Whatsapp 30 gün sonra kapatılıyor!

Popüler mesajlaşma uygulamaları Whatsapp ve Viber İran'ın yasaklı uygulamaları arasında yerini aldı. İran yasaklarını sürdürüyor. Aradan çok uzun bir süre geçmemiş olmasına rağmen, Instagram'dan sonra, şimdi de WhatsApp, Viber ve Tango uygulamaları yasakl

Whatsapp 30 gün sonra kapatılıyor!

Popüler mesajlaşma uygulamaları Whatsapp ve Viber İran'ın yasaklı uygulamaları arasında yerini aldı. İran yasaklarını sürdürüyor. Aradan çok uzun bir süre geçmemiş olmasına rağmen, Instagram'dan sonra, şimdi de WhatsApp, Viber ve Tango uygulamaları yasaklandı.
Ortaya çıkan bilgilere göre İran Yargıtay Başkanı Ayetullah Amuli Laricani'nin isteği doğrultusunda, uygulamaların en geç 30 güne kadar erişime kapatılması kararlaştırıldı.

Kapatma gerekçesi dikkat çekiyor

Kapatma gerekçesi olarak, uygulamaların İslam ahlakı, genel güvenlik ve İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Humeyni için yapılan hakaret mesajları gösterildi.
Yargıtayın isteği doğrultusunda, İran İletişim Başkanlığı'na erişim engelleme kararını ileten Başsavcı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei yaptığı açıklamada, daha öncede benzer kararların alındığını ve uygulanmasında problemler yaşandığını belirterek, İran İletişim Başkanlığı'na karşı eleştirilerde bulundu.

Shift'in haberine göre yapılan açıklamada, uygulamaların en geç 30 gün içinde engellenmemesi durumunda, karara engel olanlar hakkında da hukuki işlemlerin başlatılacağı belirtildi.
Kararda büyük paya sahip olan muhafazakarların konu hakkında daha hoşgörülü davranılması, İran Cumhurbaşkanı tarafından istenmiş olsa da, muhafazakarların halen bu tip konularda katı oldukları görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler