Anahtar Deliği -02.03.2018

Anahtar Deliği -02.03.2018

Anahtar Deliği -02.03.2018
TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE İSTİFALAR

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde çatırdama başladı. Başkan Yusuf Turgut’un iki yöneticisi istifa etti. Erdoğan Topçu ve Ersen Veda’nın istifası şok yarattı. Serdal Şahin ve Osman Şişko ile tartıştıkları ileri sürüldü.  

Ersen Veda istifasını sosyal medyadan böyle duyurdu;

“Trabzon Gazeteciler Derneği mevcut yönetimi tarafından tarafıma tebliğ edilmiş Yönetim kurulu danışmanlığından 1 Mart itibariyle istifa ettim...Saygılarımla…”

İddiaya göre tartışma ‘Kardeşlik Projesi’nden çıktı.

Mardin gezisine katılmak isteyen Osman Şişko ve Serdal Şahin’e Ersen Veda karşı çıktı. “Genç meslektaşlarımız gitsin siz yöneticisiniz” diye çıkıştı. 

Bu tartışma istifa getirdi.

Yusuf Turgut tartışmayı önleyemedi. 

Ali Öztürk Yusuf Turgut’un karşısında aday çıkarmıştı.

Son seçimlerde Tekin Atay’ı destekliyordu.

Seçimi kaybetti.

Bu istifaların ardından Ali Öztürk gazetesinde Yusuf Turgut’a, “Zavallı tavrını sürdürdü” eleştirisinde bulundu.

Şu anda Turgut bu istifalardan Ersen Veda’yı ve Topçu’yu vazgeçirmeye çalışıyor.

Yusuf Turgut konuyla alakalı Levent Ustabaşı’na şunları söyledi; “ ‘Ersen Küçük kardeşimiz bizimle ilk 4.5 aylık dönemde mücadele vermiş değerimizdir. İkinci dönemde yönetimimize girmesi çeşitli sebeplerle engellenmiştir. Ancak Yönetim Kurulu Başdanışmanı olarak kendisine görev verilmiştir. Bu görevini de fedakarca yaptı. Son kırgınlığı 15 Mart’ta başlayacak ‘Kardeşlik buluşması/Güneydoğu gezisi’ ile ilgili görüş ayrılığı sebebiyledir. Yönetimdeki hiçbir arkadaşımız onu kaybetmek istememektedir ve kaybetmeyecektir. Erdoğan Topçu TRT’nin değerli radyo müdürüdür. Zaman ayıramadığından yönetim toplantılarına katılamamakta idi. Bu sebeple gönderdiği istifa dilekçesinde ‘Yönetimdeki görevlerindem istifa ’ettiğini söylemektedir. Cemiyet sekreteryasına gelen dilekçesi aynen böyledir. Tüm meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunarım”

TEKZİPLER GÖNDERİLDİ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji Bakanı Berat Albayrak, Yeniçağ Gazetesi’ne tekzip gönderdiler. Ayrı ayrı günlerde avukatları aracılığıyla gönderdikleri tekzip Ahmet Takan’ın yazısıyla alaklı. Abdullah Gül’ün eski danışmanı olan Takan, Berat Albayrak ile Süleyman Soylu arasında geçen bir telefon görüşmesi olduğunu iddia etmiş ve bir takım diyaloglar yazmıştı. Bunları yalan olduğuna dair tekzip metinleri gazeteye avukatlarıyla gönderildi.  

İSTİNAT DUVARLARI ÇÖKÜYOR!

Trabzon deniz kesiminden dik bir şekilde dağın eteklerine konuşlanmış bir şehir. Bu şehirde öyle inşaatlara izinler verildiki, şaşırıyoruz. Nasıl şaşırıyoruz? Gördükçe!

Sonra diyoruz ki; “Bu dik yamaça bu bina nasıl oturtuluyor. Nasıl buraya izinler veriliyor.” Sonra ne oluyor? Tabiki duvar çöküyor! Trajikomik bir durum. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu konuda önlem alması gerekiyor. Böyle tehlike saçan noktalar varsa anında belirlenmeli ve ona göre yaptırım uygulanmalıdır. Neyse cezaysa ceza önemlem aldırmaysa önlem aldırma yapılmalıdır. Bakın daha dün Pelitli’de duvar çöktü. Allah’dan sitenin çeken duvarının altında insanlar yoktu. Olay anında orada sürücü yada yolcu olsaydı facia olmuştu. Boş araçların üzerine gelen duvar bir çok aracı kullanılamaz hale getirdi. Bu büyük bir ders olsun! Kanuni Bulvarı Projesi’nin de böyle noktaları var. Hatta bazı noktalarda araçlar vatandaşın evine o kadar yakın geçiyor ki balkona uçacak nerdeyse.. Bu ders olsun! Son kez diyoruz ders olsun!

HALK OTOBÜSLERİ ÇARŞIBAŞI’NDA DOLMUŞÇULARI KARIŞTIRDI

Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Vakfıkebir ilçesine halk otobüsleri hizmet vermeye başladı. Başlangıçları saatlere göre değişiyor.
Bazısı Beşikdüzü’nden..
Bazısı KTÜ’den..
Yani halk otobüsleri batıya günde 6 servis çekecek. 

KTÜ’den otobüs şu saatlerde çıkıyor; 
06.00 
8.00
8.30
12.00
17.15

Beşikdüzü’nden şu saatlerde çıkıyor; 

06.20
06.40
14.00

Çarşıbaşı’ndan şu saatlerde çıkıyor; 
10.00
13.30
17.10

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Osman Gökhan Bali’den bu konuda bilgi aldık. “Gece 20.00’dan sonra neden ilçelere servis yok” dedik.

“Taleplere göre değerlendiriyoruz” dedi.

Talep kimden geliyor? diyerek sorduk. 

“KTÜ yönetimi talep etti. Bu talep üzerine gece öğrencileri olduğu için ilçelerden gelen saatleri ayarladık. Araçlarımız şu anda yetersiz her saate koyamıyoruz” dedi.

Yani talep vatandaşlardan gelse, saat 22.00’da da ilçeler Molozdan geçen duraklarda duran vatandaşları alan otobüs istense belkide olacak.

İlçelerin bağı yıllardır kopuk!

Çünkü dolmuşçu yolcu yoksa 19.00’daki saatini bile beklemiyor.

Mesela 2 kişi varsa çıkmıyor yola.

Dolmuş esnafı zarar ederim endişesiyle yolcuya göre değil, azlığa çokluğa göre saati de kendi ayarlayarak çıkıyor yola..

Şimdi otobüsler devreye girdi.

Dolmuş esnafının sıkıntıları artacak. 

Hizmette kaliteyi öne çıkaran farklılıkları öne çıkaran bir anlayışa bürünmeye başkayacaklar.

Çünkü bu otobüs seferleri bunu tetikler.

Bu arada Beşikdüzü fiyatı büyükşehir halk otobüsünün 6,5 lira öğrenci 6 lira, Çarşıbaşı’na 5,5 lira, Çarşıbaşı 5 lira. 

Çarşıbaşı’ndan bir kaç yolcu aradı.

Neden 5,5 lira diye sordular.

Halk otobüsüyse daha ucuza gitmelidir dediler.

Dolmuşçular 6 lira alıyorlarmış.

Zaten büyükşehir belediyesi zam talep etmiş.

Dolmuşçulara siz 6 yapın denmiş.

Çarşıbaşı dolmuşçuları diyorki; “8 sefer halk otobüsü ilçemize yapıyorlar neden yapıyorlar? Sorsak onlara bir otobüs koyduk. Ama gidip geliyor. Hiç oturmuyor durmuyor! Bu hizmeti yapmak zorunda anladık da niye Çarşıbaşı’na hep.. Neden Vakfıkebir değilde Beşikdüzü değil de Çarşıbaşı? 50 dolmuşçu esnafı aç gezecek!”

Bu noktada ne yapılacak? 

Bakalım..

HAYDAR REVİ VE BAŞKANLAR SON ANDA VAZGEÇMİŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu veda konuşması yaptı.

Ardından gözler Trabzon ve başkent kulislerine çevrildi.

Sonra baş döndüren bir trafik.

Bakan Soylu, güçlenerek krizi atlattı.

Kaybedenler de oldu!

Onları da yazacağız lakin AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin belediye başkanlarıyla yaptığı son toplantı gündem oldu. Nedense öyle bir verildi ki her yerde ‘Başkan kararlar aldı’ ‘Haydar Revi hepsini toplantı kararlar aldı’ diye mesajlarla verildi yazıldı.

Haydar Revi’yi aradık.

Dedik ki; “hayırdır kararlar almışsınız sayın başkan yalnız bunları yazanlar hangi kararları aldığınızı yazmamışlar merak edip aradık” 

Bunun üzerine..

Revi de, “Yatırımları konuştuk başkanlarımızla. Bakan Soylu’ya gitmeye kara vermiştik onu da konuştuk. Sayın bakanımızın yanındayız her zaman yanında olduk. Yanına gidecektik yalnız son anda programı iptal ettik. O Trabzon’a gelecek. Zaten bu toplantıyı onla pazar günü yapacaktık olmadı. Bakanımızın programı ve diğer etmenler girdi yapamadık. Ama yapacağız. Bakanımız geldiğinde birlikte Trabzon’un uzun, kısa ölçekli projeleri konusunda toplantı yapacağız. Sayın bakanımızın başkanlığında hepsini konuşacağız.” dedi.


Bu toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de vardı. Bakan Soylu’ya tam destek verdiklerini söylemişler. 

Bu arada Revi’ye Trabzon’un büyük ölçekli yatırım programları öncelikleri ne diye sorduk?  Revi de, “2. Üniversite, Bölge Hastanesi, Demir yolu, Yatırım Adası” diyerek cevap verdi.

Bir de toplantıda 25 Mart tarihinde yapılacak olan il kongreleri konuşuldu. Başkan Revi belediye başkanlarından isim istedi. İl yönetici adayı tercihlerini yapmalarını ve kendisine acilen bildirmelerini istedi.

Revi sözlerine 1 Kasım tarihinden önceki hedeflerinden şu anda gerileme ve şaşma olmadığını da ekledi. 

 Yani Haydar Revi Trabzon’da herşey yolunda gidiyor demek istedi.

Sizce de öyle mi?


AK PARTİ’DE KAVGADAN BESLENENLER KİMLER?

AK Parti içerisinde ve basın camiasında gerilimden beslenen bir kesim var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükşehir Belediye başkanı ile kavga etsin biz bundan faydalanalım.  Bakan Soylu Enerji Bakanı Berat Albayrak’la kavga etsin biz bunu kullanalım. AK Parti içinde kavga çıksın biz taraf olup bunu lehimize çevirelim diyen sayısı az olmasına karşılık sesi çok çıkan bir kesim var.

Özellikle Bakan Soylu ile Başkan Gümrükçüoğlu arasında yaşananların ve sonrasındaki gelinen sürecin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Trabzon’da huzur istiyorum. Herkes işini yapsın’ söylemi gerilimin artık ikinci planda kaldığını gösteriyor. Herkes yaşanan bu süreçten üzerine düşeni mutlaka almıştır. Herkes kendi adına bir özeleştiri yapmıştır. Bu süreçte özeleştiri yapmayan tek bir kesim var. Oda gerilimden beslenen, çıkarlarına bu gerilim üzerinden ulaşmaya çalışanlardır.  Gerilimin bir tarafında yer alıp bir kesimin yanında bulunup onun üzerinden nemalanmaya çalışanlar var.  Bu durumun bu şehre zarar verdiğine bakmadan,  kendi çıkarı için savaşanlar var. Son bir haftada hiçbir kurum açıklama yapmıyor. Kimse konuşmuyor. Belli ki herkes yorulmuş ve sakinlik istiyor. Ama bazıları ısrarla bu işi kaşıyarak gerilimi yine sürdürmeye çalışıyor. Aslında bu çıkarcılara en güzel cevabı yanında yer aldığını düşündüğü kişiler verecektir. Trabzon’un gerçekten sükunete ve sağduyuya ihtiyacı var. Demiryolu için, şehir hastanesi için, yatırım adası için, ikinci devlet üniversitesi için, raylı sistem için, istihdam için, eğitim için, sağlık için Trabzon’a yapılacak yatırımlara yönelmek ve güçleri birleştirmek  gerekiyor.  Bunun için en başta şehri kavga ortamı çıkartmak için, sürekli orada burada kışkırtıcı konuşmalar yapan, yazılar yazan felaket tellallarını dışlaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler