Anahtar Deliği 03.05.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 03.05.2021

Ayvazoğlu yapılanları sıraladı

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu AK Parti döneminde uygulamaya sokulan tarım ve orman politikaları kapsamında Trabzon’a neler yapıldığını açıkladı.

Ayvazoğlu şu ifadeleri kullandı;

Hükümetimizin uygulamaya soktuğu tarım ve orman politikaları sayesinde gelişen sektörden Trabzonumuz da payına düşeni almıştır. Bu kapsamda; son 18 yılda,

Milletimizin güvenilir gıda ürünleri tüketebilmesi için Gıda Denetimlerini 25 kat artırdık.

2-Büyükbaş hayvan varlığını %19 artırdık.

3-Küçükbaş hayvan varlığını %82 artırdık.

4-Meyve üretimimizi %53 oranında artırdık. 5-Sebze üretimimizi %36 oranında artırdık.

6-3,5 Milyar TL DSİ yatırımı ile 154 tesisi Trabzon’a kazandırdık.

7-2,2 Milyar TL Tarımsal Destek Ödemesi Gerçekleştirdik.

8-103 Dere Islahı ile 9.700 dekar alanı taşkınlardan koruduk.

9-Baraj ve gölet depolama kapasitesini 36 Milyon metreküp’e çıkardık.

**
Ağıralioğlu’na Çakıroğlu’ndan destek

İYİ Parti’nin önemli isimlerinden Trabzonlu milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, HDP’nin sözde Ermeni Soykırımına yönelik açıklamalarına tepki göstererek “HDP’nin problemi sadece PKK’ya mesafesizlik değildir. HDP’nin sadece PKK ile değil devlet millet düşmanlarıyla da mesafe problemleri vardır. HDP Türk milletinin bütün düşmanları ile iş yapmayı kendisi için meşru gören bir suç işleme organizasyonu haline dönmüştür . Bu memlekette soykırım yaptı diyenlere Emine, Fatih, Murat ismi yakışmaz, Taşnakçıların isimleri yakışır” ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu’nun bu sözlerine HDP cephesinden ağır hakaret içeren bir yanıt geldi. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu "Yavuz it havlamış yine...' ifadelerini kullandı.

Bu sözler bir anda gerilimi yükseltirken İYİ Partili Ağıralioğlu’na destek yağdı. Parti farketmeksizin her kesimden destek alan Ağıralioğlu’na Trabzon siyaseti de sahip çıktı. Dün de Ağıralioğlu’na İYİ Parti’den istifa eden Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu destek oldu.

“Yavuz yalağuz değildir” diyen Çakıroğlu şu ifadeleri kullandı;

Toplum olarak görüyoruz ki Hdp'nin sadece Pkk'nın değil Asala'nın da hamisidir. Türkiye'yi sıkıştırmak adına tarihi katliamlarla dolu ABD'nin belli ki eline tutuşturulan metinleri okumak için seçilen başkanı sözde ermeni tiyatrosunda rol aldı. Gördük ki ülkemizdeki bölücü siyaset Biden'dan daha çok ABD'ci, Ermenilerden daha çok Erivan'cı. Bu gerçeği dile getiren İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, istanbul Milletvekili Sayın Yavuz Ağıralioğlu bu kesim tarafından saldırıya uğradı. İtin çakalın hedefinde bir kurt yalnız kaldı. Hani ülkücü ülkücünün kardeşiydi! Bırakın ülkücü kardeşliğini bir partili sahiplenmesini göremedik, bu ülkenin her kesim tarafından değerli kılınan bir ismine sahip çıkmayı beceremedik.

Dostunuza, kardeşim dediğiniz insana, dava arkadaşınıza, yol arkadaşınıza, partidaşınıza sahip çıkmak siyasi ve insani bir durumdur, duruştur.. Biz, bir kurtu itin çakalın içinde sahipsiz bırakacaksak nerede bizi biz yapan değerler.. Kimlik.. Kişilik..? Gelin üzerimizdeki ölü toprağını atalım.Bizi çektikleri mevki, makam hevesiyle körelttikleri kuyudan çıkalım. Kendimize gelelim ve ülkücü , ülkeci kardeşimize en güçlü halimizle sahip çıkalım.. Ülkenin YAVUZ evlatlarını yağız hırsızlara yem etmeyelim. Bilsinler ki Yavuz AGIRALİOGLU sadece biz YAVUZ değildir.. Yöresel şiveyle YAVUZ YALAĞUZ değildir..

**

Salih Cora’dan tebrik

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’na İYİ Parti dışında her kesimden destek geldiğini yukarıda belirtmiştik.

Bu desteklerden biri de AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan geldi.

Cora “HDP’nin “soykırım İle yüzleşin” yönündeki ahlaksız beyanlarına verdiği cevap nedeniyle sn Yavuz Ağıralioğlu beyi tebrik ediyorum. Altın akçe gibi doğru sözün de milliyeti yoktur. Bu açıklama nedeniyle ülke ve millet düşmanları tarafından kendisine yapılan hakaretleri ise kınıyorum.” İfadelerini kullandı.

**

Zorlu’dan “Selvi” göndermesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Sülüklü’deki şehit mezarlığında bulunan selvi ağaçları kesilmişti. Kesilen ağaçlarla ilgili belediyeden yapılan açıklamada ağaç köklerinin mezarlıkların mermer bordürlerine zarar verdiği, yapraklardan akan reçinelerin lekelenme yaptığı belirtildi.

Konuya Osmanlı’daki bir uygulamadan örnek veren CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu “Osmanlı'da servi-selvi kesmeye sürgün cezası verirlermiş. Sülüklü mezarlığında ki ağaçları bir başka yöntem bulma yoluna gitmeden ,keserek en kolay yolu seçenlere duyurulur. Yerine dikeceginiz ağaçlar ne zaman büyüyecek.” İfadelerini kullandı.

**

Söğüt: Böyle bir plaj istenmiyor

CHP Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt Yalıncak Plajı Projesi’nde ortaya çıkan görüntüyü gündeme getirdi.

Proje içerisinde betonla yapılan yapıları eleştiren Söğüt “ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kasım ayında ihalesi, aralık ayında işbaşı yapılan Yalıncak Plajı Projesi’nde gelinen nokta; betona gömülen bir sahil görüntüsü. Çevre ve doğa ile bütünleşen plaj projesini elbette destekleriz fakat şuan, betona boğulmuş bir sahil var. Tuğla - sıva, denize dik ve yakın soyunma ve duş kabinleri yapılıyor. Eli yüzü düzgün hiçbir plajda tuğla - sıva soyunma ya da duş kabini yoktur. Tahtadan ya da hafif malzemeden yapılması gereken bu kabinler için zemine de beton dökmeye gerek yoktur. “ dedi.

Söğüt sözlerini şöyle tamamladı;

Bu proje başladığı zaman Başkan Zorluoğlu ‘yapılan iş, işçilik ve malzeme çok düzgün ve standartlara uygun olmalı. Çok küçük detaylara bakarım’ demişti. Çok küçük detaylara bile bakan Başkanın bu görüntüyü göreceğini umarız. Geline nokta itibariyle, ‘Bu bölgede yepyeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz’ diyenler bilsin ki böyle bir yaşam alanı, ‘Vatandaşın plaj talebine cevap verdik’ diyenler de bilsin ki böyle bir plaj istenmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler