Akaryakıta 3 gün üst üste zam geldi! İşte yeni fiyatlar

Brent petrol fiyatlarının tekrar yükselmesi ile birlikte akaryakıt fiyatlarında son 72 saatte peş peşe zamlar geldi. Motorinde yapılan 1 lira 53 kuruşluk son zam da pompa fiyatına yansırken benzinde ve LPG’de ise herhangi bir değişiklik olmadı.

Akaryakıta 3 gün üst üste zam geldi! İşte yeni fiyatlar

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ile birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar sürüyor. Savaş çıktığından bu yana en yüksek seviyeyi aşan petrolün varil fiyatı ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı ile birlikte son 9 ayın dibini gördü. Bu yaşanan düşüş sonrasında akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşurken ibrenin tekrar yukarı doğru hareket etmesi peş peşe  zam haberlerini de beraberinde getirdi.

3 GÜN ÜST ÜSTE AKARYAKITA ZAM GELDİ
Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artışa bir de TL’deki değer kaybı da eklenince son 72 saatte akaryakıta peş peşe zam geldi. Hatırlanacağı üzere 5 Ekim Çariamba günü benzinin litre fiyatına 62 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 10 kuruş zam gelmişti. 6 Ekim 2022 Perşembe günü ise benzine 75 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 39 kuruşluk zam yapılmıştı.

BENZİNİN FİYATI YİNE DEĞİŞTİ
Tarihler bugünü yani 7 Ekim 2022’yi gösterdiğinde motorinin litre fiyatına 1 lira 53 kuruşluk zam yapıldı. Benzin ve LPG’de ise herhangi bir fiyat değişikliği yaşanmadı.  3 gün üst üste yapılan zamlar 4 lirayı aşarken motorin 27 liranın üzerine çıktı.

BRENT PETROL 94 DOLAR BANDINDA
Brent petrolün varil fiyatı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararıyla yükselişe geçti. 90 doları aşan Brent petrol varil fiyatı saat 08.30 itibari ile 94,33 dolardan işlem görüyor.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE AKARYAKIT FİYATLARI NASIL?

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATI
İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 20.63 TL
İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 27.16 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 9,87 TL
İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20.60 TL
İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 27.14 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10,32 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI
Ankara'da benzin litre fiyatı 20.76 TL
Ankara'da motorin litre fiyatı 27.21 TL
Ankara'da LPG litre fiyatı 10,19 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI
İzmir'de benzin litre fiyatı 20.74 TL
İzmir'de motorin litre fiyatı 27.25 TL
İzmir'de LPG litre fiyatı 10,84 TL

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi