Anahtar Deliği 02.08.2018

Anahtar Deliği 02.08.2018

Anahtar Deliği 02.08.2018

TRABZON GÜNEYE AÇILMALI DEDİK 

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kaan’ın yaptığı açıklamaları değerlendirdik. Köşemizde tespitlerde bulunduk. Nihayet birileri Trabzon için bir şeyler söylüyor, MÜSİAD’ı tebrik ederiz dedik. Yumuşak bir ses tonuyla değil sert bir şekilde sivil toplum örgütleri artık ses vermeli demiştik. Yıllardır diyoruz. MÜSİAD Trabzon Şubesi kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren basın toplantısında bir de Arsin’e 2 bin 800 m2 ilk deniz dolgusu üzerine yatırım adasının 10 bin m2’ye yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Ali Kaan, “Yatırım adası bir şans” dedi. Bunu derken kentin güneye doğru büyümesini de istemeli dedik. Lakin o kısmı biraz hafif geçmişiz. Aslında kentin güneye açılması gerektiğini sonuna kadar savunanlardanmış MÜSİAD.. Başkan Yardımcısı Zafer Ofluoğlu uyardı. Biz de buraya  tekrar not düşüyoruz.

BEŞİRLİ’DE BU DEFA HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR ŞİKAYET ALDIK 

Trabzon’un en yoğun olduğu mahallelerden biri de Beşirli’dir. En talihsiz yerlerden biri de orasıdır. Derdi bitmez! Konaklar, Değirmendere, Boztepe, Çukurçayır, buralar gibi.. Trafiği, park sorunu, alt yapı, her yeni bir güne bir sorunla uyanmanız mümkün. Maalesef böyle.. Çukurları da bitmez! Oradan her konuda şikayet alıyorduk.Her konuda. Şaşırmıyorduk. Takipçilerimizden gelen şikayetlere yer verip sesleri olmaya, onların dili olmaya çalışıyoruz. Bu defa şaşırdık ama.. Vallahi de billahide çok şaşırdık! Nasıl olur dedik. Bir okurumuz aradı. Dediki; “Yahu şu pizzacıların mobiletlerinden bıktık. Yola ters giriyorlar. İstedikleri gibi trafik kurallarını çiğniyorlar. Gürültü desen cabası. Polisi aradık yok! Zabıtayı aradık yok! Allah aşkına şunu dillendirin. Lütfen bıktık artık.” 
İşte şikayet bu. Sizde şaşırdınız değil mi? “Yok hiç de şaşırmadık! İnsanlar haklı. İşletmeler bir şey yapmıyorlar. Her tarafta mobilet terörü var. Uyarmıyorlar. Zabıta polis ne yapsın? Hepsinin başına birinimi diksin” diyebilirsiniz. 
Valla onu bilmiyoruz da bu Trabzon’un yoğun kent içi trafiği artık boğmaya başladı.Bir de taksi ve dolmuşçular var. Dolmuşçular durak felan dinlemiyorlar. Anında durabiliyorlar. Arkadan gelen aracı düşünmüyorlar. Trafik kurallarını hiçe sayıyorlar. Sen uyarınca da dolmuşçu saldırıya geçiyor. Şoförler Odası Başkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı ne zaman bir araya gelip de bu sorunlara çözüm bulacaklar? Vatandaş onlardan hizmet bekliyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun danışmanları sanırız bu konuda pek uyarmıyorlar. Başkan yardımcıları, Danışmanları, genel sekreteri, yardımcıları, hepsi bir yoğun bir yoğun… Ama nasıl yoğun anlamadık! Normalde vatandaşa hizmet için yoğunlukları olur da bunların yoğunluğu başka… O kısmına başka bir yazıda ele alırız. Bu yazı zaten baya bir uzun oldu. Ama Başkan Gümrükçüoğlu şu etrafına bir bakarsa iyi olacak! Tavsiyemiz kentin yoğun mahallelerine gitsin. Vatandaşları dinlesin not alsın. Acil gerekenleri işleme koysun. 

TÜRKAY GÜMÜŞ BAŞKAN ADAYI MI?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı…
Veya Ortahisar Belediye Başkan adayı..
Evet yanlış duymadınız.
Türkay GÜmüş harıl harıl çalışıyor.
Henüz nereye ama karar vermedi.
Yalnız tahminimiz Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çalışıyor.
Sporda, siyasette, iş dünyasında..
Hatta medyada her zaman adından bahsettirdi.
En son bir televizyon kanalında yorumculuk yapıyordu. 
Bu yayın döneminde yapmama kararı aldı.
Bunun nedeni de adaylık için..

BEN NE BİLEYİM BAŞKAN TELEFONU AÇACAK!

Trabzon’da her dönem film çekimleri olur. Sümela’nın Şifresi Temel Filmlerinin yapımcısı aynı zamanda Yönetmen Beşikdüzülü Adem Kılıç, bu işin öncülerindendir. Sinema sektörünün dikkatini Trabzon’a çevirdi. Yaptığı fimlerlerle…Şimdide Yarım ile Yamalak filmi Trabzon’da çekildi.
Recep İvedik ayarında bir film olduğu kulağımıza gelenler arasında. 
Filmin başrol oyuncuları yakından tanıdığımız Adem Eraydın ile Selahattin Çakır.
Haber61’e konuşan ikili, filmi anlatırken çok heyecanlıydılar. Konusuyla harika bir filme benziyor. Film 17 Ağustos’ta vizyona girecek kaçırmayın. 
Bu arada Adem Eraydın Haber61 röportajı sonrası bir konu anlattıki buraya yazmazsak çatlarız. 
İkili filmi yerel yönetimlere anlatmak isterler. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten randevu talep ederler.
Tabiki yanıtsız kalır bu istekleri.
Sonra Ahmet Metin Genç ile karşılaşan oyunculardan Adem Eraydın, “Yahu başkanım size gelmemiz lazım” diye talepte bulunur.
Başkan da, “Tabiki hemen gelin” der.
Giderler yerinde yok, giderler randevu günü içeri alınmazlar, böyle gide gel gide gele…
Bunu da arkadaşlarına dert yana yana anlatırlar. 
En son Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun cebini arkadaşından ister.
Bu sohbetlerden birinde “Ya nedir arar ulaşırız” der..
Arkadaşları “Arama bak, konuşamazsın” diye uyarır. 
Adem Eraydın da, “Ya verin numarasını insan da onlar da..” Diye ekler.
E bunun üzerine arkadaşları gülerek başkanın cep numarasını verirler.
Adem Eraydın da konuyu şöyle anlatıyor;
“Ben ne bileyim başkanı arayınca çıkacak! Çıktı. Ben sandım ki numaradan bir cep verdiler. Bende dalgasına aradım. Meğer cidden başkanmış. Bir şok yaşadım. Selam verdim. Sonra baktım olacak gibi değil insanız sonuçta başladım saydırmaya, ‘Ya başkanım biz sana gelmek istiyoruz. Sana ulaşamıyoruz. Anlamadık gitti bu nedir..” diye..O sırada başkan normal bir şekilde, “ E ben 26 km yukardan geliyorum. Asfalt çalışması vardı. Ne yapayım” deyince bir yutkundum..
Neyse sonra yoğun diye birşey demeden kolay gelsin diyerek telefonu kapadım.
O sıra ben randevu talebimi unutup söylememişim…
Arkadaşlar bana dönüp, ‘ E ne zaman gideceğiz’ deyince başladık gülmeye…”
Hazır Trabzon’dan sanattan bahsetmişken, oyuncu Seymen Aydın da yeni bir diziye başladı. Sen Anlat Karadeniz dizisi yeni bölümleri çekilmeye başlandı. Sanatevi’nin demirbaşlarından Tamer Küçük setleri nedeniyle geceleri evine gitmiyormuş.

 
 USTABAŞI’DAN GENÇ’E ‘TWEET AT BAŞKAN’
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı geçtiğimiz günlerde bir restorantta karşılaştılar. Ahmet Metin Genç Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü Hasan Bahadır ile röportaj için buluşacaktı. Bu buluşma önce Ustabaşı Genç’e, “Gençler özellikle sizi takip ediyor. Şu sosyal medya hesabınızı lütfen haftada bir saat siz direkt gençlerle mesajlaşın” dedi. Genç de,”Yahu Leventçiğim benim soyadım Genç. Daha ne olsun.” diyerek cevap verdi. Genç yakında sosyal medya hesabından direkt karşınıza çıkarsa, “Naber gençler biraz sohbet edelim” derse şaşırmayın. Bu arada Başkan Genç’in en çok istediği şey tünel akvaryum projesi..
“Mutlaka bitireceğim” diyorda diyor..
Yani baya dert edindi projeyi.. 
Diğer taraftan Ahmet Metin Genç’in ekibi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çalışıyor.
Hazır şurda yakalamışken onu da ekleyelim..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar