2023 Anneler günü ne zaman? Anneler günü hangi gün? Anneler günü mesajları

En değerlilerimiz, başımızın tacı Annelerimizin günü olan Anneler Günü zamanı merak ediliyor. 2023 Anneler günü ne zaman? Anneler günü hangi gün? Anneler günü mesajları! İşte detaylar…

2023 Anneler günü ne zaman? Anneler günü hangi gün? Anneler günü mesajları

Mayıs ayının yaklaşması ile herkes anneler gününün ne zaman olacağını merak etmeye başladı. 2023 Anneler günü ne zaman? Anneler günü hangi gün? Anneler günü mesajları! Ve daha fazlası bu sayfada olacak.

2023 Anneler günü ne zaman? Anneler günü hangi gün? Anneler günü mesajları

Her yıl özel günlerden biri olan Anneler Günü, coşkuyla beklenir. En değerlilerimiz, başımızın tacı olan annelerimiz mutlu etmek yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak için herkes bugünü iple çeker. Anneler açısından bakıldığında ise bugün bazı anneler için buruk, bazıları içinde mutlu geçer. 

Annelere günler öncesinde hediyeler alınır, hediye alamayanlar yazdıkları mesajlarla annelerine olan sevgilerini gösterirler. 

Her yıl Mayıs ayında kutlanan anneler günü 2023 yılında ne zaman kutlanacağı merak ediliyor. Çok sayıda insan bu konuda çeşitli kaynaklardan aramalar yapıyor. 

2023 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN? ANNELER GÜNÜ HANGİ GÜN?

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan Anneler Günü 2023 yılında 14 Mayıs’a denk geliyor. 

ANNELER GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

Öte yandan Anneler günü geleneğinin Antik Yunanların Yunan mitolojisinde de yeri vardır. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

2023 Anneler günü ne zaman? Anneler günü hangi gün? Anneler günü mesajları

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

Hiçbir zaman haberim olmadı ama elin hep üzerimde ve koruma kalkanım hep arkamdaydı. Beni en görünmez yerlerde bile görüp koruduğunu bilirdim. Melek annem anneler günün kutlu olsun.

Bu zamana kadar hep beni düşünen ben üzüldüğümde bin üzülen sevincime koşulsuz şartsız ortak olan annecim, günün kutlu olsun.

Hastalandığımda şifa, üzüldüğümde derman, sevincimde ortak olan en yakın arkadaşım, dostum, sırdaşım annem… Anneler günün kutlu olsun.

Bazen en çılgın arkadaşım bazen en olgun dostum olarak hayatımda hep farklı rollerde ama kalbimde hep aynı yerdesin ve iyi ki benim annemsin seni çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun.

Sen hayatımın kutup yıldızı oldun. Nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum. Seni seviyorum annem.
Bana sarıldığın her ana, sarılmaya cesaretlendirmeye ve gösterdiğin sevgiye teşekkür ederim. Anneler günün kutlu olsun!

En başından beri, beni besleyen, bana dua eden, benim için endişelenen, beni yönlendiren ve her arayışta beni destekleyen kişi sendin. Sadece ihtiyacım olan sevgiyle her gün orada olduğun için teşekkür ederim.

Anneler günün kutlu olsun! Büyüdüğümde nasıl olmak istediğimin parlayan bir örneği olduğun için teşekkür ederim!

En iyi zamanda bizimle birlikte güldüğün ve en kötü zaman boyunca bizimle kaldığın için teşekkür ederim. Sensiz ne yapardım, canım annem..

Evlat ne kadar çok hata yaparsa yapsın, anneler hep affedermiş, hatalarım ve günahlarımla beni kabullendiğini için sana minnettarım, anneler gününü kutlarım

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam