İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Adı Lazım Değil - Haber61.net’teyim…

Yabancıların bir deyimi vardır: “Yarın için plan yapana (yukarıdaki) güler.” “Yukarıdaki”nden kasıt elbette yaratıcı olan Allah’tır. Aslında yukarıda değil her yerdedir o… Ama, deyim ya da atasözü, her neyse kullanılan ifade büyük anlam ifade ediyor.

İnsan için dün, bugün, yarınlar elbette önemlidir… Ama aslolan yaşanan andır! Nefes aldığımız sürece varız… Dün geçmiş, yarın çok uzaktır… Yarın için tabii ki planlarımız olmalı… Ama acaba o planlar, düşünceler günü gelince uygulanabilecek mi?

Sevgili dostlar uzun zamandır basın camiasının içindeyim… 1963’lerde kolumun altında gazete sattım… 1975’lerde zorunlu olarak aktif olarak basının içine girdim… Hep başka planlarım olmasına rağmen… Türksesi, Hürriyet, Yenigün, Anadolu Ajansı derken 2000 yılında emekli oldum. Ve 14 yıl kadar eski adı Karadeniz Haber olan TAKA’da çalışıp son olarak bir yıl kadar İLKHABER macerası yaşadım.

AA’dan ayrıldıktan sonra Güneş Doğudan Yükselir (2002), Kupaların Efendisi: Ahmet Suat Özyazıcı (2012) ve Şike Şike Tapeler Yalanlar Gerçekler (2015) adlı 3 kitap yazdım. Bu Dünyadan Kenan İskender Geçti ve Efsane Özkan Sümer ile şimdilik sürpriz ama geniş kapsamlı 3 biyografi kitabım da hemen hemen basıma hazır… Anlayacağınız sadece gazetelere yazmakla kalmamaya gayret ettim.

Basında bulunduğum bu kadar uzun süre içinde şunu gördüm ki, yazılı basın sürekli ivme yitiriyor. Hem içerik, hem ekonomik olarak… Artık günün ifadesi ile koşullar değişiyor… Basında yaşamak, tutunmak her geçen gün güçleşiyor… Bir yanda güçler savaşı yaşanırken, bir yanda yaşam mücadelesi veriliyor… İsterseniz kim kime dum duma da diyebilirsiniz! Ama gerçek bu… Kısaca altta kalanın canı çıksın!

Biz de bu hengamede savruluyoruz! Çünkü, geleceği, yarınları kontrol etmek, plan yapmak, elimizde değil… Bugünden itibaren haber61.net’te yazmaya başladım!  Aynen daha öncekiler gibi “Adı Lazım Değil” formatında olacak. Hoş yaklaşık bir buçuk yıldır Haber61TV’de sevgili Tuncay Lakot’la Şehrin Nabzı’nı tutmaya çalışıyoruz ama yazmak bambaşka bir şey…

Biz planımızı buna göre yaptık!!! Ama asıl sahibimiz, yaratıcımız nasıl plan yapmış işte onu bilmiyoruz… Bildiğimiz tek şey yarınların hep gebe olduğudur… Şimdilik merhaba…
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR