Ruhsatsız silah ve havaya ateşe ağır ceza: Trabzon Başsavcı Çelik’ten uyarı geldi

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, ruhsatsız silah bulundurma ve havaya ateş açma suçlarında cezaların artırıldığını belirterek, özellikle düğün ve asker uğurlamalarında silah kullanılmasının ciddi sonuçlar doğurduğunu vurguladı.

Sedat Çelik, Trabzon’da ruhsatsız silah bulundurma ve havaya ateş açma olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu tür olayların ciddi yaralanma ve ölüm riskleri taşıdığına dikkat çeken Çelik, toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

RUHSATSIZ SİLAH BULUNDURMANIN CEZASI ARTIRILDI

Başsavcı Çelik, ruhsatsız silah bulundurmanın cezasının 2 yıldan 4 yıla çıkarıldığını, ayrıca para cezalarının da artırıldığını açıkladı. Özellikle düğünler ve asker uğurlamaları sırasında silahla ateş edilmesinin “son derece tehlikeli” olduğunu vurguladı.

HAVAYA ATEŞ ETMENİN CEZASI 1 YILDAN 5 YILA ÇIKTI

Havaya ateş açmanın sonuçlarına dikkat çeken Çelik,
“Havaya ateş etmek 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası kapsamına alındı. Bu çok feci bir durum. Kötü olaylara sebep olabiliyor” dedi.

KURUSIKI SİLAHLAR DA KAPSAMDA

Şehir merkezlerinde kurusıkı silahlarla ateş edilmesine yönelik cezaların da artırıldığını belirten Çelik, bu fiilin artık 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile karşılık bulduğunu ifade etti.

‘YORGUN MERMİ’ CAN ALABİLİYOR

Kamuoyunda “yorgun mermi” olarak bilinen tehlikeye de değinen Çelik,
“Yorgun mermi deniliyor ama aslında yorgun değil. Bildiğiniz vatandaşı yaralıyor, hatta öldürebiliyor. Havaya sıkılan mermi havada kaybolmuyor, mutlaka bir yere düşüyor. Yukarı çıkan mermi, aynı şiddetle aşağıya iniyor” şeklinde konuştu.

“BU ALIŞKANLIKTAN VAZGEÇELİM”

Trabzon’da bu nedenle yaşanan bazı tatsız olaylar olduğunu hatırlatan Çelik,
“Havaya mermi sıkma işini bırakalım. Hem ölüm ve yaralanmalara sebep olmayalım hem de suç işlemeyelim” çağrısında bulundu.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haberleri