Anahtar Deliği 01.08.2018

Anahtar Deliği 01.08.2018

Anahtar Deliği 01.08.2018

AAAA MÜSİAD TRABZON’DA VARMIŞ!

Tam ‘Allah nerdeler’ derken..

Tam ‘oraya buraya’ sorarken..

Tam ‘Hayırdır ya Trabzon’da sivil toplum örgütü olmak bu kadar mı?’ diye sorgularken. 

MÜSİAD Trabzon Şubesi ses verdi.

Biraz yumuşak bir ses ama yine de sonunda umduğumuz beklediğimiz sesi çıkardı.

Azcık da olsa kentin sorunlarını, yerel yöneticilerin halen ne yapmaya çalıştıklarını sorguladı.

Aslında Trabzon’a sahip çıkması gereken bu kentin sivil toplum örgütleridir. Nedense hepsi aynı tonda ince, cılız ses çıkartıyorlar… 

Neyse MÜSİAD’a dönemlim biz.

Zorlu Grand Otel’de düzenlenen basın toplantısında bazı yarım projelerin de bitirilmesini istediler. 

MÜSİAD Başkanı Ali Kaan, “Biz siyasetçi değiliz, düşündüklerimizi söyleyeceğiz, kamuoyu da aydınlanacak” diye girizgah yaptı.

Buna ne gerek vardı?

İşte diyoruz ya o yumuşak geçişler cılız söylemler bunlar gibi..

Yahu şuraya net bir şekilde, “Şunu yapmadınız, Trabzon şunu başaramadı, Trabzon şöyle olmalıydı” diyerek net girişlerle neden söylemlerinizi geliştirmiyorsunuz?

Böyle olur mu?

Devam edelim.

Evet önemli konulara dikkat çekildi.

Mesela İŞKUR uygulamasıyla nitelikli insanların park ve bahçelerde çalıştırıldığını ve gerçek istihdama darbe vurulduğunu söylemesi çok iyi bir tespit.

“Şehirde trafik sorununu için Güney Çevre Yolu gündeme alınmalı, Kanuni Bulvarı tamamlanmalı, Söğütlü, Moloz ve Kaşüstü kavşakları bir an önce yapılmalıdır” diyerek uyardı. 

Yalnız bunları biliyoruz.

Bunlar zaten söylenenler.

Böyle söyleye söyleye dilde kaldı zaten!

Hesap sorma vakti diyoruz.

Şu yumuşak dilden kaçın diyoruz yine karşımıza çıkıyor.

E böyle olacaksa basın toplantınız olmaz olsun!

Çıkın ve deyin ki; “Kardeş hayırdır siz kenti yönetttiğinizi mi sanıyorsunuz?”

Diğer tespitler ise Yatırım Adası’ndaki dolgu alanı 2 bin 800 dönümden 10 bin dönüme çıkarılmalıdır. Artık denizden çalmayı değil de güneye doğru açılmayı denemeliyiz dense daha iyi olmaz mıydı?

Trabzon kenti güneyden yararlanmayı bilmeli dense..

Herşeyi bir kenara koyalım uzun süredir sessiz kalan MÜSİAD Trabzon Şubesi’ni yeniden kıpırdanmaya kalktığı şu günlerde destek olalım.

Alkış..


NEDEN ŞİMDİ? 

Bu arada Ali Kaan’ın neden şu anda açıklama yaptığını merak edenler için bir paragraf açalım. Ali Kaan geçtiğimiz günlerde MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile heyetini ağırladı. MÜSİAD üyesi  iş adamı Celil Hekimoğlu’nun yatıyla denize açıldılar. Burada şehri denizden seyrettiler. Bu günden sonra MÜSİAD Trabzon Şubesi’nde bir kıpırdanma var nedense.. Ha bir de MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da son günlerde çıkış yapmaya, hem uyarmaya hem de hükümetin bazı hamleleri övmeye başladı. Yani aslında yukardan aşağıya bir kıpırdanma var sanki.. 


TRABZONSPOR TRANSFERİ YAPTI POZU VERDİ AMA BEKLEMEDİĞİ YERDEN ELEŞTİRİ GELDİ 

Trabzonspor Kulübü Zargo Toure’nin imza töreni tarihi Ayasofya Camisi önünde yapıldı. Herşey güzel oldu da şu Ayasofya’dan içeri girmemesi falan beğenilmedi. Zargo’nun babası Cibril Toure, “Trabzonspor’u ve Türkiye’yi müslüman bir ülke olması ve ikinci evim olarak gördüğümden ötürü tercih ettim” demesine atıfta bulunularak Ayasofya camisinin cami olduğu söylenip tanıtılmadığı belirtildi. İfade olarak da Trabzonspor’un cami sözünü kullanmadığı, “Trabzon’un tarihi ve turistik öneme sahip mekanlarından Ayasofya!” vurgusu yapıldı. Günebakış Gazetesi’nde yayınlanan eleştiri sonrası oyuncu ve babası cumaya çağırılır herhalde..

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler