Her yeteneğin farkındayız!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Trabzon Valiliği koordinasyonunda Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yürütülen “Her Yeteneğin Farkındayız” adlı proje kapsamında yapılan 11 aylık çalışmanın bir sonucu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Trabzon Valiliği koordinasyonunda Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yürütülen “Her Yeteneğin Farkındayız” adlı proje kapsamında yapılan 11 aylık çalışmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan El Becerileri Sınıfının açılışı 20 Kasım 2014 Perşembe günü saat 11.00’da yapılacak.

‘Her Yeteneğin Farkındayız’ adlı proje 5 bedensel ve 15 zihinsel engelli olmak üzere toplam 20 öğrencinin 4 Eksenli CNC Router makinesi ile hediyelik eşya üretmesi üzerine organize edildi. Proje ile ilgili bilgi veren TESOB Başkanı Metin Kara amaçlarının TESOB’a bağlı üye işletmelerin engellilik konusunda bilinçlendirilmesi, üretilen ürünlerin işletmeler ve sivil halk ile paylaşılması suretiyle toplumda engellilik ve engellilerin ekonomik ve sosyal hayata katılımı konusunda bilinç düzeyinin ve duyarlılığının arttırılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Kara proje ve Perşembe günü yapılacak açılış programı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mız tarafından finanse edilen ve Trabzon Valiliği koordinasyonunda Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yürütülen projemizin şuanda 11. ayındayız. Projemiz ile Karadeniz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’muzda ‘El Becerileri Sınıfı’ sınıfı açılmıştır. Bu sınıfımızda ArtCam çizim programı ve CNC makinesinin kullanımı ile ilgili  eğitim alan öğrencilerimiz istedikleri her alanda hediyelik eşya üretimi yapmaktadırlar.

20 Kasım 2014 Perşembe günü saat 11:00’da Sayın Valimiz Abdil Celil ÖZ katılımıyla. Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği öncülüğünde yapılan projede  Karadeniz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu, Tüm Engelliler Derneği Genel Merkezi, Trabzon Kent Konseyi Kadın Meclisi proje ortaklarımız olarak yer almaktadır. 68.800 Tl bütçeli projenin bir meyvesi olan Atölye sınıfımızın açılışı  Soğuksu Mahallesi, Kader Caddesi, No:6 Çamlıkaltı Mevkii, Huzurevi Altı, Karadeniz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’nda gerçekleştirilecektir. Proje Koordinatölüğünü TESOB Eğitim Müdürü Erhan Edoğlu yürütmektedir.”

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri