Anahtar Deliği - Trabzon Türkiye’nin en pahalı kenti mi? 01.07.2015

30 Haziran Emekliler Gününü dün Trabzon’da sessiz sedasız kutlandı.

Anahtar Deliği - Trabzon Türkiye’nin en pahalı kenti mi? 01.07.2015

ALİ ÖZTÜRK’ÜN YAZISINDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Trabzonspor Kulübü BaşkanI Hacıosamoğlu’nun söylem ve eylemlerinin karalamak olduğunu özellikle de Trabzon medyasını hedef alarak itibarsızlaştırmaya çalıştığını iftira attığını dün Günebakış Gazetesi sahibi ve baş köşe yazarı Ali Öztürk kaleme aldı.
Herşeyi ayrıntısıyla belirten Öztürk, Hacıosamanoğlu’nun yandaş aradığını bunu yapmak için de belirli yöntemler denediğine dikkat çekti.
Hatırlarsanız Haber61’i hedef alan Hacıosmanoğlu reklam gelirlerinden dem vurup kirletmeye karalamaya çalıştı ama istediğini yapamadı.
Haber61’in bugüne kadar kurum ve kişilerle hiçbir şekilde böyle saçma bir diyaloğa girmediği ulusal düzeyde bir kitleye ulaştığını herkes bilir.
Neyse biz ayrıntıya sizi boğmayacağız.

Sadece Hacıosmanoğlu’nun kendi hatalarını kapatmak için yanına yandaş aradığı bunu hangi yöntemle yaptığı da Öztürk’ün yazısının bir köşesinde belirtiliyor.
Bakın o kısımda ne yazıyor;

…. Gelelim daha ileri boyutuna…. Yaklaşık 40-45 gün kadar önceydi. Hacıosmanoğlu, arkadaşımız Ali Savaş’la birlikte bize bu meyanda, ‘Bizimle olsun, tüm desteğimizi veririz’ mesajı yolladı. Hiç düşünmeden reddettik. Ali Savaş’a, ‘Ne sen böyle bir mesaj getirdin, ne ben duydum’ cevabını verdik. Buna rağmen bugün böyle konuşabiliyor. Yerel basını itibarsızlaştırma gayreti içindeki İbrahim Hacıosmanoğlu bizi yok hükmünde saysa da gökyüzündeki yıldızlar gibiyiz elhamdüllilah…”
İşte Hacıosmanoğlu’nun gerçek yüzü.
Objektif olun diyeceğine yada böyle bir görüşünü ortaya koyacağına kendi yanında tam biat ettirmek istiyor!

Gerçek yüzünü ortaya koyuyor.
Hacıosmanoğlu har vurup harman savurduğu, milyonlarca lirasını kulübün nerelere boşa harcadığının hesabını versin. Trabzon medyası bu kulübü ondan çok düşünüyor.
Belliki kendi istediklerini yazdırtacak kalem arama derdine düşmüş!
Şimdi merak edilen acaba kimlerle kimlere bu yöntemle haber gönderdi?

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI OTORİTEYİ KAYBETTİ

AK Parti’de kazan kaynıyor. Sosyal medyadan yada medyadan parti içinde görev alanların birbirlerini eleştirmesi parti kurucularını, gönül veren partilileri rahatsız ediyor. Konuyla ilgili AK Parti kademelerin görev almış güçlü bir isimle bunu konuştuk. Hele de
Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu’nun AK Paritili Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu eleştiren sözlerini de içine katarak. O isim Trabzon’da AK Parti’nin oy kaybetmesinin nedeni olarak otorite boşluğundan bahsetti. “Herkes kafasına göre konuşmaya başladı” dedi. Devamında, “Birlik yok. İl başkanından yada grup başkanından izinsiz konuşmamalı kimse…

Bunlar partinin kurallarıdır. Biraz kenara çekildik diye bu davayı kimselere bırakmayız. Bunu bilsinler. Biz 40 yıldır bu davada mücadele ediyoruz, birileri gibi üç beş yıl içinde bugün birşey alamadıysan yada görev verilmediyse vur abalıya… Ayağa kaldırmasınlar bizi... Davamızı kimseye yedirmeyiz bunu bilsinler” diyerek de sert konuştu. Devamında şunları söyledi; “Görev verilmedi yada alamadılar. Her ikiside, bu işi iyice sululaştırmaya başladılar... Dava erbabı olmayanlar bunu anlayamazlar.. İlk zamanlar bu teşkilatlarda davadan gelenler Trabzon’da % 80 di şimdi % 20 dahi kalmadı. Onun için disiplinsizce hareketler başladı.”

HEKİMOĞLU YİNE ZİRVEDE

Sürekli yatırımlarıyla Trabzon'un en önemli ihracatçı kuruluşlarının başında gelen Hekimoğlu Döküm Sanayi, kurumlar vergisi sıralamasında da beşinci sırada yer aldı. Buna göre açıklanan 2014 yılı Kurumlar Vergisi sıralamasında Hekimoğlu Döküm, 17 milyon 65 bin 118 TL. lik matrah karşılığında ödediği 2 milyon 800 bin 740 TL. ile, Çoruh Elektik Perakende, Çoruh Elektrik Dağıtım, Trabzon Liman İşletmeciliği ve AK İnşaat'ın ardından beşinciliği elde etti. Hekimoğlu Döküm geçtiğimiz yıl açıklanan 2013 Kurumlar Vergisi sıralamasında da 8 milyon 71 bin 767 TL. matraha karşılık ödediği, 1 milyon 614 bin 353 TL. ile altıncı sıradaydı. Böylelikle 1 yıl içinde Hekimoğlu Döküm Sanayii'nin ödediği vergide yaklaşık yüzde 50 artış sağlandı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Hekimoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, firma olarak her geçen gün büyüyen bir grafik çizdiklerini kaydederek, "Sürekli yenilenen teknolojimiz ve kurduğumuz ihracat ağıyla Trabzon'da sanayinin doğru adımlarla ne boyutta yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Bu sayede hem üretim kapasitemizi hem de üretim kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz. Dünya devleriyle çalışıyoruz. İnşallah bu yaptıklarımızın devamını getireceğiz ve daha güzel şeyler üreteceğiz. Bunun yanında ekonomiye kazandırdığımız dövizin yanı sıra, ödediğimiz vergilerle de ülkemizin büyümesine katkıda bulunmayı sağlıyoruz. Bu yöndeki kararlılığımız ve gayretimiz sürecektir" diye konuştu.

TRABZON TÜRKİYE’NİN EN PAHALI KENTİ Mİ?

30 Haziran Emekliler Gününü dün Trabzon’da sessiz sedasız kutlandı. Türkiye Emekliler
Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, Atatürk'ün emeklilik yıl dönümü üzerine ilginç tespitlerde bulundu. Trabzon'un Türkiye'de en pahalı kent olduğunu söyleyen Bayraktar, şunları söyledi; " Bugün itibariyle ülkemiz genelinde 11 milyon, Trabzon özelinde 135 bin emekli yaşamaktadır. Trabzon Türkiye’nin en pahalı kenti olup, açlık sınırının altında 74 bin emekli yaşamaktadır. Geçmişte gençliğinin en güzel yıllarını ülkenin imarında ve hizmetinde bulunmuş, geçmişin yorgunluklarını sırtlamış emeklilerimizin utanç ücretine laik görülmeden onurlu bir döneminde sağlıklı ve anlı dik yaşaması ve gelecek nesillere enerjik görülmesi esastır. Onun içindir ki, emeklinin önündeki ücret engeli kaldırılmalıdır. Hasta katkı payı emekliden alınmamalıdır. 2000
sonrası İntibak gerçek manada yapılmalıdır. Çalışan emekliden Sosyal Güvenlik Destek Primi tamamen kaldırılmalıdır. Yılda 2 defa yaşlılık hastalıkları ile mücadele eden emekliye ücretsiz ÇEKAP yapılmalıdır. Yaşlılar için uyum yasaları çıkartılmalıdır. Tüfe zamları ya gıda ürünlerinden alınmalı veya Seyyanen zam uygulamasına geçilmelidir. “Emekli Devletin Aynadaki Resmidir” sözünün gereği olarak emekliye pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır.”

AYŞE SULA KÖSEOĞLU İLK POTU NASIL KIRDI?

TBMM'de yapılan AK Parti grup toplantısında bol kahkahalı görüntüler yaşandı.
En kahkahası bol olanı da Ayşe Sula Köseoğlu’nun başından geçen.
Meclisin ilk milletvekillerine tecrübeli vekiller tarafından şakalar yapıldı. Bunlardan nasibi alan bir isim AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu oldu. Grup toplantısında ön sıraların boş olduğunu gören Köseoğlu 'Burası müsait mi? diye sordu. Yan koltuklarda da bakanlar yoktu. Arkadaki milletvekilleri, 'Tabi ki orayı size ayırdık' deyince oturdu. Sonra gülmeye başladılar. 'Orası Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun koltuğu. Yanlış yere oturdunuz’ uyarısı gelince Köseoğlu niye kıs kıs güldüklerini anladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar