge de yer alıyor.
Oraya karşılık Akoluk verildi.
Akoluk’ta hani çok tartışılan Kanuni Bulvarı’nın geçtiği noktada vatandaşların yerine bile hak sahibi yaptıkları konu..
Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hangi akılla bunları böyle çorba gibi yaptılar, hangi ara bunu başardılar.
Bu kadar saçmalığı yapabilmek meziyet ister!
Neyse!
Lafı uzatmadan şu ilan gelelim.
Bakalım ilanda neler var.
İlgini çekecektir.
İşte ilandaki detaylar;

KAMUOYUNA
Dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve il milletvekillerimiz 15 Temmuz’lar da Afrin’ler de velhasıl ülkemin üzerinde kötü emelleri olan her odakla mücadelede, her zaman en önde olmuş Karadeniz insanı, kapalı kapılar arkasında pazarlıklara kurban edilmek isteniyor; Bölgeniz; Hukuktan uzak, her yanı tutarsız, halkın katılmadığı dayatma ÇED raporu ile çöp edilemek isteniyor. Milyonlarca yılda oluşan mağaralardaki sarkıt ve dikitler, bölgemizin kaderini değiştirecek turizm potansiyeli görmezden geliniyor. TMMOB kapılarındaki; “Bırakın tesis kurmayı evleri bir an önce tahliye edin” uyarıları dikkate alınmıyor. “Heyelan kaçınılmaz” gerçeği vatandaşların bahanesi zannediliyor.

Zengin yer üstü ve yer altı suları ve bu suların bağlandığı Yanbolu deresi ve Yanbolu deresinden su alan Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi zehirlenmek isteniyor. Mülki ve idari amirler; tüm bunları anlatmaya çalışan vatandaşların yüzlerine kapıları kapatıyor, randevu vermiyor görüşmüyor. İnsanlar kendi öz yurtlarında ikinci sınıf muamelesi görüyor.

Seçim zamanı olmayınca! Evler ve o evlerde yaşayan insanlar fotoğrafçılık hileleri ile yok sayılıyor.

15 bin Arsin ve Araklı’yı vatan evladına çöp muamelesi yapılıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımız, Sizler ülkeye hizmet yoluna; ‘biz kimsesizlerin kimsesiyiz’ düsturuyla çıktınız. Mülki ve İdari amirlerin bile haklı davalarına duyarsız kaldığı mazlum insanlarımızın kimsesi olacağınızı ümit ediyoruz.

Adaletsizliğe, hukuksuzluğa dur demenizi bekliyoruz. Cennet Yanbolu Vadisi’nin tam kalbine 17 köyüm tam ortasına 15 bin nüfusun tam merkezine çöp tesisi kurulmasını istemiyoruz. Kararlılığımızı bir kez daha kamuyou ile paylaşır, saygılar sunarız.

O TARİHÇİYE TEPKİ GÖSTERDİLER ‘ONU BİLEN BİLİR’ DEDİLER

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Celal Şengör’ün, Kanuni Sultan Süleyman'a yönelik ‘Piri Reis’in hayatındaki en büyük talihsizliği, Kanuni Sultan Süleyman gibi bir salağın zamanında doğmuş olmasıdır’ sözleri, Trabzon’da tepkiye neden oldu. Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Baki, Trabzon’da doğan Kanuni Sultan Süleyman hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle Prof. Dr. Şengör’ü kınadıklarını söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi ve Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, 'dünyanın ilk atlası' olarak bilinen el yazması kitabın tanıtım toplantısında, Kanuni Sultan Süleyman hakkında tepki çeken açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şengör, toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Fatih Sultan Mehmet ve Piri Reis’in kişiliklerinden bahsettiği sırada, “Piri Reis’in hayatındaki en büyük talihsizliği, Kanuni Sultan Süleyman gibi bir salağın zamanında doğmuş olmasıdır. Fatih zamanında Piri Reis olaydı, inanır mısınız, bugün bizim sömürge imparatorluğumuz vardı” dedi.

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı üyeleri, Trabzon’daki Kanuni Evi’nde açıklama yaparak, Prof. Dr. Celal Şengör’e, Kanuni Sultan Süleyman'a yönelik sözleri nedeniyle tepki gösterdi. Vakıf üyeleri adına açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Baki, cihan padişahına ölçüsüz ifadelerin kullanılmasının kimsenin haddine olmadığını söyledi.

Baki, “Trabzon’da doğan, gençliğini Trabzon’da geçiren, Türk ve İslam tarihinde önemli bir yeri olan, dünyanın 'Magnificent Süleyman'ı, bizim 'Muhteşem Süleyman' olarak bildiğimiz, devlet idaresinde adaleti tesis etmek için yaptığı uygulamalarla Kanuni olmuş, yazdığı şiirler ve divanı ile Muhibbi olmuş, İslam’ın halifesi ve cihan padişahına ölçüsüz ifadeler kullanmak kimsenin haddine değildir. Kaldı ki Kanuni’nin bizim savunmamıza da ihtiyacı yoktur. Onu bilenler bilir, tanıyanlar tanır” diye konuştu.

Kanuni Sultan Süleyman hakkında kullanılan ‘salak’ ifadesinin bilim adamına yakışmadığını kaydeden Prof. Dr. Baki, “Sayın Prof. Dr. Celal Şengör, alanında dünya çapında bir bilim adamıdır. Kendisine uzmanlığının dışındaki alanlarda konuşmamasını tavsiye ediyoruz. Zira uzmanı olmadığı konularda konuştukça ölçüyü kaçırmakta ve zor durumda kalmaktadır. Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı olarak Sayın Şengör’e Kanuni ile ilgili sarf ettiği ifadelerin bir bilim insanına yakışmadığını hatırlatıyoruz ve ifadelerinden dolayı kendisini kınıyoruz” dedi.

HASAN SAKA RİZE’DE TÜRKŞEN İLE DİVANI YÖNETTİ

İYİ Parti Rize İl 1. Olağan Kongresi, Kültür Park Taç Salonda gerçekleşti. İl Kurucu Başkanı Nusret Karaca başkanlığında tek listeyle gidilen kongrede Karaca başkanlığa seçildi. Trabzon İl Başkanı Hasan Saka Divanı İYİ Parti GİK Üyesi Ali Türkşen ile yönetti.

Kongreye Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, Gümüşhane İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet, Rize Merkez İlçe Başkanı Osman Civelek, CHP Rize İl Başkan Vekili Ömer Şan, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Bostan ile bazı ilçe başkanları, Trabzon İl Yönetim Kurulu üyeleri, davetliler ve partililer katıldı.

42 kişiden oluşan İYİ Parti Rize İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Osman Keser, Mustafa Alperen, Murat Özdemir, Yakup Özkan, Celal Akarsu, Mevhibe Köksal, Seyfullah Fırat, Ahmet Çelik, Kürşat H.Süleymanoğlu, Hüseyin Erdur, Meryem Çoğalmış, Mevlüt Sancaktutan, Emine Kazmaz, Naciye Hacıömeroğlu, Gönül Er, Ayşe Kukoğlu, Memiş Saruhan, Zeliha Kolcu, Ali Karadereli, Reşat Bekar, Şerafettin Türüt, Ali Kalyoncu, Muzaffer Çelik, Esat Kalça, Ebru Akgül, Hüseyin Mayi, Şenasi Yıldız, Zafer Ozan, Hasan Fehmi Albayrak, Ramazan Şengül, Miktat Oflu, Metin Bilgin, Yılmaz Aksu, Gökhan Başaran, Rıza Al, Rukiye Karabulut, İbrahim Taşpınar, Osman Kamiloğlu, A.Kadir Hacıosmanoğlu, Jale Topçu, Hüseyin Aydın, İbrahim Atasever.

İl Yönetim Kurulu Yedek Üye Listesi: Niyazi Hazır, Aşkın Gürsu, Büşra Özer, Mahmut Nurik, Neşat Uzun, Aslan Tüylü, Niyazi Torlak, Şevki Kasap, R.Ali Feyiz, Şengül Benli, Ahmet Terzi, Nuraydın Taşpınar, Lütfü Güner, Ali Genç, Hüseyin Bayraktar, Cemal Turan, Murat Akgül, İsmet Ay, Ekrem Bakır, Köksal Ayyıldız, Nihat Akgül, M.Salih Ay, Veysel Şengül, Necmi Karali, Ömer Yıldırım, Cevat Karaca, Recep Demirci, Hilal Dil, Selim Çakır, Şaban Karadeniz, Yaşar Akbulut, Keleş Bostan, Mevlüt Geniş, Şaban Onat Güner, Osman S.Hasanoğlu, Harun Güngör, Murat Özcan, Süleyman T. Timuçin, Turan Bayrak, Muhammet Ali Avcı, Uğur Karadoğan, Rıza Onur Çolak.

Rize İl Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Ünal Alaman, Adem Alkılıç, Mustafa Hazır, Abidin Şenoğlu, Kemal Mısırlı, Coşkun Topal, Hüseyin Erbaş, Ramazan Tavukçuoğlu, Alican Akyıldız.

Rize İl Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Engin Pehlivan, Soner Kadir, Mehmet Erbaş, Ender Kopuz, Zekeriya Yılmaz.

Büyük Kongre Delegeleri Asil Üyeler: Nusret Karaca, Osman Civelek, M.Zeki Demiroğlu, Selman Kalyoncu, Rahmi Biber, Soyhan Köseoğlu.

Büyük Kongre Delegeleri Yedek Üyeler: Hüseyin Erdur, Turgay Kenanoğlu, Maksut Demet.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler