Anahtar Deliği 04.04.2018

Anahtar Deliği 04.04.2018
AHMET AĞAOĞLU’NUN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Trabzonspor Kulübü Başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan Ahmet Ağaoğlu’nun listesinde kimler olacak merak konusu oldu. Yarın sabah Trabzon’a gelerek resmi adaylık başvurusunda bulunacağı ifade edilen Ağaoğlu’nun listesinde Hayrettin Hacısalihoğlu, Mehmet Özer, Ömer Sağıroğlu, Muammer Saka, Cahit Erdem, Volkan Canalioğlu, Kibar Yaşar Güven, Mehmet Yiğit Alp, Özer Bayraktar, Müminhan Bilgin gibi isimler olduğu öğrenildi. Ağaoğlu’nun bu isimlerle bire bir görüştüğü hatta Özkan Sümer ile kısa bir toplantı yaptığını öğrendi. Hala kafası karışık olduğunu da söyleyelim. Bugün Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören de basın toplantısı düzenleyecek. Ayrıca bugün Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta bu akşam TRT Spor’da canlı yayına çıkacak ve bazı çarpıcı açıklamalar yapacak.

TURGAY BEŞYILDIZ’IN İDDİASI

Trabzonspor camiasında, İstanbul’da ikamet eden 4-5 aile,kabinede yer alan 1-2 bakanında desteğiyle bir araya gelerek, kulübün bugün denetleme kurulu tarafından açıklanan 841 milyonluk net borcunu kapatmak için, Trabzonspor kulübüne 150 milyon Euro’yu faizsiz olarak geri ödemeli borç  vermeyi planlıyorlarmış,. Bu tanınmış köklü aileler Trabzonlu ve Trabzonsporluymuş. Trabzonspor daha sonra bu ailelere belli miktarlarda ödemelerini aydan aya faizsiz olarak taksitler halinde geri ödeyecekmiş. Böylece Trabzonspor’un bankalara ana paranın haricinde yılda ödediği 110 milyon liralık faiz borcu ortadan kalkacakmış. Bu iddiayı ortaya atan Haber61 TV’de Bakış programı yorumcusu ve yazarı Turgay Beşyıldız… Programda bu iddiayı ortaya attığında program yapımcısı Levent Ustabaşı, “Kim bu aileler?” diye sordu. “İsimleri sır, şimdilik söylenmemesi açıklanması gerekiyor. Kendileri böyle istiyormuş şimdilik. Çünkü bu güzel oluşum gerçekleşmeyebilirde, aslında burada top Trabzonlu iki bakanda” diyerek cevap verdi. Cidden böyle aileler varsa helal olsun. Ama pek sanmıyoruz. Bir iddiası daha var Beşyıldız’ın.. Ahmet Ağaoğlu listesine Amerika’dan önemli bir iş adamı bir dostunu sokacakmış. Maddi anlamda da güçlü biriymiş. Adaylığı netleştiğinde ismini açıklayacak.

TRABZON İŞ DÜNYASI YARIN SEÇİME GİDECEK

Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nın seçimleri yarın yapılacak. TTSO binasında Saat 09.00’da başlayacak 17.00’de bitecek. 31 meslek komitesi seçime gidecek. 5 bin 554 iş insanı oy kullanacak. Komite seçimleri sonrası 74 meclis üyesi seçilecek. Bu seçilen meclis üyeleri de toplanarak yönetim kurulu başkanınını ve yönetim kurulu üyelerini seçecek. Ankara delegeleri, komite başkanları, Yönetim kurulu başkanı, 11 kişilik yönetim kurulu üyeleri seçimleri 13 Nisan’da yapılacak.

HAYDAR REVİ’NİN A TAKIMINDA KİMLER OLACAK?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi halen daha A takımı belirleyemedi. Görev dağılımını yapmadı. Çünkü büyük bir sıkıntı yaşıyor. Eski yönetimde yaşanan hatalar nedeniyle kentle ve AK Parti teşkilat yapısıyla baya soğukluk olmuştu. Şimdi öyle bir A takımı oluşturmak zorundaki bu A Takımı o soğukluğu gidermesi gerekir. Yani öyle isimler varki o isimlerle sahaya inerse bu defa ters tepebilir. Daha da kötü olabilir. Tahminin bazı isimlere kesin gözüyle bakılıyor. Ama onlar da çok tartışıldı. Halil İbrahim Demirtaş, Arzu Yalçınalp, Ahmet Uğur Zihni, Uğur Aydın.. İşte bu kutuplaşma bu isimler ve bunlara eklenecek isimler.. Bakalım nereye kadar gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da 2019’u işaret ederek hemen toparlanan ve sahaya inin mesajı vermişti. Bu mesajdan çok uzak gibi duruyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler