Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisince Rize’de düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Özel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Rize’ye dayanışmanın ve birlikte mücadele etmenin gücüne saygı göstermeye geldiklerini ifade eden Özel, yaş çay alım fiyatı konusunda açıklamalarda bulundu.
“Çayda sömürüye son diyoruz”
Yaş çay alım fiyatının kilogram başına 40 lira olması gerektiğini savunan Özel, “Bunun altındaki her fiyat çayda sömürü demektir. 'Çayda sömürüye son' diyoruz ve çay için 40 lira fiyat istiyoruz, altında yokuz.” dedi.
İktidara gelmeleri halinde çay üreticisinin yanında olacaklarını belirten Özel, yeni bir çay kanunu çıkaracaklarını söyledi.
Özel, ÇAYKUR işçilerinin kadro beklentisi dahil olmak üzere Rize’nin sorunlarını çözmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Kr...