Artvin'deki 5 büyük barajda doluluk oranlarının yüzde 75 ile yüzde 100 arasında değiştiği, söz konusu barajlarda bugüne kadar üretilen 59,7 milyar kilovatsaat elektrik enerjisinin milli ekonomiye yaklaşık 161,1 milyar lira katkı sağladığı belirtildi.
Türkiye'nin en önemli hidroelektrik üretim merkezlerinden biri olan Artvin'de, son günlerde ülke genelinde ve bölgede etkili olan yağışların ardından Çoruh Nehri üzerinde kurulu Muratlı, Borçka, Deriner, Artvin ve Yusufeli barajlarının doluluk oranları açıklandı. Hem yüksek su seviyeleri hem de enerji üretimindeki katkılarıyla dikkat çeken barajlara ilişkin verileri paylaşan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, 2 Haziran 2026 tarihi itibarıyla barajlardaki doluluk oranlarının yüksek seviyelerde seyrettiğini belirterek bugüne kadar gerçekleştirilen enerji üretimi ve ekonomiye sağlanan katkıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Açıklanan verilere göre Muratlı Barajı'nın doluluk oranı yüzde 75, Borçka Barajı'nın yüzde 90, Deriner Barajı'nın yüzde 79, Artvin Barajı'nın yüzde 100 ve Yusufeli Barajı'nın ise yüzde 95 seviyesine ulaştı.
Artvin'in Türkiye'nin hidroelektrik enerji üretiminde...