Abdullah Avcı'nın Trabzonspor ile Avrupa'da ilk galibiyeti!

Avrupa kupalarında, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilk galibiyetini alan Trabzonspor, bin 119 gün sonra ise UEFA'da 3 puanla tanıştı.

Abdullah Avcı'nın Trabzonspor ile Avrupa'da ilk galibiyeti!

UEFA Avrupa Ligi ikinci haftasında sahasında Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup eden Trabzonspor, Avrupa'da galibiyet hasretine son verdi. Bordo-mavili takımın başında yurt dışında ilk galibiyetini alan Avcı, Bordo mavili ekibin bin 119 günlük Avrupa'daki galibiyet hasretini de sonlandırdı.

Bordo-mavililer, Teknik Direktör Avcı'nın görev yaptığı dönemde UEFA Konferans Ligi'nde 4, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ve UEFA Avrupa Ligi'nde 2'şer karşılaşma olmak üzere 8 müsabakaaya çıktı. Bordo mavili ekibi, bu mücadelelerde 4 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti.

Abdullah Avcı'nın Trabzonspor ile ilk galibiyeti!

Trabzonspor, Avcı döneminde ilk olarak geçen sezon UEFA Konferans Ligi'nde Norveç'in Molde takımı ile eşleşti. İlk maçta sahasında 3-3, deplasmanda 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, penaltılarla turu geçti. Konferans Ligi play-off turunda Roma ile karşılaşan bordo mavili ekip, evinde 2-1, dış sahada da da 3-0'lık sonuçlarla mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off turunda da Kopenhag karşısında 2-1'lik ve 0-0'lık sonuçlar aldı. UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda ise ilk maçında deplasmanda Ferencvaros'a 3-2 kaybeden bordo mavililer, Trabzon'da Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup ederek Abdullah Avcı yönetiminde ilk galibiyetini aldı.

15. maçta kazandı

Trabzonspor, Avrupa kupalarında en son galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın AEK takımı karşısında 22 Ağustos 2019 tarihinde deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmada 3-1'lik sonuçla almıştı. Söz konusu dönemden sonra Avrupa'da 14 maçtır kazanamayan bordo mavili ekip, Kızılyıldız'a karşı aldığı 3 puanla bin 119 günlük galibiyet özlemine son verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor