Bayburt'un Aslandede köyünde yaşayan 76 yaşındaki çiftçi İsmail Öksüz, ata tohumlarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için örnek bir çalışma yürütüyor.

Yarım asrı aşkın süredir sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan Öksüz, ata tohumlarından yetiştirdiği fideleri isteyen vatandaşlara ücretsiz dağıtarak yerli üretimi teşvik ediyor.

ATA TOHUMLARINI VİYOLLERDE YETİŞTİRİYOR

Depo olarak kullandığı küçük serasında viyollerde yetiştirdiği fidelerin bakımını titizlikle yapan Öksüz, mısır, domates, fasulye, biber ve bal kabağı gibi birçok ürünü ata tohumlarından üretiyor.

Organik yöntemlerle üretim yaptığını belirten Öksüz, elde ettiği ürünleri hem ailesinin tüketimine sunduğunu hem de satışını yaparak ata tohumlarının daha fazla kişiye ulaşmasına katkı sağladığını ifade etti.

"AMACIMIZ ATA TOHUMLARININ DEVAMINI SAĞLAMAK"

Viyol sistem...