Haber61 Ajandası 19.08.2016

Haber61 Ajandası 19.08.2016

Haber61 Ajandası 19.08.2016

VATANDAŞIN GÖZÜYLE TRABZON ESNAFI!

Turizm sezonunda Trabzon’a gurbetten ve farklı illerden gelen vatandaşlarımıza şehirde karşılaştığı sorunları ve esnafın kendilerine olan yaklaşımlarını.Aldığımız cevaplar çok ilginç ve düşündürücü.

Hüseyin Kaplan:”Trabzon şehir merkezindeki lokanta-pastane ve cafeler bir çok ilden çok daha güzel ve temiz.Esnafımıza teşekkür ediyorum”

Ayşe Gülnaz:”Trabzon’un meydanı daha güzelleştirebilir ve cazip noktası olabilir.Beton yığını olmuş yeşil alan yok”

Hamdi Gönkaymaz:”Dolmuş esnafı lütfen müşterilerine biraz daha anlayışlı davransın,bir de dolmuşların temizliği için sık-sık denetim yapılmalı” Muhammet Kalendar: ”Pazar günleri berberlerin kapalı olmasına bir anlam veremedim.Bu uygulamadaki mantık ne anlamış değilim. Düğünümüz vardı açık berber aradık”

Yusuf Kebir ”Meydanda kuruyemiş ticareti yapan bazı esnaflarımı tebrik ediyorum,çok temiz ve hijyenikler” Ahmet Topçu:”Trabzon esnafı Araplara ayrı Türklere ayrı uygulama yapmamalı.Bazı esnaflar ne yazık bu yönde hassas değiller”

YENİKAPI RUHU ASLA KAYBOLMAMALI!

15 temmuz sonrası hiç-bir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayan sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin 15.kuruluş yıldönümü ile ilgili verdiği mesajları iyi okumak gerek. Erdoğan,7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da bir araya gelen siyasi parti başkanları ve her kesimden vatandaşın ülkenin birliği ve kardeşliği noktasında yeni bir sayfa açtığına işaret ediyor ve uyarıyor: “Hepimiz sonuna kadar Yenikapı dayanışmasına sahip çıkacağız.Kimse bu konuda hata yapmamalı,art niyetli olmamalı”Bu uyarı ve çağrı ülkenin geleceği ve huzuru için büyük önem arz ediyor.İçerden ve dışarıdan nasıl tehlikenin içinde olduğumuzu artık anlamayan kalmadı sanırım..,

7’den 70’e ihanetin ve terörün çirkin yüzünü görmeyen kalmadı..Şimdi elbet umutsuzluğa kapılma zamanı değil.Ama asla 15 Temmuz’un ağır ve kanlı tahribatını unutmayacağız-unutturmayacağız..Karşıt görüşler elbet olacak ama bir-birimizi ötekileştirmek ve yok saymak huyundan vazgeçmeliyiz..Muhalefetin ortaya koyacağı yapıcı ve somut görüşlere iktidar başını ters çevirmemeli..Uyarıları dikkate almalı..İktidar olmanın getirdiği rahatlık ve avantaj “Ben her şeyi iyi bilirim siz işinize bakın” mantığı olmamalı..İktidarına ve muhalefetine aynı kararlık ve aynı samimiyetle çağrı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği mesajı umarım bütün siyasi partilerin teşkilatları iyi anlar, gereğini yapar..Bu saatten sonra kim ego yarışına giriyor, kim koltuk makam uğruna it dalaşı yapıyorsa,kim hala vicdan ve cüzdan arasında tercih yapamıyorsa bilsin ki onun ne başkanlığı,ne vekilliği ne de bakanlığı beş para etmez..

Haber61.net siyaset ajandası olarak Yenikapı ruhunun sonuna kadar korunması gerektiğini belirtiyoruz

O TOPLANTIYA KATILANLAR YANDI!

15 ilde yürütülen FETÖ operasyonunda 100'ün üzerinde adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'iş dünyası yapılanması’na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding, Faruk Güllüoğlu, Nejat Güllüoğlu ve TUSKON'a bağlı şirketlerde aramalar devam ediyor.

Faruk Güllüoğlu, Nejat Güllüoğlu ve Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı gözaltına alındı. Gözaltına alınan iş adamlarının tüm mal varlıklarına el konması kararı verildi. İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kızı Kübra Topbaş'la 2001 yılında evlenen Kavurmacı'nın evinde ve işyerinde arama yapıldığı öğrenildi.Hakkında gözaltı kararı verilen 187 kişilik listesinin ilk sırasında yeralan TUSKON Başkanı Rıza Nuru Meral, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz” diye tehdit eden konuşması ile gündeme gelmişti. Meral’in tehdit konuşmasını ayakta alkışlayan ve sosyal medyadaki görüntülerde ayakta alkış tutarken görülen çok sayıda işadamının da gözaltı listesinde olduğu belirtildi.

MUHALEFET: "HÜKÜMETİN YANINDAYIZ”

Diyarbakır-Van ve Elazığ’da meydana gelen terör olaylarına tepki gösteren siyasi partilerin Trabzon’daki il başkanları terör konusunda hükümetin alacağı her eylem planın arkasında olacaklarını ifade ettiler.haber61.net siyaset ajandasına konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ile MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci “Teröre karşı ortak mücadele ve duruşun kararlı bir şekilde” devam edilmesinden yana olduklarını dile getirdiler.İl Başkanı Güngör “Böyle zamanlarda yapacağımız tek şey siyasi kimliklerin bir kenara koyulmasıdır.Ülke olarak FETÖ-PKK ve DAİŞ hainlerine prim tanımayacağız.Bu zor ve acı dolu günleri elbette de aşacağız.

Vatanımıza sahip çıkacak teröre karşı dim-dik ayakta olacağız” dedi.MHP İl başkanı Birinci’de terörün kökü kazılana kadar mücadelenin her alanda süreceğini belirterek “15 temmuz’da teröre karşı  bu halkın nasıl birlik içinde olduğunu dünya alem gördü.Başımızı yere eğmeden karamsarlığa kapılmadan terörü Allah’ın izniyle bitireceğiz” şeklinde konuştu.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,’dün yaptığı açıklamada  “Terörü bitirmek için muhalefetten ne istiyorsanız vermeye hazırız. Bugüne kadar ne istediyseniz verdik. Ama siz de terörü bitirin. Terörle mücadele konusunda elimiz zayıf diye bir sorun olmamalı. Dolayısıyla terörle mücadelenizi yapın ve ülkeyi bu beladan kurtarın. Elimizden gelen her türlü katkıyı yapacağız. Buna uygun politikalar geliştirmek gerekiyor” şeklinde hükümete destek açıklamasında bulunmuştu

ESKİ VEKİLDEN ŞOK FETÖ AÇIKLAMASI!

Eski AK Parti milletvekili Emin Şirin, Cemaat’in 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaptığı değerlendirmede, “Gülen'e biat etmiş siyasetçiler olduğunu kendi milletvekilliğimden biliyorum” AK Parti milletvekili Emin Şirin, “Darbenin siyasi ayağıyla ilgili adını atılacak mı?” sorusuna yanıt verdi.

Emin Şirin, “Siyasi ayağının, Gülen'e biat etmiş siyasetçiler olduğunu kendi milletvekilliğimden biliyorum. Bir kısmının ismi geçiyor bir kısmının daha geçmiyor. Hükümetin planında belki de haklı olarak siyasilerin ilk öndeki hedef olmasını anlayabiliriz. Siyasetten önce bazı yerlere de hiç girilmedi. Mesela Yüksek Seçim Kurulu’na daha dokunan olmadı. Bütün siyasi partiler de sanki tertemiz” dedi. 2013 yılına kadar Ak Parti'de evliliğe varan ortaklığın içinde, belediyelerde ve devlette saklananlar daha tam olarak deşifre edilmiş veya temizlenmiş değil” diyen Emin Şirin, “Belediyeleri yabana atmayın. İsterlerse hayatı bloke ederler. Dolayısıyla yeni teşebbüslere karşı herkesin meşru cumhurbaşkanı, hükümet ve Meclisin yanında yer alması lazım” açıklamasında bulundu

FETÖ’CUÜLAR SARP'TAN GEÇEMEDİ!

Artvin'in Hopa İlçesinde FETÖ Üyesi olduğu iddia edilen 2'si öğretim üyesi olmak üzere 3 kişi Gürcistan'a kaçmak isterken yakalandı.Tunceli Üniversitesi Öğretim görevlisiyken FETÖ operasyonları kapsamında görevden uzaklaştırılan Doç. M.K, Yrd. Doç. İ.A ve İ.A'nın babası olduğu öğrenilen H.A akşam saat 21.00 sıralarında Hopa İlçesi Kemalpaşa Beldesine bağlı Kazimiye Köyü'nden Gürcistan'a geçmek isterken durumdan şüphelenen köylülerin ihbarı üzerine Kopmuş Piyade Bölüğü ve Hopa İlçe Jandarma komutanlığının düzenlediği operasyonla yakalandı.Hopa Adliyesindeki ilk ifadelerinin ardından Hopa İlçe Jandarma Komutanlığında gözaltında tutulan şahıslar, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Tunceli'ye sevk edilecekleri öğrenildi.Operasyonda zanlıların üzerinde yüklü miktarda dolar, 4 laptop, 2 hard disk ve flaş disk ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam