Anahtar Deliği 02.10.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 02.10.2018

Anahtar Deliği 02.10.2018

İLÇELERDE SON DURUM

Trabzon’da yerel seçimler öncesi seçim nabzı artmaya başladı. En küçük ilçede bile heyecan doruk noktasında. Renkli, heyecanlı herkes.. herkes bir yorum yapıyor. Her kahvede, çay ocağında, evde buluşmalarda sohbetler koyulaştı. Analizler sıklaştı. Trabzon’da normaldir. Bazı ilçelerde yeni isimler var. Sürmene’de Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci, Çaykara’da AK Parti il yöneticisi Hamit Bektaş, Çarşıbaşı’nda MÜSİAD yöneticilerinden aynı zamanda AK Parti il yöneticisi Numan Yardım, Maçka’da Hikmet Yıldız..

AK Parti’nin adaylarına karşılık ilçelerde muhalefet de hazırlıklarını yapıyor. Her ilçede İYİ Parti, HDP, SP, MHP, CHP bir aday çıkarmak için hamle yapıyor. Teklifler gitti..

İstişareler başladı. 

O TERMİNAL HİZMETE AÇILDI AKLA TRABZON GELDİ 

Trabzon’un yolcu terminali Akyazı’da açılacaktı.
Tüm hazırlıklar tamamlanmıştı. 
Proje onaylanmıştı.
Akyazı’daki doglu alanında bir noktaya yapılacaktı.
Sonra ne olduysa olmadı. 
Ardından dendiki Değirmendere’ye Çimento Fabrikası’nın yıkıldığı alana yapılacak.
O da fiyasko çıktı.
Sanayiye yapılacak dendi.
O da fiyasko çıktı.
Değirmendere’de mevcut yerinde yenilenecek dendi ondan da bir cacık çıkmadı.
Şimdi Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi yeni otobüs terminalini hizmete açtı.
Trabzon’da yaşayanlar Kelkit ile Trabzon’u kıyasladı.
Ortaya neler çıktı neler..
‘Eskiden Trabzon’da önce olurdu şimdi etrafında oluyor sonra onda’ gibi…

BOKSTA HATADAN DÖNÜLDÜ AMA

Türkiye Boks Federasyonu yaptığı yazılı açıklamayla büyük bir hatadan döndü. Trabzon’da Hekimoğlu’nun boks kulübünden Türkiye Şampiyonalarını Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonasının milli takım kampına çağırılmaması tepkilere neden olmuştu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Boks Federasyonu Asbaşkanı olduğundan kendisine Trabzonlu sporcuların haklarını savunması için çağrı gitti. Bu çağrı sonuç verdi. Dün açıklama yapıldı.
4 sporcu milli takıma Trabzon’dan çağırıldı.
Yalnız çağırıldı ama kampın bitmesine bir hafta kaldı. Bu hata baştan yapılmasaydı ve bu çocuklar daha erken kampa dahil edilseydi? Neden böyle oldu?
Mesela bu organizasyonlara neden hep  Fenerbahçe yada bazı bölgelerden özellikle sporcular çağırılıyor? Bunlar araştırılmalı.
Her sporcuya adaletli davranılmalı başarılı olanların önünü kesilmemeli.
Bu haberler üzerine bir okurumuz bizle şu bilgiyi paylaştı; 
“2014 yılında Sakarya şampiyonu, 2015 yılında Mersin şampiyonu, 2016 yılında Muğla şampiyonu,  2018 Kahramanmaraş şampiyona Ufuk Kuru bile çağırılmadı. “
Böyle detaylar onlarca gelmeye başladı.

GÖZLER SUAT HEKİMOĞLU’NDA

Biz size asıl perde arkasını anlatalım.
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, federasyon başkanlığına aday oldu. Ardından Suat Hekimoğlu da aday oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı genel sekreter yardımcısı Mustafa Akkaya o dönem hiç beklenmedik bir hareket yaptı. Trabzonlu aday Suat Hekimoğlu’nun yanında yer alması gerekirken Erzurumlu aday  Eyüp Gözgeç’in yanında yer aldı. Hani şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Erzurumlu Çimento Fabrikası sahipleri ile ilişkisi eleştiriliyor, yakınlığı tartışılıyor ya tıpkı onun gibi.. Enteresan bir hamle yaptı.
Sonra ne mi oldu? İş buralara kadar geldi. Suat Hekimoğlu ile federasyon başkanı ve ekibi arasındaki sürtüşme bu durumda. 
Hekimoğu’nun şampiyon sporcuları başarılı olsa bile bir yere çağırılmadı. 
Mustafa Akkaya da kendisine göre arada kaldı. 
Trabzon spor camiasının bir kısmına göre Trabzon’u yalnız bıraktı. 
Neyse o kısma sonra devam ederiz. 
Aslın heyecanlı kısım burdan sonra..
Son yazılı açıklamada çok ilginç
Türkiye Boks Federasyonu dün ardı ardına yazılı açıklama yaptı.
Bunlardan biri Hekimoğlu Boks Kulübü Başkanı Suat Hekimoğlu için. 
Bakın ne yazıldı; 
“TÜRKİYE BOKS FEDERASYONU ÖNEMLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tüm boks camiasının dikkatine;
Son günlerde ülkemizin içerisinde bulunduğu durumları göz ardı ederek kişisel görüş ve düşüncelerle Federasyonumuz ve Boks camiası adına üzücü açıklamaların yapıldığına tanık olmaktayız. Önümüzdeki hafta başlayacak olan Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonasına teknik kurulun kararıyla derece yapmaya en yakın olan sporcuların turnuvaya götürülmesine karar verilmiştir. Ülkemizdeki yüksek döviz kuru münasebetiyle, ilerideki diğer şampiyonalarda göz önüne alınarak bu tarz bir tasarruf tedbirine başvurulmuştur.
Sayın Suat Hekimoğlu yaptığı açıklamada, kendi kulübüne bağlı sporcuların şampiyonaya götürülmeme sebebi tasarruf tedbirleri ise sporcuların tüm masraflarını tarafınca karşılanacağını bildirmiştir.
Bu noktada Boks Federasyonu olarak Sayın Suat Hekimoğlu’na açık çağrımızdır;
Açıklamalarında samimi ise ilgili sporcuların konaklama masraflarını karşılaması durumunda, sporcuların şampiyonaya katılımı için gerekli işlemlerin başlatılacağını tüm boks kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

KRİZ ESNAFI TEĞET GEÇMİŞ!

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(TESOB) Başkanı Metin Kara ülke genelinde etkili olan ekonomik krizden Trabzon'daki esnafın olumsuz yönde etkilenmediğini söyledi. Gerçek bir analiz için Kasım ve Aralık aylarını beklemek gerektiğinin altını çizen TESOB Başkanı Kara, "Ama şu anda ekonomik kriz Trabzon'daki biz esnaf ve sanatkarı çok etkilemedi. Bunu açık ve net olarak söyleyebilirim. Bunun altını çiziyorum. Kurban bayramı, Arap turizmi, fındığın bir şekilde katkısının olması, gurbetçilerin Trabzon'da bulunması, okulların açılması vb. etkenler, Trabzon'da bu dönemin en hareketli olduğu dönem olması nedeniyle krizden Trabzon'daki esnaf çok fazla etkilenmedi. Bir şekilde bu süreci geçiştirdik. Ama kesin sonuçlar ve değerlendirmeler için önümüzdeki Kasım Aralık aylarına bakmak lazım" dedi.
Bu arada Trabzon'daki birliğe yapılan tescil ve terk rakamlarını da değerlendiren TESOB Başkanı Kara, "Tescil kayıt işinde 2017 yılında 3266 kişi kayıt yaptırmış. Terk ise 1514 oranında bulunuyor. 1 ocak-27 Eylül 2018 tarihleri arasında ise bu yıl tescil 2427, terk 1105 düzeyindedir. Trabzon'da 2018 yılı içerisinde açılan iş yerinin de kapanan iş yerinin de az olması gibi bir durumla karşı karşıyayız" diye konuştu.

KENT KONSEYLERİ BAŞKANLARI ADAY MI?

Yerel seçimler yaklaşırken en çok merak edilen konulardan bir tanesi konsey başkanları. Trabzon Büyükşehir Kent Konsey Başkanı Mustafa Yaylalı mesela büyükşehire aday olacak mı? Ortahisar’a aday olacak mı? Neden belediye başkan adaylığı düşünmüyor? Düşünüyor da çaktırmıyor mu? Yada o da birinden bir işaret mi bekliyor? Yakında bu sorulara cevap bulacağız. Aynı şekilde Ortahisar Kent Konsey Başkanı Dündar Ayyıldız ne yapıyor? Daha önce etkin olan, anketler düzenleyen, milletvekili aday adayı olan ne oldu da sus pus?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler