Anahtar Deliği 03.05.2018 AK Parti'de çift kasa dönemi

Anahtar Deliği 03.05.2018

Anahtar Deliği 03.05.2018 AK Parti'de çift kasa dönemi

HASAN SAKA ‘YÖNETEMEDİ’

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka dün istifa etti. Hasan Saka neden istifa etti? Perde arkasında ne vardı? İşte kulislerde teşkilat içinde konuşulanlar sorulan sorular cevaplar bu çerçevede. Şimdi gelelim istifanın perde arkasına.. Aslında kriz aylardır sürüyordu. Hasan Saka’nın son açıklamaları Haber61’e oldu. Saka, “1.5 ay dayanabildim. Aynı MHP’deki durum, burada da yaşandı. Bir şey demiyorum. Şerefimle geldim şerefimle giderim. Gerisi hiç önemli değil. Benim davam vardır. Davam beni özgür kılar, kimse beni davamdan ayıramaz. Ben de mücadele ile bir yere kadar geldim. Samimiyet yoktu. Önümüzü her türlü kesmeye çalıştılar. Baktım ki bu işin daha sürdürülmesi doğru değil. Ben onurumla geldim, haysiyetli bir insanım herkesin olduğu gibi, artık davama insanlara zarar vermek de istemiyorum.” dedi.
Böylemiydi gerçekten?
Baskı neydi?
Eğer Saka’nın dediği gibiyse neden yönetiminden 69 kişi istifa etmesi için imza attı? Bu imzalar genel merkeze ulaştırıldı?
Saka aslında bunu sorgulaması lazım.
Yönetiminin nerdeyse hepsi gitmesi için karara imza atmışken ‘ben baskı gördüm’ açıklaması çok da inandırıcı gelmiyor.
Yönetememezlik, yetersizlik, partiyi idare edememe gibi etkenleri düşünüp özeleştiri yapması yerinde olacağı düşüncesindeyiz.
Bu arada Arsin İlçesi Başkan Vekili Tuna Taşkın Hasan Saka’nın gitmesi için imza atmayanlardan biri. O da görevinden istifa etti.
İmza kampanyasının baş aktörü meclis üyesi Ali Sağır olduğu da öne çıkan kulislerden bir tanesi. Hasan Saka’nın yerine eski MHPli Azmi Yetim’in geçeceği öğrenildi.

ADAYLIK İÇİN ÖNEMLİ İDDİA

Öte yandan İYİ Parti'nin Trabzon'dan milletvekili adayı olarak 1. veya 2. sıradaki isminin Alparslan Türkeş zamanında Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış olan aslen Trabzonlu Azmi Karamahmutoğlu olacağı öne sürülüyor.

HASAN SAKA’YI DERİN BİR İSME SORDUK

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığından istifa eden Hasan Saka ile ilgili Ankara’da derin bir isimle konuştuk.
İsmini vermek istemedi.
Neden böyle oldu dedik…
Anlattı.
Bazı notlar tuttuk.
Mesela onlardan bir kaçını yazalım;
* İl yönetiminin büyük çoğunluğunun başkanın yönetim tarzına karşı muhalefeti söz konusu idi.
* Son aşamada il yönetiminde 69 kişi istifa noktasına gelmiş ve istifalarını vermişlerdir. Bu durum karşısında fiilen yönetimi kaybettiğini anlayan sayın başkan istifa kararı almıştır.
* Burada Sayın başkanın yönetim tarzı ve becerisiyle alakalı yönetim içi sorunlar söz konusuydu. İl yönetim üyelerinin ezici bir çoğunluğu, partinin daha iyi yönetilmesi adına demokratik tepkisini ortaya koymuştur.
* Bu şartlarda artık partiyi yönetemeyeceğini anlayan il başkanı istifasını vermiştir. Durum bundan ibarettir. Sayın il başkanının istifası karşısında mal bulmuş mağribi gibi Sayın Koray Aydın’ı ve bazı parti büyüklerini hedef alan paylaşımlar ve yorumlar sosyal medya ortamında paylaşıldı. Sayın Hasan Saka'da yaptığı açıklama ve yorumlarla kendisine baskı yapıldığı, kumpas kurulduğu şeklinde ifadelerde bulundu. Bu tür yorumların tamamı yanlıştır, yalandır ve iftiradır.
* Koray Bey’in ve diğer parti büyüklerinin Sayın Başkanın istifasıyla bir ilişkileri bulunmamaktadır.
* Yönetim içerisinde problemler teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısına iletildi ve kendisi problemlerin çözümü konusunda son ana kadar gayret gösterdi.
* Unutulmasın ki; Sayın başkan görevden alınmamış kendi isteğiyle istifa etmiştir. Buradan bir kahramanlık, bir direnme edebiyatı çıkarmağa çalışmak ya da bir mağduriyet atmosferi yaratmak en hafif ifadeyle basitliktir, kendilerini o makama layık görenlere saygısızlıktır. Bu konu tamamen parti içi, yönetimle alakalı bir konudur.

AK PARTİ’NİN KADIN VEKİL ADAY ADAYLARI ERKEKLERİ BASTIRIR

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı olanlar arasında dikkati çeken isimler var. Ama milletvekili aday adayları şu anda külliye lobisini güçlendirmeye çalışıyor. Ankara lobisini güçlü tutmaya, hatta referanslarını kuvvetli tutmaya uğraşıyorlar. En fazla da kadın milletvekili aday adayları. Ayşe Sula Köseoğlu, Hatice Öztürk, Meryem Güler, Saime Tekke, Nihal Koç, Sema Şen Günaydın, Zehra Ermiş, Bahar Ayvazoğlu..
İşte bu isimler arasında Emine Erdoğan markajı yapanlar Bahar Ayvazoğlu ile Ayşe Sula Köseoğlu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile ikisinin de arası iyi. Şimdi Ankara’da ikisi de lobisini güçlü tutup Erdoğan’ın referansı için uğraşırken diğerler ne yapıyorlar? Zayıf kaldıkları kesin. Zehra Ermiş’in son yönetimde yer almaması handikap. Daha önce yönetimdeyken bazı sorunlar yaşamış yeni yönetimde yer alamamıştı. Yada kendine göre, “Ben zaten istemedim” demişti.
Hatica Öztürk’ün de bazı eksileri gündeme gelmeye başladı. Ama bunları kendini anlatarak aşmayı planlıyor.
Bu arada Bahar Ayvazoğlu da büyük tepki aldı. Nedeni de kadın kolları il başkanı seçilip ardından vekil aday adaylığı için istifa etmesi. “Madem aday adayı olacaktın neden kadın kolları il başkanı seçildin? Hemde bir kaç hafta geçmemişken istifa ettin?” diye sorgulayanlar var. Yalnız partiden aldığımız bilgiye göre istifa etmesine gerek yok. Yani bu eleştiriyi yapanlar buna dikkat etmeleri gerekir. Ama şunda diretenleri de görüyoruz. Madem aday adayı olaaktı niye kongrede tekrar seçildi? O da onun tercihi diyelim.
Ayşe Sula Köseoğlu’na gelince vekilliği döneminde teşkilatlardan gelen eleştirileri yakasını bırakmıyor. Bu dönem karşısına çıkar mı göreceğiz.
Saime Tekke Trabzonspor’un eski gol kralı eski oyuncusu ‘Kral’ lakaplı Fatih Tekke’nin kız kardeşi. Ankara’da avukatlık yapıyor. Onun da Ankara’da ciddi lobisi var. Çalışmalarını Trabzon-Ankara hattında sürdürüyor.
Kadın vekil aday adaylarına bakınca ciddi bir mücadele olacağı kesin. Erkeklerden daha çok kadınların savaşı AK Parti’de öne çıkıyor.
İsimleri irdelemeye devam edeceğiz. Şimdilik bu kadar.

Ayrıca Ankara’da Trabzon Günleri yapılacak. Burada Milletvekili aday adayları boy gösterecekler. Hepsi başkent çıkarmasında olacak. Şu ana kadar hiç görmediğiniz ama vekil aday adayı olan “Haydar o da mı aday adayı oldu” diyeceğiniz çoğu simayı da görebilirsiniz.

AK PARTİ’DE ÇİFT KASA DÖNEMİ

AK Parti Trabzon Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) oluştu. Buna göre başkan Hasan Dilekoğlu. İl SKM Başkan Yardımcıları Bayram Öztürk, Halil İbrahim Demirtaş oldu. İl Program Sorumlusu Kadir Hatipoğlu. İl Tanıtım Medya ve İzleme SOrumlusu Onur EMre Sarısoy, İl Hukuk ve Eğitim Sorumlusu Seda Taflan, İl Mali İşler Sorumlusu Mustafa Usta, İl Sekreter ve Bilgi İşlem Sorumlusu Besire Çörekçi Arslan oldular. Ama burda dikkat çeken bir konu var. Mali İşler Başkan Yardımcısı Enes Aslan’dı. Bildiğimiz kadarıyla böyle. Yani bir partinin kasası bir tane olur. Şimdi SKM kasası değişti? Daha önce Aslan sorumlu kişi iken şimdi ne değişti? SKM ayrı bir kasa açıldı. Bu konu il yönetiminde ciddi şekilde konuşuluyor. Bizimde dikkatimizi çekti. İrdeledik. Dilekoğlu’na sorduk, “Hayır yine başkanımız Enes beydir. SKM’nin sadece bir ayrı mali işleri sorumlusu oldu” ifadelerini kullandı. Hoş güzel de nasıl oluyor? Hayır böyle nasıl oluyor anlam veremedik bunu konuşan partililer gibi.. Aldığımız duyuma göre bunu Halil İbrahim Demirtaş ile Hasan Dİlekoğlu böyle istemişti. İl Başkanı Haydar Revi de “Tamam” demişti. E hayırlısı bakalım. Eskiden AK Parti’de başka şeyler çiftlendirdi şimdi kasalar..
Bu seçim çok çok renkli geçeceği şimdiden belli olmaya başladı.

O NOKTAYI KAÇIRMAYIN

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na taraftarlar seslendi. Ne zaman? Dün.. Niye? Çünkü Başkan Gümrükçüoğlu Trabzonspor’a bağış seferberliği başlattı. Taraftarların seslenme nedeni de bu bağış seferlerini için. “Teşekkür ediyoruz. Başkanımız güzel bir işe el attı lakin hala şike anıtı dikeceğim dediği halde neden bunu yapmadı? Kendisi de AK Partili. Neden AK Parti’ye şike konusunda doğruları gerçekleri anlatmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a neden Trabzonspor’un hakkını vermesi için seslenmedi” diye..
Şimdi bizde bütün Trabzon’a, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç dahil hepsine bağışlarından ötürü teşekkür ediyoruz ama şöyle de sesleniyoruz; “Takımın zaferlerine sahip çıkmak en büyük bağıştan daha kutsal. Lütfen bu noktayı da kaçırmayın”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler