Anahtar Deliği - İbrahim hacıosmanoğlu'na soruyoruz: 01.04.2015

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ne Yargıtay sürecini takıyor ne de divanı… Hal böyle olunca taraftarlar da sessiz kalmıyor.

Anahtar Deliği - İbrahim hacıosmanoğlu'na soruyoruz: 01.04.2015

TARAFTARLAR SOSYAL MEDYADAN BAŞKAN HACIOSMANOĞLU’NA HANGİ SORULARI SORDU

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ne Yargıtay sürecini takıyor ne de divanı… Hal böyle olunca taraftarlar da sessiz kalmıyor.

Sosyal medyadan seslerini duyuruyorlar.

İşte onlardan bir tanesi.

9 soru soruyorlar Hacıosmanoğlu’na…

İşte o sorular;

İbrahim hacıosmanoğlu'na soruyoruz:

1- Şikeye değinmediğinizi siz de itiraf ediyorsunuz. Şikeye neden değinmiyorsunuz? Hukuk Kurulu Üyesi Nusret Yılmaz'ın iddialarına neden cevap veremediniz? "Adalet İçin Fener'i Yak" kapsamında toplanan imzaları neden teslim almadınız?

2- Hakem hatalarını herkesten önce, 'Allah'a havale etmeden önce' konuşması gereken sizsiniz. Haklı her eleştiri ve tepkinizde bu camia arkanızda olurdu, zamanında neden sustunuz?

3- Sakatlık, futbolun içerisinde olağan bir durum. Başarısızlığınızı böyle mi meşrulaştırmaya çalıştırıyorsunuz? Madem kalecinin takıma bu kadar etki ettiğini biliyordunuz, sezon başında o kadar transfer yapıp para harcamanıza rağmen Tolga'yı neden sattınız, neden Onur'a alternatif aramadınız?

4- İki maçta kaybedilen puanlar olmasa şampiyonluktan bahsedeceğinizi söylüyorsunuz. Eğer Trabzonspor hiçbir maçta puan kaybı yaşamasa zaten her sezon şampiyon olmaz mıydı?

5- Sizi eleştiren insanları 'art niyetli' olarak addediyorsunuz. Siyasetle böldüğünüz camiayı neden daha fazla bölmek istiyorsunuz? Trabzonspor camiasını bölmekten bıkmadınız mı? Amacınız nedir?

6- Trabzonspor'a başkan adayı olacak insanların proje ortaya koymaları gerektiğini söylüyorsunuz. Haklısınız, fakat siz gelirken ne proje ortaya koydunuz? "Aziz Yıldırım önce askerliğini yapsın", "Kupayı 3 ay içerisinde getireceğim" söylemleri proje midir?

7- Telefonunuza gelen destek mesajlarından bahsediyorsunuz. Size gelen o mesajlardan fazla, desteğini sizden çeken insanların olduğunu bilmiyor musunuz? İllaki telefon numaranızın bulunup eleştirilmeniz mi gerekiyor?

8- Trabzonspor'un 'Hacıosmanoğlu' yazılı 7 bin forma sattığını söylüyorsunuz. Doğruluğunu tartışmayı geçip doğru olduğunu varsayıyoruz. Formasına isminizi yazdıran insanlar için burada olduğunuzu söylüyorsunuz. Madem çok seviliyorsunuz, neden kongreye gitmekten korkuyorsunuz?

9- Kulübe siyaseti karıştırdığınız yetmemiş gibi bir de dini karıştırıp başkanlık sürenizi Allah'ın belirleyeceğini söylüyorsunuz. Allah Trabzonsporlu mudur, Trabzonspor Kongre Üyesi midir?

CHP’DE SULAR DURULMUYOR O YÖNETİCİ BÖYLE PATLADI:

YAVUZ KARAN-AHMET KAYA- GÜZİDE UZUN CHP’YE İHANET ETTİ

CHP Trabzon’da eğilim yoklaması yapıldı. Birinci Haluk Pekşen çıktı. Diğer yandan ikinci Ali Türen Öztürk. Her iki isimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı büyük kurultayda Muharrem İnce’nin yanında yer almıştı.

Volkan Canalioğlu kontenjan adaylığım sürüyor diyor.

Haluk Pekşen ise son açıklamasında, “Hayır eğilim yoklamasındaki gibi milletvekili sıralaması olacak” diyor.

Yalnız bu böyle ise Volkan Canalioğlu başka bir ilden aday gösterilir.

O tarafı dursun bir kenarda Süreçle ilgili Trabzon’da CHP’nin eski yöneticilerinden Muharrem Akbulut, açtı ağzını yumdu gözünü.

Ahmet Kaya, Yavuz Karan ve Güzide Uzun’u partiye ihanet etmekle suçlayan Akbulut, Haluk Pekşen’e, “Ağabeyi rahmetli Muammer Pekşen’in hatırasına ihanet eden bu arkadaş 2011 eğilim yoklamasında sıralamaya giremeyince o akşam uçağa binip geri döndü” ifadeleriyle yerden yere vurdu.

İşte o oldukça ağır açıklaması;

3 aydır konuşmuyorum artık yeter.

Yavuz hiç samimi değil.

Biz hep ön seçim istiyorduk ama bu yapıyla istemiyorduk.

Hiçbir gerçek CHP üyesi bu yapıyla ön bir ön seçim istemiyordu.

3 yıldır görev yapan il ve ilçe başkanı bu arkadaşlar;

Köylerinden mahallelerinden nüfus kağıdı toplayıp partisinin genel başkanını tanımayan il başkanını, ilçe başkanını tanımayan kişileri üye yaptılar.

Fotoğraf toplayıp üye yaptılar partiye..

Pazar günki seçimin sonucunu da CHP’nin ideolojisini ve ilkelerini bilmeyen CHP Trabzon’da ön seçimde çıkamayacak olan Trabzon’u ve Trabonzonluyu tanımayan birisinin çıkmasına sebep oldular.

Bu arkadaş benim 35 yıllık arkadaşım fakat beni bile tanımadı orada.

25 yıl önce buradan gitti.

Ağabeyi rahmetli Muammer Pekşen’in hatırasına ihanet eden bu arkadaş 2011 eğilim yoklamasında sıralamaya giremeyince o akşam uçağa binip geri döndü.

Benim demokrasi havarisi arkadaşlarım partiyi işgal ettirdiler.

İşte o arkadaşlar Trabzon’u tanımayan Trabzonlunun tanımadığı bir aday adayının ön seçimde birinci çıkmasının en büyük sorumlularıdır.

Şimdi bu arkadaşlar şapkalarını önüne koysunlar.

Biz yarın Hayrat’a gittiğimiz zaman biz milletvekili adayımız Haluk Pekşen’i tanıştırmak mecburiyetinde kalıp, “Bu aday bizim milletvekili adayımızdır” diyeceğiz.

Ama 4 yıldan beri her hafta 3 yada 4 gün boyunca nereye giderse hangi ilçeye gidersek hiçbir zaman Volkan beyi tanıştırmak gereği duymadık. Trabzon büyükşehir belediye başkanı OFG’nin yer aldığı cenazelerde bile kime onun yanına toplanmayıp Canalioğlu’nun yanına toplandı.

Şimdi Canalioğlu’na bu düşmanlık nedendir?

Yavuz Karan, Ahmet Kaya ve Güzide Uzun bu partiye ihanet etmiştirler.

CHP ve Trabzon’un geleceğine ihanet ettiler.

3 yıldır bu arkadaşlar görevdeler, Trabzonla ilgili istifa ettiklerini söylediler

Bunlar sadece il ve ilçe başkanlıklarında oturdular sadece dedikodu yaptılar.

İçlerinde hakkını yemeyeceğim ama biraz Yavuz Karan çalıştı. Onun hakkını yemeyelim.

Ama ondan siyasetçi olmaz.

Olmadığını da örgüt ona gösterdi.

Ahmet dik duran bir adam değildir.

Ahmet’e sorun, “Seni ilçe başkanı kim yaptı?”

Volkan beyle kavga eden ben Muharrrem Akbulut partiyi bütünleştirelim diye son anda ona destek verdim.

Ama Ahmet Kaya 7 yıl kavga ettiği insanların oyununa gelerek hissesini onlara teslim ederek salona geldiği zaman ‘Muharrem abi benim bu listeden haberim yok’ diyen CHP tarihinde ilçe başkanı seçilip te ilk olarak il delegesi olamayan tek adamdır.

O önce bu partiyi 19 yıl iktidara getiremeyen Deniz Baykal’ın fotoğrafını oraya asarak birileriyle bağ kurmaya çalıştı.

2011 seçimlerinde sıralamaya girdiği halde bile çalışmadı.

Bunu bütün teşkilat biliyor.

Ben 55 yaşında onun ricası üzerine ona mahalle temsilciği yaptım.

Erdoğdu mahallesi her zaman CHP’nin ve demokrasinin kalesidir.

Görevli yazdığı sandıklardan görevlimiz olduğu halde sıfır çeken sandıkların hesabını örgüt pazar günü ondan sordu.

Trabzon’a ithal getirdikleri il başkanı adayları bugün neredeler.

Kaç yer değiştirdiler.

4 bin yıllık bir tarihİ olan Trabzon bazı kaynaklarda 9 bin, bu kentte siyaset yapan insanların için 40 yıldır il başkanı bulamayıp kendileri de cesaret edemeyerek dışardan ithal il başkanı getirdiler.

İşte Trabzon’a böyle ihanet ettiler.

Bu ihanet bugünün ihaneti değil.

Daha önce de yaptılar.

Bu 12 ay önce otobüslere dolup Ankara’ya Volkan beye gel senden başkası olmaz deyip giden aynı insanlar bugün farklı plakalı otobüslere binerek, “Volkan beyle olmaz” dediler.

Ben şimdi o arkadaşlara soruyorum;

Bunlar benim canlarım partililerim. Dün muharrem Akbulut’un Ortahisar ilçe başkanlığına aday olduğu zaman 40 küsür yıldır örgütten gelen Muharrem Akbulut aday adayı olduğunda 9 kişiden 7 kişi çekildi. Partimizle hiç alakası olmayan örtüşmeyen Nazım Özcan ile iki kişi kaldık.

Niye örtüşmedik Anavatan Partisi yıkılırken 5-6 ay il başkanlığı yaptığı o dönemde CHP’ye anormal hakaretler etmişti.

Ona sahip çıkan o zaman ki il başkanı Yavuz ve ilçe başkanı Ahmet neden o dönem ön seçim için partiyi işgal etmediler.

Çünkü o Ahmet Kaya arkadaşımız son güne kadar belediye başkan adayı olmak istiyordu ama cesareti olmadığı için açıklayamadı.

Şimdi vekilsiz bırakmak isteyen ve Trabzonla alakası olmayan 25 yıl önce Trabzon’u terk eden bu arkadaşa yenilmişilerdir.

Taktik ne olursa olsun Haluk Pekşen’i kutluyorum bu ön seçimin galibi 6. sırada çıkan genç hiç tanımadığım Mustafa Aydın’dır.

Bir kere görüştüm oy da verdim ona…

Allah bana gönül verdiğim sürece Aydın’a destek vereceğim.

Ben CHPliyim.

Volkan’ı kovma zamanı bugün değildir. Ben 10 yıldan beri partili arkadaşlara birbirini sevelim birbirinize saygı duyalım güçlü olalım genel merkez bizi önemsesin ve sözümüzü dinletelim dedim ama bizi kimse dinlemedi.

Biz burdan Volkan beyi hiçbir yere göndermeyeceğiz.

Biz burdan 2 tane vekil seçtireceğiz.

Ben hayalci değilim.

Volkan abi olmazsa asla olmaz.

Muharrem Akbulut herkesin sorularına cevap verecek CHPli Atatürkçü bir devrimcidir.

Hiç kimsenin önüde korkmadan herkesin önünde herşeyi tartışırım.

İlk olarak konuşuyorum. Genel Başkan buraya geldiğinde bana il başkanlığı teklif edildi kabul etmedim. İlçe başkanlığı da teklif edildi. Ben CHP koltuk meraklısı değilim.

LEVENT USTABAŞI YAZDI ADNAN SUNGUR DESTEKLEDİ

Trabzonspor camiasında her gün herşey yaşanıyor.

Trabzonspor’da Divan kurulları topluyor ayrı polemik konusu…

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ne divan ne kurul takıyor İstanbul’dan gelmeden basın yoluyla kulübü yönetiyor ayrı polemik konusu…

Herşey muamma dururken teknik patron ülke ülke transfer avına çıkıyor!

Yan her gün yen farklı bir şeyler duymak mümkün!

Büyük camia olamadık demekki!

Neyse o da ayrı bir tartışma konusu…

Biz konumuza gelelim.

Geçtiğimiz günlerde

Günebakış Gazetesi bir iddia ortaya attı.

Bu iddia öyle bir iddia ki; aylar önce bunu aslında gündeme getiren ve ama başkanın yalanladığı Yayın Danışmanımız Levent Ustabaşı’nı cuk diye doğruluyor.

Bakın iddia şu;

Yapılan bağışları kendisine borç yazdıran Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde kulüpten 3 milyon TL'lik tahsilat yaptı.

Bu iddiayı başkan yalanlamadı.

Ustabaşı kendi sosyal medya hesabından şu yorumu yaptı:

Hatırlıyorum.

Bir gün..

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kulübü kendisine borçlandırdı yazmıştım.

O dönem Adnan Sungur beni aradı.

Levent bu iddian çok mühim. "Başkana bunu soracağım" demişti.

"sor tabi abi' dedim.

Sorduğunda, 'Böyle bir şey yok diyen şerefsizdir' demişti.

Şimdi aynı başkan kulüpten alacaklı olarak para transfer ettiği gündeme yansıdı.

Gazeteler yazdı başkan yalanlamadı.

Neyse diyor ki; 'Trabzonspor fırtına gibi esecek'

Üşütmesek bari...

Mazallah grip salgını oldukça arttı!

Aciller doldu taştı.

Şifayı kapmasak!

Ama olsun be!

Esip gürleyen başkanımız var be!

Zirvede olmasak da adam yağmasa da gürlüyor

Kupa gelmese de esiyor..

nasılsa onlarca transfer yapıyor.

Her gün yeni birşey görüyor duyuyoruz.

Ne olacak canım!

Daha ne olsun!”

Bu değerlendirmede Adnan Sungur’u da şahit gösterdi.

Sonra ne mi oldu..

Sungur bu değerlendirmenin hemen altına Ustabaşı’nı destekleyerek, “Evet dün gibi hatırlıyorum bana bunu yazan gazete ve gazetecileri mahkemeye vereceğini söylemişti. Onun vereceği mahkemeler hala tatilde her halde…” diyerek göndermede bulundu.

Hemen altına Trabzonspor eski yöneticilerden Hayrettin Hacısalihoğlu da aynı yorumların altına şunu yazdı: “Önceki, mali kongrede alınan paralar bağış mıdır borç mudur? ..bunların sizin adınıza kayıt edildiği söyleniyor? dediğimde, önce inkar edip yok öyle bir şey karalama yapıyorsunuz dedikten sonra, evet bu insanlar kulübe güvenip borç vermiyorlar bana veriyorlar, onun için benim adıma kayıt ediliyor demiş, salonda da hadise çıkarıp gündem değiştirmek istemişti... Ne yazık ki bu gelişmeleri pek çok kişi o anda tam algılayamamıştı”

Trabzonspor Başkanı sayın Hacıosmanoğlu başkan adaylığı sürecinde ne kadar eleştirdiği konu varsa hepsinin tam tersini yaptı.

Bu da onlardan biri olarak kayda girdi.

Ama unutamasın ki bir gün gelir herşeyin hesabı kuruşu kuruşuna sorulur.

Bu kulüp ali baba çiftliği değil Trabzonspor’dur.

Kimsenin malı değil milyonların kulübüdür!

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN BASIN TOPLANTISI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün 2. döneminin ilk yılını değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı Trabzon EYOF 2011 Spor ve Hatıra Parkı’nda yapıldı.

Çok dar bir salonda yapıldı.

Belkide basın mensuplarıyla daha sohbet vari bir organize istendi.

Ayrıca o parkın da tanıtımı için yapıldı sanırız.

Toplantıda iki başlık gündeme damga vurdu.

Birincisi Doğalgaz konusu.

Başkan lafı eveledi geveledi.

Doğalgaz’ın neden Trabzon’da geç kalındığı konusunda pek net bir cevap veremedi.

Ama şunu net söyledi;” Kentin tamamına doğalgaz istiyorsanız, ayrıca temiz bir hava istiyorsanız doğalgaza abone olacaksınız?”

Lakin Değirmendere’den başlayıp kent merkezini es geçip Beşirli’ye gidip oradan doğalgaza başlanmasını tam açıklayamadı. Bir de meydan neden es geçildi?

Bunlar askıda kaldı.

Ayrıca Akyazı konusu gündem oldu.

Trabzonspor taraftarları tarafından da paylaşıldı.

Akyazı konusuna seçim yaklaşıyor, aman dikkatli konuşalım demeden net bir şekilde Akyazı’nın ancak önümüzdeki sezonun ikinci yarısına yetişebileceğini söyledi.

Ama daha önce de yetişecek diyordu.

Neyse olsun!

Hiç olmazsa sonunda bir konuda gerçekçi yaklaşım sergilendi.

Umut vaat edilmeden…

MÜNİR KOÇHAN NE YAPACAK?
Trabzonspor’da kongre konusunda yönetim ne yapacak?

Hala belirsizliğini koruyor.

Kentin her kesiminden büyük tepki var.

Ama diğer yandan Of kanadı Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yanında duruş sergiliyor gibi…

Onursal Başkan Mehmetali Yılmaz ve eski başkanlardan iş adamı İbrahim Cevahir ile eski başkanlardan Nuri Albayrak’ın Başkan Hacıosmanoğlu’na destek oldukları öne sürülüyor.

Onların desteği olmadan bu kadar yapamaz deniliyor.

Diğer yandan Trabzon’da camia üzerinde etkisi olanlardan bazıları da belirsiz. Bunlardan bir tanesi Maçka’dan Münir Koçhan.

Trabzon’da futbol denince ilk akla gelen isimlerden.

Özellikle hayali Trabzonspor alt yapısını şekillendirmek.

Bakalım bu gücü kimler yada kim kullanacak. Kimlerle kullanacak!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler