Anahtar Deliği 03.10.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 03.10.2018

Anahtar Deliği 03.10.2018

TRABZONSPOR LİGDEN ŞİİR GİBİÇEKİLDİ! 

Trabzonspor Basketbol takımı Lig’den çekildi. Dikkat edin kapanmadı yada Trabzonspor’a devredilmedi. Sadece A Takım ligden çekildi. Altyapının devam edeceği belirtildi. Yani Trabzonspor markası onu yönetemeyenlerin ve ligden çekenlerin elinde duracak ve istediklerinde kullanacaklar. Zaten sponsor bulamayan Trabzonspor Basketbol yönetimi, bu sonu aylar öncesinden görmesine rağmen, bu sonun yaşanacağı aşikar bir haldeyken 2 ay önce yeniden aday oldular ve olası bir seçim kaybına karşı delege çalışması yapıp, üye toplayarak seçilmelerini garantileme yoluna gittiler. Sonuçta kendilerini yeniden seçtirdiler. E ne oldu sonra? Trabzonspor basketbolu ligden çekmek için mazeret aramaya başladılar. Amerika’da tatilde Genel Menajerden hala haber alınamazken yöneticiler ise sosyal medyadan gündem oluşturma, hedef saptırma, kendi pisliklerini örtme derdine düştüler. Önce Erzurumlu Hopikoğlu mottosuyla, sonra Trabzonspor yardım etmiyor daha sonra ise Trabzonspor bizi icraya verdi sözleriyle, Trabzonspor Basketbol’u ligden çekmeye kılıf aradılar. En sonunda Trabzonspor Futbol yönetimi, Basketbol takımının kendilerine borcu olmadığını söyleyip borcun Muharrem Usta’nın olduğunu söyleyince başka da bir mazeretleri kalmadı.

Ve sonunda dün akşam Trabzonspor Basketbol’un ligden çekildiği resmen açıklandı. Trabzonspor markasını bu kadar sevdiğini söyleyen yönetim kurulu, yaklaşan bu sonu göre göre, bile bile 2 ay önce yeniden aday olup seçilmek için her şeyi yaptılar. Öyleki başka bir yönetim takımı devralıp belki devam eder diye son güne kadar bekleyip, Cumartesi günü saat 20.00’da oynanacak maça 3 gün kala, ligden çekilme kararı açıklanıp, olası kamuoyu baskısının da önüne geçilmiş oldu.

 Şimdi ise duygusal ağlaşmalar eşliğinde, sanki takımı bu duruma onlar getirmemiş gibi veda ediyorlar.

Trabzonspor markasını bu denli ayaklar altına almanın kimsenin hakkı olmadığını düşünüyoruz. Trabzonspor’un ligden çekilmesi aylar öncesinde planlı, organize ve taraftarı bu duruma hazırlayarak sonlandırılmıştır. Kimse duygu sömürüsü yapmasın!

Abiş Hopikoğlu’na son olarak şiiri sevdiği için şiir mısralarıyla seslenelim;
Bir şiir yaz..
İçinde çakallık olsun!
Bir şiir yaz..
İçinde hainlik olsun!
Bir şiir yaz..
İçinde her türlü melanet olsun!
Bir şiir yaz..
İçinde veda olsun.
Hemde geri dönüşsüz..
Ama şiir yaz..
Sadece sende kalsın..


O KRİTERLERDE TRABZON’DA ÖNE ÇIKAN ADAY YOK REİS!

AK Parti Grup Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşma yaptı. 
Konuşmasında yerel seçimlerden bahsetti.
Ve şu uyarıları yaptı;

> Genel Merkezimizde mahalli idareler seçim hazırlıklarına başladık. Bu konuları ele alıyor ve ileriye dönük hazırlıkları gözden geçiriyoruz. Kimse bize 'şu kişi benim yakınımdır', 'bu kişi benim akrabamdır' diye aday teklifiyle gelmesin. Ehliyet ve liyakat esastır ve buna göre adımlarımızı atmakta da kararlıyız.
> Gurur, kibir abidesi insanları bize getirmeyin. Adayın da bir karşılığının olması lazım, sadece partinin karşılığına sığınan bir adaylık değil, aday da prim yapacak. Tuttuğunu koparacak, mütevazı olacak...
FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine bulaşmamış olması şartı ile AK Parti'nin kapıları herkese açıktır. Bu vasıftaki kimselerin partimize gelmelerini beklemeden gidip kendimiz bulacağız."
AK Parti Trabzon İl teşkilatı bu konuşması sonrası şunu dedi; “Bu uyarıları kırmızı çizgi olarak kesin uygularsa, bugüne kadar öne çıkan başkan adaylarından kimse kalmaz yahu!”

AHMET SARI O RAPOR İÇİN NE DEDİ?

Cephanelik Restorant İşletmesi'nin ortaklarından İş Adamı Ahmet Sarı Kamu Denetçiliği Kurumu(KDK)'nun cephanelikle ilgili hazırladığı raporun muhatabının kendileri olmadığını söyledi. Kuzey Eskpresten Gökhan Dihkan’a konuşarak Cephanelik'in yanında yapılan binanın ruhsatlı bir yer olduğunu ifade eden Sarı, "Herkes rapor yazabilir. Raporun muhatabı ben değilim. Raporun muhatapları gerekli cevapları verecektir. Benim yerim ruhsatlı ve işletmeye açık bir yerdir. Türkiye'nin en güzel projesidir. Bu Trabzon'un bir eseridir benim değil. Konuyu cahil insanların eline bırakmamak gerekiyor. Projemiz uluslararası ödül yarışmasında yarışmadadır, inşallah o yarışmada da kazanacağız" dedi.
Projenin resmi onaylı olduğunun altını çizen Ahmet Sarı, "Kaçak bir yapıdan bahsetmiyoruz. KDK raporunun ne amaçla yazıldığını bilemem ama muhatabı ben değilim. Ruhsatı hazırlayan da onaylayan da ben değilim. Bu konunun muhatapları hazırlanan bu rapora gerekli cevabı verecektir. Görsellik görecelidir. Eyfel Kulesi de yapılırken birçok insan itiraz etmiştir. Ama şu anda Eyfel kulesi Fransa'yı temsil ediyor. Yani binanın görsel olarak bozuk olduğuna kim karar veriyor. Bir insan görselliğe nasıl kendi başına karar verebilir? Beni merak ettiğim budur. İnsanlar biraz araştırsınlar cahilliklerinden, egolarından vazgeçsinler. İngiltere Kraliyet Sarayı'nın üzerindeki esere baksınlar. Oradaki tarihi yapılar ve o binaların yanındaki binalar incelensin. Yaklaşma mesafesi denilen saçma sapan bir şey çıkartmışlar, hukuki olmayan, bilimsel olmayan bir kavram çıkarmışlar. Dünya üzerinde yaklaşma mesafesi diye bir kavram yok. Bunun üzerinden eleştiriliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Bilindiği üzere Kamu Denetçiliği Kurumu hazırladığı raporda Cephanelik yanına yapılan bina inşaatının tescil/tarihi binanın görüntüsünü bozacak şekilde yapıldığı, tümüyle cephanelik binasının görsel ve fiziksel etki alanına olumsuz etki yaptığı, ilgili görevlilerin işlerini özenle yapmamaları nedeniyle imar planı, ruhsatlandırma ve kurul onay/uygun bulma süreçlerinde hukuka aykırı hususların bulunduğuna yer vermişti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise hukuk ve imar dairelerine talimat vererek KDK raporunun incelenmesini ve gerekli çalışmaların yapılmasını istemişti.


ALİ TÜREN ÖZTÜRK RAHATSIZ OLDUĞUNU İFADE ETTİ

Ali Türen Öztürk daha önce milletvekili adayı olmuş ardından sıralamasını beğenmediğinden CHP’deki adaylık yerinden istifa etmişti. Parti üyeliği devam ediyor. Sıkı bir CHPlidir. Kendisinin de karıştığı bir tartışma konusu var.  Bu konuyla ilgili bir açıklama geçti.
Açıklamasında şunlara değindi;
“1Kamuoyunun Bilgisine.
Son günlerde sosyal medya ve yerel gazetelerde şahsımın 2015 yılı milletvekili adaylığım sürecinde mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum partime yapmış olduğum ekonomik katkı ile ilgili konuların bilgim ve onayım olmadan, kullanılması, tartışma konusu yapılması beni son derece rahatsız etmektedir. 
Yaşamımın son 30 yılında bu aile için her türlü fedakarlığı yapan bir birey olarak adım üzerinden CHP camiasından polemik yaratılmasından, partimin ismim üzerinden tartışılmasından rahatsızım. Ülkemizin zor koşullarında birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olduğu günlerde yerelde bizleri sorunlu bir yapı algısı ile karşı karşıya bırakan bu tür tartışmaları red ediyorum. 
Bu partiye ve Trabzon halkına vermeye çalıştığımız katkıların hiçbir zaman bir karşılık beklenilmeden yapıldığını, bizleri yakından tanıyanlar iyi bilirler.
Şunu özellikle, partili dostlarıma söylemek istiyorum. Parti emekçisi bir insanım, bunu da karşılıksız yapıyorum. Aday olduğum zamanlarda da bunu kanıtladığımı düşünüyorum. Bu zamana kadar yaptığım bütün çalışmalarda il ve ilçenin bütün taleplerini emir telakki ettim. Maddi-manevi İl, İlçe başkanları ve değerli üyelerimizin yanında oldum. Gece gündüz onlarla birlikte çalıştık. Seçim çalışmaları zor ve masraflı işlerdir . CUMHURİYET HALK PARTİ’sine gönül vermiş her bir birey olarak partimin bir oy daha fazla alabilmesi adına vaktini ve ekonomik kaynaklarını gönül rızasıyla harcayan biriyim. Bir kuruşundan da pişman değilim. 
Her ne kadar bu dönemde siyasete aktif katılımım olmasa da benim yol haritam CHP’nin iktidar olması ve halkımın bu iktidarın yaratacağı olumlu atmosferden faydalanmasını sağlamaktır. Bununla ilgili elimden geleni bugüne kadar yaptım ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğim. 
Özetle, adımın şahısların siyasi hesaplaşmalarına konu edilmesinden rahatsız olduğum gibi yapanlara da kırgın olduğumu, parti içinde tüketilmesi gerekli tartışmanın yerel seçim öncesi basın önünde inatla sürdürülmesinin de manidar olduğunu düşünüyorum. 
Sevgi ve Saygılarımla.”
ALİ TÜREN ÖZTÜRK”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar