Anahtar Deliği 05.01.2019

Anahtar Deliği 05.01.2019

Anahtar Deliği 05.01.2019

Anahtar Deliği 05.01.2019

İYİ PARTİ'NİN TRABZON'DA HAYALLERİ YIKILDI

CHP Trabzon'da İYİ Parti ile sorunlu bir ittifak yaşadı. İYİ Parti Trabzon'da Büyükşehir'i aldı. Yani bu ne demek? İttifak çerçevesinde Trabzon'da İYİ Parti adayı desteklenecek. CHP İYİ Parti'nin adayına destek olacak. Birlikte çalışacaklar. İYİ Parti'nin adayı Atakan Aksoy. Atakan Aksoy bir akademisyen. Hatırlayın bu isim açıklandıktan sonraki CHP'den şöyle bir ses çıktı;” Çok erken isim beyan ettiniz” Yani CHP bir süre bu isme de büyük tepki verdi. İçine sindiremedi. Zira düne kadar! Buraya sonra gireriz. Süreci aynı şekilde devam ettirelim sonra üstteki konuya tekrar gireceğiz. CHP Ortahisar'da Salih Akyüz'ü, İYİ Parti ise Volkan Canalioğlu'nu istedi. Volkan Canalioğlu'nu Ortahisar adayı görmek isteyen İYİ Parti kurmayları yoğun uğraş verdiler. Lakin her defasında CHP'den sert bir duvara çarptılar. Şimdi Salih Akyüz CHP'nin Ortahisar adayı. Merkezde sevilen bir isim. Tanınan bir isim. Lakin halk nazarında biraz eksikleri var. Bnları da seçim sürecinde giderir herhalde. Neyse şimdi yukardaki İYİ Parti'nin adayını CHP'nin sindirememesi konusuna dönelim. Sindiremediğini nereden anladın? Diye soranlar çıkabilir. Şöyle söyleyelim. CHP Salih Akyüz Ortahisar'a açıklandığında ancak Atakan Aksoy'u kabul etti, fotoğraflarını paylaşabildi. Ve bugüne kadar İYİ Parti'ye güvenmedi. Her an Volkan Canalioğlu'nu isterler diye herhalde.. Sonuçta Trabzon Büyükşehir'de CHP, İYİ Parti'yi, Ortahisar'da ise İYİ Parti CHP'yi destekleyecek. Seçmenleri bu şekilde hareket edecek.

İKİ ADAYI BAKIN NASIL DEĞERLENDİRDİ

Haber61 Genel Yayın Müdürü Levent Ustabaşı, arada sosyal medya hesabından ortaya bir şey atar. Bazen gündem tutar. Bazen gelen yorumlara göre eleştiri getirir. Kimine tuhaf gelir, kimine mantıklı. Bu defa da Trabzon Büyükşehir adayları Atakan Aksoy ile Murat Zorluoğlu'ndan bir name döktürdü. Şu güne kadarki aldığı izlenimlerden öne çıkanlardan yazdı. Bakın o değerlendirmesi şöyle; “Trabzon Büyükşehir adaylarına ince bir bakış.. Atakan Aksoy; Tanımayı seviyor, Yol göstermeye çalışıyor, Eleştiri dozunu ayarlamayı istiyor ama bazen kendini tutamıyor, Farklı bir siyaset adamlığı tanımı ortaya koymaya çalışıyor, başarılı mı değil.. Rakibine yaptığı salvolar karşılık bulmayınca u2018saldım çayıra' tarzında bulaşmıyor Murat Zorluoğlu; İletişimi kendi kurmayı seviyor. İktidar gücü bende havasının oluşmasını istemiyor. Ama bu izlenimden kurtulmayı başaramıyor. Eleştiriden değil pozitif yükselmelerle mutluluk pozu vermeyi seviyor ama gelen tepkilere göre şekil almak zorunda kalıyor. Rakibini görmezden geliyor.u00a0 Kendini gündemin tam ortasında sanıyor!”

ATİLLA ATAMAN'IN MİSAFİRLERİ SIKILAŞTI

Trabzon'un Tonya İlçesi en güzel yaylaları barındırıyor. Bu yaylalar içinde en dikkat çekici turizmde cazibe merkezi haline dönüşeni ise Erikbeli yaylası. Çünkü buraya yatırımcı Atilla Ataman, 20 milyon liranın üzerinde bir proje uyguluyor. Buraya yaptığı projeyle A tipi mesire alanı olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da destek vermişti. Yaklaşık 200 yatak kapasiteli olacak. İçerisinde kafeterya, çok amaçlı toplantı salonları, 600 m2 restaurant ve seyir terası var. Hatta bir adet helikopter pisti, macera parkı, yakın mesafe bir bölgede amatör kayak pisti de yer alıyor. Çim kayağı pisti, 3,5 km'lik yürüyüş ve spor parkurunda oluşan, içme suyu ile meşhur yayla suyunun şebeke ve kullanım suyu olacağı bir tesis düşününu2026 Çok ciddi bir proje.. Trabzonspor Kulübü'nün bile burada kamp yapması kaçınılmaz. Atilla Ataman verir mi ona bilemeyiz tabi. Tahminen 2019 Mayıs ayında hizmete açılacak. Çam ağaçları arasında muhteşem bir yer. Şu son aylarda ziyaretçileri ile de meşhur. Mesela AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, ziyaret etti ve dediki; “Cennetten bir köşe” Son ziyaretçisi de Murat Zorluoğlu. AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Bu arada şunu hatırlatalım Atilla Ataman, Şalpazarı'ndan belediye meclis üyesi aday adaylığı başvurusu yaptı.

ÖMER YILDIZ'I ÜZERİNDEN PRİM YAPAMAZSINIZ

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarıyla gündeme geldi. Özellikle AK Partili belediye başkanlarını ve milletvekillerini sinirlendirdi, üzdü. Aslında demek istediği u2018hedefimiz 25 bin öğrenci, lakin bazı şeyleri yerli yerince yapamadık' Üniversitenin gelişiminde bazı konularda tam olarak hızlı ilerleyemediklerini ifade etti. Bunu derken kimseyi suçlamak istemedi. Kendisiyle de görüştüğümüzde, bugüne kadar Trabzon şehrinden önemli kazanımlar ve destekler gördüğünü söyledi. Söylüyor da.. Durup dururken onu tukaka etmek isteyenlere de prim verecek değil! Bu arada Avrasya ailesi büyüyor, genişliyor. Yeni verilen ilanda akademisyen alınacağı duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “36 profesör, 34 doçent, 35 Dr. Öğr. Üyesi, 20 Araştırma görevlisi,32 Öğretim görevlisi toplamda 157 akademisyen alacınacaktır” Konu ile ilgili açıklama yapan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi'nin her geçen gün kapasitesini arttırdığına vurgu yaparak, üniversitemiz büyüdükçe istihdamımız artacak. Resmi ilanımızda da görüldüğü gibi toplamda Profesörler, Doçentler, Dr. Öğr. Görevlileri, Araştırma Görevlileri ve Öğretim Görevlilerinden oluşan 157 akademik personel için ilana çıktık. Ülkemizin dört bir yanından hatta dünyamızın dört bir yanından değerli hocalarımız başvurularını yapmaya devam ediyor.8 Ocak mesai bitimine kadar öğretim üyelerimiz, 9 Ocak mesai bitimine kadar ise Araştırma ve Öğretim görevlilerimiz başvurularını yapabilirler” dedi.

KURU BİR ÖZÜR YETERLİ Mİ?

Dün bir haber görüldü. Şöyle üstün körü bakıldı geçildi. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ve oğlu Abdullah Bayraktar ile ilgiliydi bu haber. 17 Aralık operasyonlarıyla ilgili görülen davada tanıklar, zanlılar bir bir kumpası anlattılar. Kimlerden neler geldiği, hangi montajlar yapıldığı.. Hepsi ama hepsi.. Ama nedense görmek istemeyenler, inanmak istemeyenler umursamadılar. O dönem canlı heyecanlı yayın yapanlar da yoktu dün. Haber bir kaç satır geldi ve geçti. Bu kadar basit yani! Öyle mi? Bitti mi? Devletin en başarılı bakanı, Uluslararası ödül almış bir devlet adamı linç edildi. İtibar suikastına uğradı! Ama görmezden gelindi öyle mi? Yok öyle yağma.. Trabzonlu oluşundan mı yoksa? Bir özürle geçiştirilecek mi? Vay be.. Haber61 objektif bir şekilde bu durumu anlattı. Dünde aynı şekilde verdi ve duyurdu linçi.. Kumpasın nasıl mahkemece ispat edildiğini.. Her şey açığa çıktı artık. Vicdan sahibi herkes bunun ne olduğunu gördü. O görmek istemeyenler görmese de olur artık.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar