Anahtar Deliği 01.10.2018

Anahtar Deliği 01.10.2018

Anahtar Deliği 01.10.2018

TRABZON LİMANI BU İŞ BİRLİĞİNE YETERLİ Mİ?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin’in 17 Eylül tarihinde Soçi’de bir araya gelmesinden sonra, TrabzonBüyükşehir Belediyesi ile Soçi Belediyesi arasında işbirliği bildirisi imzalandı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına bildiriye  Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Soçi Belediyesi  adına Belediye Başkanı Anatoly Nikolayevich Pakhomov imza koydu. 

Türkiye ile Rusya ilişkilerinin ve özellikle de Trabzon ile Soçi arasındaki turizmin daha da geliştirilmesini amaç edinen ortak bildiri de şu görüşlere yer verildi. “Taraflar, turizmde işbirliğinin güçlendirilmesi gayesiyle SoçiŞehri ve Trabzon Şehri arasında karşılıklı faydalı ortaklığa ihtiyaç  olduğu konusunda müşterek bir anlayışa varmışlar ve bu hususu Rusya – Türkiye işbirliğinin kararlı gelişiminin bir parçası olarak telakki ederler.  Taraflar, kendi yetkileri dahilindekisosyo-ekonomik işbirliği alanlarında özellikle de turizm alanında tüm olası yardımı, ilgili ülkelerin yasalarınca belirlendiği şekliyle, düzenli olarak sağlayacaktır.  Taraflar, dolaysız iş irtibatı konusunda işbirliğini teşvik edecek ve öncelikli temelde ulaşım ve turizm organizasyonlarına tüm olası yardımı sağlayacaklardır. Taraflar, ilgi alanlarının kalkındırılması, önemli organizasyonların tertiplenmesi hususlarındaki tecrübelerin paylaşımı konusunda belediyeler arasındaki işbirliğini düzenli olarak yürüteceklerdir. Taraflar, turistik gruplar ve belediyelerin resmi heyetleri arasında karşılıklı ziyaretlerin teatisini teşvik edeceklerdir”
Soçhi ve Trabzon arasında imzalanan bu anlaşma ihracatçılar ve iş dünyası tarafından olumlu karşılandı. Olumludan ziyade adeta müjdeli bir haber gibi.. Hatırlarsanız domates krizi, liman krizi, uçak krizi derken iki ülke ve iki komşu il arasında büyük kopukluklar olmuştu. Bu kopukluklar Trabzon limanı etrafındaki büroların kapanmasına aradaki taşımacılığın neredeyse sonlanmasına neden olmuştu. Şimdi bu anlaşma güzel bir geliş. AYrıca Trabzon limanı yük tamam da turizm anlamında yeterli mi? Yeni tartışma konusu bu.. 

HAYDAR REVİ NE DEMEK İSTEDİ ANLAYAN ÖNE ÇIKSIN

Trabzon’da dolmuş zammı tartışması sürerken hiç beklenmedik yerden bir enteresan yorum geldi. Daha önce büyükşehir belediye başkan adayı olacağını duyuran AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,  önce dolmuş zammı doğru değil dedi. Sonra dolmuşçular da haklı dedi.
Sonra giderler fazla falanlar filanlar vallhi anlamadık.Durun önce açıklamasını paylaşalım;
"Dolmuş zammı gündeme gelince zammın yapılmaması gerektiği yönünde bize gelip serzenişlerini ileten vatandaşlarımız oldu. Zam her gün dolmuşları kullanan vatandaşlarımız için bir ek yük ortaya çıkaracaktır. Zam yapılmasa daha iyiydi ama yapacak bir şey yok. Uzun yıllardır dolmuş ücretlerine bir zam yapılmadı. Zam gündeme geldikten sonra vatandaşlarımızla görüştük. Dolmuş zammı gündeme gelince zammın yapılmaması gerektiği yönünde bize gelip serzenişlerini ileten vatandaşlarımız oldu. Şoförler Odası temsilcileri de geldi onlar da zammın gereklilik olduğunu söyledi. Sonuçta bir zam ortaya çıktı. Zam her gün dolmuşları kullanan vatandaşlarımız için bir ek yüktür. Diğer taraftan masraflarının arttığını söyleyen şoför esnafı var. Bir iyileştirme yapıldı. Zam olmasaydı daha iyiydi ama yapacak bir şey yok. Fiyat artışlarını, maliyetler sıfıra indirilemiyordu. Epeydir dolmuşlara zam yapılmıyordu. İnşallah dolmuşları kullanan vatandaşlarımız bu zamdan ekonomik açıdan fazla olumsuz yönde etkilenmez" 
Şimdi siz ne anladınız?


 MÜSİAD TRABZON ŞUBESİ’NİN ADAYI KİM?

MÜSİAD Trabzon Şubesi’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?
Kulislerde konuşulan konulardan bir tanesi… Kimine göre Zafer Ofluoğlu..
Ortahisar aday..
Büyükşehir adayı da Celil Hekimoğlu.
Başkasına göre Alper Bektaş.
Ciddi ciddi tartışılıyor. Daha önce MÜSİAD pek fazla Trabzon’da öne çıkmıyordu bu dönem Ali Kaan başkanlığında daha sesi gür çıkmaya başladı. Tabi bize göre yetersiz. Ali Kaan da başkan adayı olacak diyorlardı sonra destek bulamadı gibisinden havalar esti.
MÜSİAD Trabzon’un geleceğini şekillendirmede bu konuda ortaya ciddi bir irade koyar herhalde..

CHP’NİN AĞIR TOPLARI İL BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI

CHP Trabzon İl Başkanlığında bir süredir parti içinde çözülmesi gereken konular çarşaf çarşaf medyada çıkmaya başlamış hedefe İl Başkanı Güzide Önsel Uzun konmuştu. Yomra teşkilatında yaşanan sorunlar, bir mahalle temsilcisinin ‘yolsuzluk’ iddiaları partiyi iyiden iyiye germişti. Son günlerde Milletvekili Ahmet Kaya, nabzı düşüren il başkanına sahip çıkan açıklamda bulundu.  Kaya, “Bunu yapanlar provokatördür. İl Başkanımızın yanındayız” dedi. Nuri Aydın, Cafer Hazaroğlu ve CHP’nin ağır topları da aynı çizgide ses verdi.Meclis Üyesi Turgay Şahin, “CHP il örgütüne gelir ve giderleri üzerinden söz söylemeye kalkışmak abeste iştigaldir bunu yapanlarda partili değil provokatördür” dedi.
Eski İl Başkanı Cafer Hazaroğlu ise şunları kaydettii; 
"Partililerin birbirlerini suçlamalarını yakışıksız buluyorum. CHP'nin 1971 yılından bu yana Trabzon'daki durumunu bilirim. Bu şekilde çirkin bir tartışma o tarihten bu yana Trabzon'da parti içinde yaşanmamıştır. Eski il başkanları ve ilçe başkanları olarak son derece rahatsısız. Tartışmalara giren, partiyi kamuoyunda tartıştıran herkesi kınıyorum. Partide şu an görevli bütün arkadaşlardan ve olmayanlardan rica ediyorum bu konuları kapatsınlar. Bu tartışmalar kişilere bir şey kazandırmaz partiye kaybettirir. Yerel seçimlere kenetlenip sonuç almamız gerekiyor. "  
 "Böyle şeylerin yaklaşan seçim ortamında konuşulmasını ayıp buluyorum. Geçmişte partide görev yapmış ve halen görev yapan partililerin CHP ile ilgili konuları kamuoyu önünde tartışmaları beni rahatsız ediyor. Genel kurullar yapılmış, bunların konuşulacak tarafları yok. Ben bu konuşmaları çok bayağı buluyorum. Söyleyenleri esefle kınıyorum. Bu iddiaların aslı astarı olsaydı genel kurullarda konuşulurdu. Ben genel kurullara katıldım bu konular gündeme gelmedi. Üzerinden 2 sene geçmiş. Şimdi bu konuları deşmenin bir anlamı yok. Partililerin birbirlerini suçlamaları son derece yakışıksızdır. Şu anda partinin birlik ve bütünlüğe en ihtiyacı olduğu zamandır. AK Parti'nin söz verip yerine getirmediği yatırımları, projeleri takip etmek lazım, bunları gündeme getirmek gerekiyor. Yerel seçimlere harcanacak zamanı başka parti içi meselelerle tüketmemek gerekiyor. Herkesten eski bir il başkanı olarak bu tartışmaları bir kenara bırakmalarını rica ediyorum. Herkese aynı derecede yakınım aynı derecede uzağım. Benim için önemli olan partidir. Kişilerin kamuoyunda tartışmalarda bulunmasından ben ve eski görev arkadaşlarım rahatsısız"

Ali Türen Öztürk ile bu tartışmalar üzerine konuştum. Kendisi her zaman partimize yardım etmiş bir arkadaşımızdır. O, 'makbuzlarla benim alakam yok. Ben makbuzların hesabını tutmam' diyor. Ben kendisinin ağzından partiye zarar verecek bir açıklama işitmedim. Bu iddiaları gündeme taşıyan ve il Başkanı Sayın Güzide Uzun'u mahkemeye veren parti üyesi Ali Ayaz'ı ise tanımam. Ama kendisinin kamuoyu önünde partiyi tartıştırmasını doğru bulmuyorum. Bunu kimsenin yapmasını uygun bulmam. Böyle şeyler konuşulacaksa genel kurullarda konuşulur. Bu konular kamuoyunda tartışılacak şeyler değil. Suçlamalarda bulunmak abesle iştigal etmektir. Kimseye bir şey kazandırmaz. Ayıp şeylerdir. Benim il başkanlığım dönemimde Volkan Bey'in adaylığı sürecinde il yönetiminden 7 arkadaş istifa etmişti. Kendilerine teşekkür edip yoluma devam ettim. 7 kişi istifa etmesine rağmen hiç kavgasız gürültüsüz o seçimi yaptık ve 170 oyla seçimi aldık. Kavgayı sürdürseydik seçimleri alamazdık. Bu tavrımız bütün partililere örnek olmalı"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler