Anahtar Deliği 01.08.2020

Anahtar Deliği 01.08.2020

Anahtar Deliği 01.08.2020

EKREM İMAMOĞLU “BEN SİZİN DAMADINIZ” NEDEN DEDİ?


Kurban Bayramı nedeniyle memleketine gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, moralliydi.
Önceki Trabzon ziyaretleri gibi değildi.
Daha doluydu, daha moralliydi.
Hele de Çarşıbaşı İlçesi’ni ziyaretinde çok içten konuştu.
İlçe merkezindeki parkta onu karşılayanlara seslenirken, “Ben sizin damadınızım. Her zaman yanınızdayım. Damat burada oğul gibidir. Bende öyleyim.” dedi.
Ayrımcılık yapmadan herkesin yardım isteğine cevap vereceğiz. Ben sizim. Kesinlikle ayrımcılık yapmadan tüm Trabzon belediyelerinin yardım çağrılarına kulak vereceğim” diyerek seslenmesi büyük alkış aldı.
İlçede bayramlaştıktan sonra eski Belediye Başkanı Mehmet Turan, eski milletvekili Avni Akkan ile yakın dostlarıyla kesilen kurbanı yedi.
Kavurma yedi. Hoşaf içti. Pilav yedi. Masa köy sofrasıydı.
Dostlarıyla şakalaştı.
Sİyaset konuşmadı. Fazla derinlere dalmadı Güzel bir gün geçirdikten sonra ilçeden ayrıldı. 
Bu noktada şunu belirtelim İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, MHPli. İlçede onu karşılamaya katılmaması da kimi kesim tarafından tartışma konusu oldu. Bazıları karşılamalıydı ve ‘hoşgeldin’ demeliydi diyerek söylendi. 


METİN ALPER’İ ARADIK BAYRAMINI KUTLADIK

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, görüntülü bir video paylaşıp buradan Kurban Bayramı’nı kutladı.
Tüm islam aleminin kurban bayramını kutlayan Alper, “Kurban kardeşliktir, kurban ibadettir. Kurban uzakları yakın, gönülleri bir edendir. Bizim gönlümünde vatan, sevdamız bayram,  canımız ise kurbandır. 
Bize zahirde uzak ruhumuza yakın olan cenneti-i aladır. Nasıl ki, Hz. İbrahim oğlu İsmail’i yaradana kurban vermekten geri durmadıysa, biz de evlatlarını Rabbe ve vatana kurban veren kurban veren aziz bir milletin, ölüme meydan okuyarak şehadete kışan koç yiğitleriyiz. Şahsım ve personelimle birlikte baş koyduğumuz bu ulvi yol uğrunda şehadete yürümenin ve bu yola kurban olmanın azmi ve gururu içerisindeyiz. Türk Polis teşkilatımız aynı yolda nice yiğitlerini kurban vererek bu şanlı bayrağın ebede kadar göklerde dalgalanmasını sağladı ve sonsuza kadar da sağlayacaktır. Rabbe ve vatana kurban olma yolunda birlikte yürüdüğümüz kahraman silah arkadaşlarımın ve değerli Trabzonluların mübarek Kurban Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Bu duygusal mesajla alakalı hemde bayramını kutlamak için Müdür Alper’i aradık.
“Trabzon’da bayramla alakalı tatsız olaylar oldu mu?”
“Nasıl işleriniz?”
“Trabzon emniyette mi?” diye sorular sorduk.
Hepsine olumlu cevap verdi.
Bir de Trabzonlulara, Trabzon’da yaşayanlara teşekkür etti.

AHMET AĞAOĞLU MUHARREM USTA’YA CEVAP VERİR Mİ? 

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Muharrem Usta, CAS süreciyle alakalı, bazı ihmal suçlamaları yöneltti.
Bildiğiniz gibi ceza alan Trabzonspor gibi üst sırada bitirmesine rağmen Avrupa maçlarına gidemeyecek. Bu durumu Muharrem Usta, ihmal olduğundan olarak yorumladı. Trabzonspor Hukuk Birimi’nde ihmal olduğunu ima etti.
Bu suçlamaları yine twitter hesabından kendi duyurdu.
Ayrıca Muharrem Usta’nın açıklamaları öncesi büyük eleştiriler ve suçlamalarla bir taraftar grubu da  eleştiri getirdi.
Kupa’nın hemen ardından bunlar ardı ardına geldi.
Hepsine karşılık Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu,  ne diyecek? Yönetim sessiz mi kalacak?
Merak edilenlerle ve eleştirilerle ilgili şimdi gözler yönetimde.

TRABZON BU TARTIŞMANIN İÇİNE DÜŞTÜ!

 Cumhuriyet Caddesi ile Bahadır Otomotiv’in arasından tünel açılma kararı alınması fena helde tartışılıyor bu sıra..
Herkes bunu konuşuyor.
Nereye gitsek bu soruluyor!
Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu’na konuyu ilettik. 
Düşüncesini merak ettik.
Bir dokunduk bin ah işittik!
 “Sahilde özel hastane önündeki trafik karmaşası önlenemeyince Gazipaşa, Kahramanmaraş ve Cumhuriyet Caddelerinin trafik düzenleri kökten değişmişti” dedi ve devam etti;
“ O noktada şimdi de tünel açılacak. Denize paralel gelişen bir kentin kıyısının herhangi bir noktasından denize dik tünel açılması kentin kimliğini, yapısını bozar. Trafik bypass edilmek isteniyorsa bunun tek çözümü güney çevre yoludur. Kentin ortasından geçen tünel değil” dedi.
Yani bu tartışmanın en büyük eleştirisini o getirmiş oldu.

Söz konusu tünelin İmperial Hastanesi’nin arasından bir yerden girip Değirmendere’den çıktığını ifade eden Ustaömeroğlu, “Bu çok ilginç. Şehircilikte de böyle bir kriter yok! Bir kıyı şeridine dik bir tünelin açılması dünyada rastlanır bir şey değil. Bir tepeyi aşmak için tünel açarsın, kıyıya paralel, Yarımadayı geçmek için tünel açarsın. Ama denize dik, kente dik bir tünele girmek rastlanır bir şey değil. Gereğini anlayamadık” dedi.
Bakalım bu tartışma bitmeden proje biter mi?


MURAT ZORLUOĞLU NE AHLANABİLİYOR NE VAHLANABİLİYOR

Trabzon’da ne konuşuluyor, hangi proje tartışılıyor diye başlamışken Çömlekçi işle devam edelim. Çömlekçi projesi hatırlarsanız ilk şeklinden daha da daraltıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Murat Zorluoğlu, seçilir seçilmez Çömlekçi projesini kucağında buldu! Bu konuda hiçbir günahı yok. Geçmiş dönemdeki 10 yıllık süreçte becerilip bir türlü bitirilemeyen proje nedeniyle Murat Zorluoğlu’nun epey bir başı ağrıyor. 
E haliyle kendisi bunu söyleyemiyor. Çünkü önceki belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da partisinden yani AK Parti’den.
Ne ahlanabiliyor ne vahlanabiliyor!
Mecburen gelen eleştirileri kabul ediyor. 
Ne diyelim Allah kolaylık versin!
Şimdide yeni bir proje çıkarıldı. 
Bu projenin başında Murat Zorluoğlu var. Yine eleştiri aldı. 
Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Çömlkeçi’nin son hazırlanan projesi’nin TOKİ’yi amorti etme yani zararını karşılama gibi hazırlandığını kente faydasının olmadığını kentin değerleri düşünülerek hazırlanmadığını verimli olmayacağını söyledi.
Projenin yeniden gözden geçirilmesini istedi.
Eğer Şen’in dediği doğruysa Murat Zorluoğlu’ndan sonra gelecek başkan da aynı şimdi Zorluoğlu’nun kalacağı hale kalır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar