Anahtar Deliği 04.04.2021

Anahtar Deliği 04.04.2021

Anahtar Deliği 04.04.2021

Trabzon’da gudumsuz polemiği

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli geçtiğimiz günlerde A Milli Takım’ın Letonya ile 3-3 berabere kaldığı maç sonrasında “Gudumsuz'un olduğu yerde ot bitmezken maç mı kazanacaktık. Yazık!” şeklinde imalı bir paylaşımda bulunmuştu. 

Bu paylaşımdan 3 gün sonra AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu bir açıklama yaparak Kuvvetli’nin “Gudumsuz” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastettiğini söyleyip tepki gösterdi. Kuvvetli’nin paylaşımın altındaki takipçilerinin yorumlarını da seviyesiz olarak niteledi.
Mumcu “Bir siyasi partinin il başkanının böyle seviyesiz yorumunu gaflet olarak değerlendirsek de devamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile alakalı yapılan aşağılık yorumlara göz yumması içinde bulunduğu siyasi oluşumun seviyesini (seviyesizliğini) göstermektedir. Asıl gudumsuzlar Türk siyasi tarihine bölücülükle giriş yapanlar ve bölücülerle işbirliği yapanlardır. “ dedi.
Açıklamanın tamamını okumak için tıklayın

Mumcu’nun bu açıklaması bir polemiğin de başlangıcı oldu. Mumcu’ya Kuvvetli de bir cevap verdi. Kuvvetli “Gudumsuz” dediğimizde aklınıza Cumhurbaşkanı mı geliyor” diye sordu.

Mumcu şu ifadeleri kullandı;

Öncelikle ifade etmeliyim ki yaptığım paylaşımlarda yorumları okuma imkanım olmamıştır.Hastalığım sebebiyle ev- hastahane arasında geçen yaklaşık 20 gün içinde sadece yorumlar değil saglığım imkan vermediği için hiçbir şeyi takip etme imkanım olmamıştır.

Ancak isim telaffuz etmeden "Gudumsuz" kelimesini kullanarak yaptığım bir paylaşımın muhatabı olarak Cumhurbaşkanı Sayin Recep Tayyib Erdoğan olduğu kanaatine varmanıza gerçekten anlam veremedim.

Yoksa her gudumsuz kelimesi kullanıldığında muhatap olarak sizin aklınıza Sayın Cumhurbaşkanı mı gelmektedir?

Bana yönelik bu linç kampanyanızdan korkacak değilim.

Defalarca söyledik İYİ partinin kısaltması yoktur. Biz İl Başkanı olduğunuz partiye adlandırdığınız gibi AK Parti diyoruz.

Mesela "Aldatma ve Kandırma Partisi" demiyoruz.

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, bana ve Partime yönelik siyasi kültürünüzün beslendiği kaynak olan yalan ve iftira dolu iddialarınıza hasta olduğum için şimdi değil daha sonra cevap vereceğim...

İki il başkanının yanı sıra iki partinin teşkilatlarına mensup bir çok isim de bu açıklamalara yorum yaparak dahil odluğu gözlendi.

Şehir Hastanesi çalışmalarında son durum

AK Parti heyeti dün Akyazı’ya giderek yapılacak olan Şehir Hastanesi’ni yapacak olan Kalyon İnşaat yetkilileriyle görüştü.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, İl Yönetim Kurulu üyeleri Abdulhamit Öztaş, Alper Bektaş ve Ayşe Akyüz ve İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’nın gerçekleştirdiği ziyaret sonra Ayvazoğlu çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi.

Ayvazoğlu “ Hayal denen Şehir Hastanesinde şantiye mobilizasyonu, atıksu ve içmesuyu alt yapısı, çevre güvenliği, işçi koğuşu ve kazan dairesi mobilizasyonları, sanat yapıları ve prefabrik beton imalatları, şap, seramik, elektrik, zayıf akım, hafriyat çalışmaları hızla devam etmektedir.  Fore kazık, boş foraj kazıları ve test kazıkları çalışmaları devam eden inşaa sürecinde, kazı çalışmaları %35 seviyelerine getirilmiştir. 24’ü ana yüklenicinin, 117’si alt yüklenicilerin olmak üzere 141 çalışanı ile Şehir Hastanesi’nin inşaa süreci hızla devam etmektedir. Bu büyük ve bir o kadar da hayati öneme sahip  Trabzon Şehir Hastanesi vizyon projesinin vadedildiği tarihten önce milletimizin hizmetine sunulacağına olan inancımız tamdır. “ ifadelerini kullandı.

şehir hastanesi

Trabzon’da camide anlamlı uygulama
Trabzon’un Yomra ilçesinde anlamlı bir uygulama başlatıldı. İlçede bulunan Ulu Cami’de Cuma hutbelerinde işitme engelliler için işaret dili kullanılmaya başlandı.

Yomra İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada,   “Müftülüğümüzce İşitme engelli vatandaşlarımızın dini ihtiyaclarına cevap verebilmek adına Müftülüğümüze bağlı Kaşüstü Ulu Camii’nde işaret dili ile hutbe organizasyonu gerçekleştirildi. Bundan böyle her Cuma, işaret dili ile hutbe faaliyeti Kaşüstü Ulu Camii’nde işitme engelli vatandaşlarımıza hizmet verecektir.” denildi.

Aslında günümüzde yapılması zorunlu bir uygulama yapılmadığı için yapanlar takdir görüyor. Umarım tüm devlet daireleri başta olmak üzere her yer de engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak uygulamalar yayılır.

Koray Koçhan’dan duygulandıran hareket
Maçka’da güvenlik görevlisi olan Yılmaz Kaya’nın epilepsi hastası oğlu Burak’a Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’dan duygulandıran bir jest geldi. 2 Nisan dünya Otizm ve farkındalık gününde Burak’a pasta gönderen Koçhan alkış aldı.

İl dışında olduğu için kediinin ziyaret edemediği Burak’a gönderdiği pastayı sosyal medya hesabından paylaşan Koçhan “Bugün 2 Nisan Otizm Farkındalık günü. İl dışında olmam nedeniyle sevgili Burak Kaya'yı ziyaret edemedim. Ama çok sevdiği pastasını gönderdim. Her zaman yanındayız, seni seviyoruz Burak.” Mesajını paylaştı.

koçhan

Yusuf Yazıcı’ya takım arkadaşlarından büyük jest! 

Lille Kulübünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yusuf Yazıcı'nın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Açıklamada, milli futbolcunun belirli sağlık protokolü çerçevesinde kendisini izole ettiği belirtildi.

Yaşanan bu gelişme sonrası yıldız futbolcu takımının bugün oynadığı PSG karşılaşmasında forma giyemedi. 

Lille karşılaşmayı 20. Dakikada David’in attığı golle 1-0 kazanırken atılan gol sonrası futbolcular Yusuf Yazıcı ile özdeşleşmiş gol sevinci olan sevinci yaptılar. Bu anlar karşılaşmayı izleyen tüm Türk vatandaşlarını duygulandırdı. Sahalarda hiç görmediğimiz bir şekilde Avrupa’da bir futbol takımı oyuncuları Türk futbolcuya olan saygılarının onun oynamadığı bir maçta gösterdiler.

Yusuf yazıcı da bu anları paylaşıp “Ne kadar zeki, yetenekli veya tutkulu olursak olalım, başarı ne kadar iyi bir takım olabildiğimizle alakalıdır. Birlikte düşünüyor, birlikte hissediyor ve birlikte hareket ediyoruz. Ve birlikteyken çok daha güçlüyüz. “ ifadelerini kullandı. 

Anlaşılan o ki Yusuf Yazıcı Avrupa’da çok farklı bir boyuta doğru ilerliyor.

Yolu ve bahtı açık olsun
yusuf

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler