Anahtar Deliği - Vahid ile kabustan çıkılamaz. 03.11.2014

Ak Parti'de ibre Boz'dan yana. Muhammet Balta'ya fren mi? . sanayi esnafının kafası karıştı. Çimento siloları yükseliyor.

Anahtar Deliği - Vahid ile kabustan çıkılamaz. 03.11.2014

VAHİT İLE KABUSTAN ÇIKILAMAZ

Trabzonspor, cumartesi günü Manisa deplasmanında karşılaştığı Akhisarspor maçını da kazanamadı, şansının da yardımıyla beraberliğe razı oldu.

Teknik Direktör Halilhodziç’in anlayışıyla bordo mavili takımın kazanması şansa kalmış.

Bir teknik direktör takım üzerinde bu kadar oynar bu kadar yanlış yaparsa, o takıma ve hocaya şans gülmez.

Bir takımla bu kadar da oynanmaz ki.

Bir futbol takımı düşünün maç günü takım kadrosu açıklanana kadar hiçbir futbolcu kendisinin ilk on birde olup olmadığını bilmiyor.

Bu kadar karamsarlık içinde olan futbolcuların maça çıkarken ki ruhalitesini anlamak lazım, futbolcular çıkacağı maça konsantre olamıyor.

Teknik Direktör Halilhodziç futbolcularını maça hazır hale getiremiyor.

Her hafta takımın yarısını değiştiriyor, futbolcuların çoğunu gerçek mevkilerinin dışında oynatıyor.

Ondan sonra da Mr. Halilhodziç ben de takımımı tanıyamıyorum diyor.

Bu hocanın anlayışıyla bu takım kabustan çıkamaz, bizden söylemesi.

AK PARTİ’DE İBRE BOZ’DAN YANA

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar’ın en güçlü dönemi.

Kendisinden sonra partiyi dizayn edecek, yeni il başkanını ve yönetimini şekillendirecek güce sahip.

Genel merkez Günnar’a çok güveniyor, teşkilat seçimleri sürecinde Günnar’ın vereceği referansların dışında başka bir arayışa girecekleri düşünülmüyor.

Günnar’ın yerine seçilecek yeni il başkanı için, il yönetimi de başkan gibi düşünüyor.

İl yönetimi içinden bir başkan çıksın istiyorlar, bunda da ısrar ediyorlar.

Bu isim büyük ihtimalle il başkan vekili Göksal Boz olacak.

Gerek il başkan vekilliği gerekse seçim döneminde SMK’da üstlenmiş olduğu görevlerden başarıyla çıkan Boz, partisinin rotasını biliyor, mevcut yönetimle yakaladıkları ivme de onun da büyük katkısı var.

AK Parti kurumlaşmış bir parti, kimin ne yapacağı belli, il başkanı da partide organizatör göreve üsteniyor, Göksal Boz AK Parti yönetimleri içinde kendisini ispat etmiş, partisinin misyonuna uygun anlayış içinde çalışacağından kimsenin kuşkusu yok.

Misyon ve vizyonu yeterli mi diyenler oluyor.

Sakin ve uyumlu yapısıyla, parti içindeki dengeleri tutabilecek bir isim olarak görülüyor Göksal Boz, İl Başkanı Günnar ve yönetiminin tam desteği de arkasında, bu yarışın favori adayı.

MUHAMMET BALTA’YA FREN Mİ!

2015 yılı haziran ayında yapılacak genel seçimde iktidar partisinin muhtemel milletvekili aday adayları sıralanırken, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın da ilk üç içerisinde yer alacağı konuşuluyor.

Ancak, son aylarda Ankara’da yaşanan gelişmelere bakıldığında Balta’nın milletvekili aday adaylığından ziyade Bakan Yardımcısı olarak başkentte kalıp görevini sürdüreceğini işaret ediyor yaşanan gelişmeler.

Şöyle ki, Muhammet Balta bundan yaklaşık iki ay kadar önce Bakan Yardımcılığı görevine yeniden atandı.

Bu atamayla kendisine yerinde otur ve sana verilmiş görevini yürüt anlamında bir gelişmedir yeniden atanması.

Halbu ki, bazı bakan yardımcıları görev süreleri bittikten sonra yeniden atamaları yapılmadı.

Milletvekili aday adayı olacak bakan yardımcıları yeniden atanmazken, Muhammet Balta’nın atanması, erken bir hazırlık olarak değerlendiriliyor.

Büyük ihtimalle Muhammet Balta 2015 genel seçiminde milletvekili aday adayı olmayacağı anlaşılıyor.

SANAYİ ESNAFININ KAFASI KARIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Trabzon ziyaretinde, şehir hastanesi yapımına arazi arayışında olan şehir erkanına, Çimento Fabrikası ile Sanayi Sitesi’ni kaldırın hastaneyi de bu araziye kurun dediğini herkes öğrendi.

Sanayi esnafı bu gelişmelerden haberdar ve bundan dolayı da Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Ayhan Arpacı’nın sürekli kapısını çalıp, ne oluyoruz başkan, sanayi kapanıyor mu soruları sormaya başlamış.

Arpacı’da bu iş bugünden yarına olacak değil, en az beş yıl zamanımızı alır, siz işinize bakın, kafanızı da sanayinin taşınmasına takmayın diyerek, kafası karışan esnaf kesimini teskin etmeye çalışıyor.

Arpacı’ya göre Sanayi sitesindeki esnafın yarısına yakını, sanayideki dükkanların istimlak edilmesiyle meslekten çekileceği yönünde.

Belki esnafın yarısı yeni yerinde yapılacak sanayide dükkan alır ve mesleğini devam ettirir.

Daha doğrusu gelişmeler sanayi esnafının da kafasını karıştırdı.

Kimileri daha sağlıklı bir ortama taşınacağız, bırakacağımız dükkanlarımız da değerini bulacak derken, bazıları da taşınma vesilesiyle mesleğe son noktayı koymanın eşiğine geldiklerini düşünüyorlar.

ÇİMENTO SİLOLARI YÜKSELİYOR

Trabzon Çimento Fabrikasına yakın bir yerde, Liman sahası içinde silolar yükseldi, yeni siloların da yolda olduğu söyleniyor.

Yapılan ve yapılacak olan siloların çimento siloları olduğu söyleniyor.

Bu ne perhiz ne lahana turşusudur.

Bir yandan Çimento fabrikasının kaldırılması için mücadele verilirken, hemen fabrikanın yanı başına çimento siloları yapımına müsaade veriliyor.

Sanki, çimento silolarının çevreye vereceği zarar çimento fabrikasının verdiği zarardan az mı olacak.

Trabzon turizm şehri olacaksa ki bu sektörde önemli gelişmeler yaşanıyor, o zaman limanı ve çevresinin temiz olması lazım.

Rusya, Soçhi limanını yük gemilerine kapattı, yolcu taşıma gemilerine açmakla kötü mü yaptı.

Biz neden yakışanı yapmıyoruz.

Her yıl giderek artan kurivazör turizmi artıyor, gelen gemi sayısında ve yolcu sayısında artış yaşanıyor.

Çömlekçi ve Değirmendere vadisini temizlemek için devletten büyük ödenekler bekliyoruz, bu alanları şehrin vitrini yapmak için vatandaştan ve devletten fedakarlık bekliyoruz.

Bir yandan da limanın her talebini yerine getirerek, Trabzon limanını kömür ve çimento nakliyelerinin yapıldığı limana çevirmeye gayret ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler