Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ), Avrupa Birliği’nin uluslararası sistemdeki yeri ve küresel güç dengelerinin ele alınacağı “Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi”, 12-13 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilecek kongre, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencileri bir araya getirecek.

Kongre, KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi-3’te 12 Mayıs Salı günü saat 11.00’de yapılacak açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Ana tema: Çok kutuplu dünya

Kongrenin ana teması “Çok Kutuplu Dünya Düzeninde Avrupa Birliği ve Küresel Güç Dengeleri” olarak belirlendi. Program, KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü ve KTÜ Uluslararası İlişkiler Kulübü iş birliğiyle düzenleniyor.

Açılış panelinde önemli isimler

Açılış panelinin oturum başkanlığını Prof. Dr. Coşkun Topal üstlenecek. “Çok Kutuplu Dünya Düzeninde Avrupa Birliği’nin Küresel Aktörlüğü” başlıklı panelde Prof. Dr. Çınar Özen, Prof. Dr. Hatice Yazgan ve Doç. Dr. Seven Erdoğan değerlendirmelerde bulunacak.

Geniş kapsamlı başlıklar ele a...