Ankara’da 9–12 Nisan 2026 tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek Trabzon Günleri, İstiklal Madalyası ile onurlandırılan Trabzon’un, bu onurun verildiği 1. Meclis’e gerçekleştireceği Vefa Ziyareti ile başlayacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun himayelerinde; Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen Trabzon Günleri, 1. Meclis’te gerçekleştirilecek “Vefa Ziyareti” ile başlayacak. 9 Nisan 2026 Perşembe günü saat 14.00’da Ulus’taki 1. Mecliste gerçekleştirilecek vefa ziyaretine, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu başta olmak üzere, Trabzon protokolü ve çok sayıda davetli katılacak.
Kayıkçılar Loncası’nın tarihi mirası yaşatılacak
Program kapsamında, Milli Mücadele’ye verdikleri katkılarla hafızalara kazınan Trabzon Kayıkçılar Loncası’nın 1924 yılında aldığı İstiklal Madalyası’na dikkat çekilecek; bu anlamlı miras, özel bir oturumla yeniden gündeme taşınacak. Program çerçevesinde TBMM Başkanı Kurtulmuş’a ise Vefa Plaketi takdim edilecek.
K...