Eski Bakan Trabzon'da konuştu

Eski Bakan ve TBMM Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu üyesi Güldal Akşit Trabzon Belediyesi Sosyal işler Müdürlüğünün düzenlediği Günümüzde Kadının Toplumdaki Yeri panelinde Trabzonlu bayanlara hitap etti. Bakan Akşit'in konuşmasını Devlet Bakını Faruk Özak,

Eski Bakan ve TBMM Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu üyesi Güldal Akşit Trabzon Belediyesi Sosyal işler Müdürlüğünün düzenlediği Günümüzde Kadının Toplumdaki Yeri panelinde Trabzonlu bayanlara hitap etti.

Bakan Akşit'in konuşmasını Devlet Bakını Faruk Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediyle başkanı O.Fevzi Gümrükçoğlu eski Bakan Akşit'i dinleyenler arasındaydı.

 

Bakan Akşit Park Restoranda dinlemeye az sayıda bayan gelirken salonda erkeklerin olması da dikkatlerden kaçmadı.

Eski Bakan Akşit konuşmasının ilk bölümünde siyasete giriş hikayesini anlattı.Akşit AKP hükümetinin ilk kadın bakanı olduğunu ifade ederek” Özel sektörde çalışırken Başbakandan teklif aldım. Partimizin kadınlara ihtiyacı var bizimle olur musun dedi ?Bende ailemle arkadaşlarımla konuştum. Önce Afyonda teşkilatı oluşturduk.Ardından il il dolaştık. Kuruluşa katkı da bulunduk.Bu kuruluşun içinde bulunmaktan onur duydum.
3 Kasımda seçimleri geldi ,ben İstanbul milletvekili olarak 22 dönemde Milletvekili olarak göreve başladım.Ben çok hızlı başladık Milletvekilliğim bir gün sürdü ..Bir gün mecliste milletvekili olarak yemin ettim diğer gün bakan oldum. Ben devlet içinde yetiştim, devlet içinde büyüdüm.Gözümü dünyaya açtığımda Babamın mesleği nedeniyle devlet içindeydik.

 

Bakan olduktan sonra bakanlar kurulu olarak cumhurbaşkanına köşke çıkıyorduk.”Kendi kendime sordum.Güldal nereye gidiyorsun. “ Bu duyguyu hepinizin yaşamasını isterim.

Turizm bakanlığından sonra devlet bakanı oldum. Benim 2 başbakanım oldu. İlk başbakanım Abdullah Gül ,ikinci başbakanım da R.Tayyip Erdoğan
Benim için Karadeniz'in özel bir yeri vardır.

Turizm bakanıyken turizm haftası vardı. O güne kadar da turizm haftası açılışları sürekli olarak hep turizm bölgelerinde yapılırdı.

Ben başbakana gittim. Turizm haftasını Trabzon'da açalım dedim
O da bana Güldal hanım bu nerden çıktı .Sen Karadenizli de değilsin dedi,ama onay verdi.
Büyükelcileri misyon şeflerini de davet ettik. Ondan sonra davet ettiğimiz büyükelçiler beni gördüğünde hep bu bölgeden övgü ile söz ettiler.

Şimdi TBBMM Kadın erkek Fırsat eşitliği başkanı olarak aranızdayım.Ben ilkleri yaptım.AKKP Hükümetinin ilk kadın bakanıyım. Şimdi Fırsat eşitliği başkanıyım
Bu konuda yardımcılarımızdan biride sizin milletvekiliniz Safiye hanım. Biz bu konuda daha yolun başındayız. Daha alacağımız çok yol var.

Kadın erken fırsat eşitliği komisyonunda 6 erkek arkadaşımız var toplam 17 kişi.
Biz Mecliste asıl komisyonuz. Çift görevimiz var.Birincisi Yasama görevi ,ikincisi yürütme. Kadın hak ve ihlallerini önlemek için dilekçe alıyoruz.
İlk
Kadın sığınma evleri yapacağız.Yasal düzenleme yaptık. Sayın bakınım Özak siz de buradasınız.Sn Belediye başkanımız bunun zorunluluk hale gelmesi gerek
Trabzon doğru yolda, Trabzon Belediye meclisinde bu kuruldu. Bazı yasal düzenlemeler de yapacağız.

Bakın iş ilanlarında şuraya erkek eleman alınacaktır deniyor.TBMM'den bunu değişmesi için girişim yaptık. Bu genelgeye atıf yaparak değiştireceğiz.
Bakın MİT'e erkek eleman alacaklardı. İlan MİT erke elaman alacak şeklindeydi.Biz buna itiraz ettik. Bunu MİT başkanıyla görüştük.Duyduğumuz rahatsızlığı ona ilettik. Sizin ilanınıza itirazımız var dedim .Mit müsteşarı bize cevap verdi ve durumu düzeltti. Basın da bu konuyu gündemde tutarak diğer kurumları uyarma anlamında bize destek verdi. Biz komisyon olarak en büyük işlememiz uyarmak.

Sizlerden de bizim varlığımızdan vatandaşın haberi olsun.Fırsat eşitliğinin ellerinden aldığında hanımların bize müracaat hakkı var.Bunun sizler tarafından bayanlara anlatılması lazım Sivil toplum kuruluşlarının bize destek olacağına inanıyorum. Söylenecek çok şey var.Toplumsal fırsat eşitliği peşindeyiz fiziksel bir eşitlik değil bu. Haklarını aramakta eşitlik istiyoruz.bu konuda kadınların yanında yer alacağız.
Yasal sözlere dalmak istemiyorum.Sn bakan burada başkan burada onlar daha iyi şeyler anlatır. Dedi

Eski Bakan Akşit'e Trabzon Belediye Başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu bir plaket sundu
Panelde konuşmacılara birer plaket sunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri