Anahtar Deliği - Akhisar'da post kavgası. 01.11.2014

MHP'de kongre süreci başlıyor. CHP Seçim yapmaktan kaçıyor. İl yönetimi onu istiyor.

Anahtar Deliği - Akhisar'da post kavgası. 01.11.2014

AKHİSAR’DA POST KAVGASI

Gaziantep karşısında alınan gollü beraberliğin ardından, Trabzon kökenli iki futbolcunun kadro dışı bırakılmasından sonra Trabzonspor çok zorlu bir sürece doğru yelken açmaya başladı.

Bordo mavililerin bugün ki rakibi Akhisarspor ve rakibin Teknik Direktörü de Trabzon’un öz evladı olan Mustafa Reşit Akçay.

Akçay’ın takımı sezona iyi başladı, iyi de futbol oynuyor, başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.

Üstüne üstlük Trabzonspor, Akhisar süper lige çıktıktan sonra bu ilçe takımının sahasında oynadığı karşılaşmalardan başarılı sonuç alamıyor.

Trabzonspor bugün Akhisarspor karşısında başarısız bir sonuç alması halinde Başkan Haciosmanoğlu ile Teknik Direktör Halilhodziç’in kafa kafaya verip, gündemi değiştirmek için hangi saçma sapan kararı alacakları camianın en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

Bordo mavili takım galip gelmesi halinde her şey süt liman olur, beraberlik de çalkantı getirmez, mağlubiyet gönlümüzden geçmiyor ama böyle üzüntü verici bir sonuç Vahit hocanın sonu olabilir.

MHP’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

MHP genel merkezi Trabzon teşkilatları için seçim startını verdi, ilçe ve il başkanlığı seçimleri için tarihleri de açıkladı.

İlçe kongreleri 17 Kasım’da başlıyor.

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 26 şubat 2015 tarihinde de il başkanlığı seçimi yapılacak.

MHP genel merkezi Türkiye genelinde ilçe ve il kongrelerini genel seçim öncesinde yapmasına rağmen, büyük kongreyi genel seçim sonrasına bırakacak, genel başkanlık yarışı seçimden sonra.

MHP genel merkezi Trabzon İl yönetimi ile Ortahisar yönetimini görevden almasına rağmen, parti içinde seçim startı vermesi, parti içinde de son derece olumlu karşılandı.

Bu arada Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın, genel seçimden sonra yapılacak büyük kurultayda genel başkanlığa yeniden aday olmayacağı bildirildi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin karşısına çıktığı en son büyük kurultayda, 441 delegenin oyunu alarak parti içinde önemli bir güç elde etmesine rağmen, Milletvekili Aydın’ın yeniden bir genel başkanlık yarışına girme eğiliminde olmadığı, milletvekili olarak partisine ve ülkeye hizmet etmeyi tercih etme yönünde karar aldığı gelen bilgiler arasında.

CHP SEÇİM YAPMAKTAN KAÇIYOR

İktidar partisi ile muhalefet parti MHP Trabzon’da parti içi seçim yarışını başlatırken, ana muhalefet partisi CHP bekleme dönemine girdi.

İl Başkanı Yavuz Karan bazı ilçe teşkilatlarında durağan bir ortam oluştuğunu, parti çalışmalarının yapılmadığını tespit ederek, bazı ilçe teşkilatlarının yenilenmesini isterken, Karan’ın bu kararına karşı çıkan on ve daha fazla ilçe teşkilatı olduğu biliniyor.

İl Başkanı Karan, ilçeleri yenileyelim genel seçime taze kuvvetlerle yenilenmiş teşkilatlarla hazırlanalım tezini savunurken, CHP içinde bir kesimin de 2015 yılının haziran ayında yapılacak genel seçimin erkene alınarak, Nisan ayında yapılacağını gerekçe göstererek teşkilatlarda düzenlemeye gitmeye yanaşmadıkları biliniyor.

Genel seçim haziran veya nisan da olması AK Parti ve MHP için fark etmiyor, teşkilatları yenilemek için iki siyasi parti seçim startını verirken, yenilenmeye muhtaç olan CHP teşkilatlarının yenilenmesi için nisanda bir erken seçim olur gerekçesiyle teşkilatların yenilenmemesine karşı çıkılması ise CHP’ye özgü tam bir handikap olarak görünüyor.

İL YÖNETİMİ ONU İSTİYOR

AK Parti Trabzon il yönetiminde görev alan isimler önümüzdeki il başkanlığı seçimine iddialı bir şekilde hazırlanıyorlar.

Yeni il başkanının mevcut yönetimden çıkması gerektiği üzerinde ısrarla duruyorlar ve bunun gerçekleşeceğine inanıyorlar.

Mevcut il yönetiminin il başkan adayı da halen İl Başkan Vekili görevini yürüten Köksal Boz.

Parti içinde herkes ilçe kongreleri ve il başkanlığı seçimine yönelik konuşup yorum yaparken, Köksal Boz sessiz sedasız duruyor, medyaya da konuşmamayı yeğliyor.

Bir dönem Muhammet Balta’nın il başkanlığı döneminde iki dönemdir de Adnan Günnar’la il başkan yardımcısı olarak çalışan ve partide kendisine verilen her türlü görevin üstesinden gelen Boz, kendisine il başkanlığı görevi tevdi edilmesi halinde üstesinden geleceğine olan inancını da yineliyor.

MERKEZ PARTİ’NİN PROGRAMI YOĞUN

Üç-dört ay önce kurulan ve 65 vilayette teşkilatlanma sürecini tamamlayan Merkez Parti Trabzon’a da büyük önem veriyor.

İl Başkanlığı görevini işadamı Ekrem Çapkınoğlu’nu getiren Merkez Parti bugün Trabzon’da Genel Başkan Abdulhamit Karslıoğlu’nu ağırlayacak.

Zorlu Grant Hotel’de saat 11.00’de basınla özel bir toplantı yapacak olan Karslıoğlu, saat 12.00’de de aynı otelde Trabzon’un önde gelen isimlerine hitap edecek.

Saat 14.00’de de partisinin il teşkilatı binasını törenle hizmete sokacak olan Merkez Parti Genel Başkanı Abdulhamit Karslıoğlu’nun Trabzon programı şehirde sokağa çıkıp vatandaş buluşması gerçekleştirecek.

İl Başkanı Çapkınoğlu, Genel Başkan Karslıoğlu’nu öve öve bitiremiyor, son derece dolu ve girecekleri ilk genel seçimde iktidara gelip ülkeyi kurtaracak lider olarak görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler