Trabzonspor'un efsanelerinden maç yorumu

Trabzonspor-İstanbul Başakşehir maçının ardından efsaneler maçı yorumladı.İşte efsanelerin maç yorumları;Tok; "Lig Farklı Oluyor""Başakşehir'i rahat yeneri" diye düşünen futbolcuların karşılarında çetin çeviz görünce gerginliğe ve sertliğe başvurmaları fu

Trabzonspor'un efsanelerinden maç yorumu

Trabzonspor-İstanbul Başakşehir maçının ardından efsaneler maçı yorumladı.

İşte efsanelerin maç yorumları;

Tok; "Lig Farklı Oluyor"

"Başakşehir'i rahat yeneri" diye düşünen futbolcuların karşılarında çetin çeviz görünce gerginliğe ve sertliğe başvurmaları futbolla ilgisi olamaz. Keskin sirkenin küpüne zarar vereceğini" ifade eden Hüseyin Tok'un maç yorumu şöyle oldu;

Her iki takımda oyuna kontrollü başladı. Trabzonspor rakibine gol pozisyonu vermiyor fakat hücümda da etkili olamıyor. Waris, Sefs ve Mehmet Ekici, maalesef birbirlerine pas trafiğini hiç iyi yapmadılar.Geri dörtlünün yerinde oynayan Medjani ve Comstant, savunmaya çok yakın oynayınca geriden atılan uzun toplar Başakşehir savunması tarafından kolayca kesildi. İlk yarıda Mehmet Ekici'nin şutu ve ardından Waris'in kaçırdığı pozisyon haricinde başka pozisyon olmadı. Bu yarıda başta Zeki, Constant, Fatih ve Mehmet Ekici etkisizdiler. 

İkinci yarıda Trabzonspor, daha etkili olacağını düşünürken golü kalesinde gördü. Belkalem rakibini karşılarken Zeki oyunu seyrediyordu. Bu yarıda yapılan tüm değişikler etkili olmadı. Gereksiz görülen sarı kart ise ilersi için hiç olumlu görüntüler değildi.

Hakem Özkahya'nın Başakşehir'den Sedat ile bir akrabalığı var her halde. Bu kadar sertlik yapan bir oyuncuya ne bir faul ne de bir kart gösterebildi. Teknik heyet ve oyuncuların gerginlikleri maalesef taraftarları da etkiledi. Constant'ın yerine oyuna giren Ferhat da ilk maçında çok etkisizdi. Yorgunluk baş gösterinde çok top kayıplarının yanında savunmayla hücum arasında ki mesafe açıldı. Bu kadar kötü bir futbol oynayacağını hiç tahmin etmiyordum.

Takımın her maç daha iyi olacağını beklerken, hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. İkinci yarıda oyun çok durdu. Başakşehir'inde istediği buydu. Hücum da hareketlilik yoktu. Metalist Kharkiv maçında kazanılan galibiyet, Naşakşehir^de hüsrana uğradı. Lig'de 5 yabancı futbolcuyla oynanıyor yerli oyuncuların maalesef katkıları çok az. Lig de sıkıntı yaşanacağı görülüyor. Yine de ligin başı diyelim ve gelecek maçlar için umutla bekleyelim.

Takım olma yolunda çok yol kat edilmesi gerekiyor. Trabzonspor bazı oyunculara çok ağır geliyor. Sonuçta şansa kazanılan penaltı golüyle beraberliği kurtaran Trabzonspor hiç değilse bir puan almış oldu. Fakat bu gerginlik neden?Buna acilen çözüm bulunması gerekiyor. Son saniye de kazanılan gol ise, Halis Özkahya'nın eyyamcılığı nedeniyle iptal edildi.Bana göre faul değildi. Her zaman son dakikalarda şanslı olunamayabilir. "Başakşehir'i rahat yeneri" diye düşünen futbolcuların karşılarında çetin çeviz görünce gerginliğe ve sertliğe başvurmaları futbolla ilgisi olamaz. Keskin sirkenin küpüne zarar vereceğini hatırlatarak yazımı nokatalamak isterim.

İLYAS AKÇAY İÇİN TIKLAYINIZ

İLYAS AKÇAY

Trabzonspor'a gönül vereneler hüsraba uğrayabilir vurgusunu yapan Trabzonspor'un efsane ismi İLyas Akçay şunları yazdı;

Akçay; Yine Kötü Oyun

Avrupa moraliyle maça başlayan Trabzonspor'da başlangıçta hocanın sahaya sürdüğü tertip Trabzonspor açısından korkak ve ürkek bir ortam gösteriyor. Çünkü Avrupa çapında ki forvet kulübede, yabancı tercihleri defansa kullanmış.Buna rağmen Trabzonspor maçın başlangıcında diğer maçlara göre daha istekli ve rakip alanda göründü. Ama yine de rakibi karşısında etkinliği giderek azalttı. Ve oyundan düştü. Başakşehir'i oyunda biraz denge kurarak izlemeye başladık ve kötü oyunda devreyi 0-0 bitirdik.ç Trabzonspor ikinci yarının başında yediği gol hiç beklemediğimiz biranda geldi. Golü yedikten sonra Trabzonspor, oyununa ne kaliteyi taşıyabildi ne de hücümda etkinliğini çoğaltıpgol bulmada umut veren bir oyun ortaya koydu.Cardozo oyunun kaderini değiştirebilecek yetenekte  bir oyuncu neden oyuna girmedi merak ediyorum. Defansta patığımız çok büyük hatalardan yararlanamayan Başakşehir futbolcuları Trabzonspor'a lütufta bulunuyordu. Maçın sonlarına doğru hakem kararına gerek hakem gerek teknik patron gerekse Onur'un yaptığı tepki Trabzonspor'a yakışmadı.Bu kadar kötü oyunda kendi hatalarımı görmeyip tüm suçu hakeme yükleme anlayışı Trabzonsporûn en büyük yanlışıdır. Hakem iyi mi derseniz tabii ki iyi bir mawç çıkarmadı. Trabzonspor bu kadar kötü beceriksiz oynadığı maçın uzatma dakikalarında bir penaltı kazanması ve bununla bir puan alması Alah'ın bir lütfüdür. Eğer bu oyunu devam ettirirsek gelecek maçlarda Trabzonspor'a gönül verenler hüsrana uğrayabilir. 

Hamdi Arslan

Arslan; Böyle gol olmaz

Lig'de istenilen gibi başlamadı Trabzonspor" cümlesiyle yazısına başlayan Hamdi Arslan'ın Böyle gol olmaz adlı başlıklı yazısı şöyle;

İki beraberlik sonrasında Avrupa Lig'inde gelen Kharkiv galibiyeti moralleri yükseltirken, İstanbul'da alınacak sonuç motivasyonun lig de yansıtılması için önemliydi.Bordo-mavili takım yeni olmasına rağmen Kharkiv maçında olduğu gibi kazanma iştahı yüksek olarak oynuyor. Tabiki bu maça çıkarken kaybetmeme özelliği de Trabzonspor adına güç vericiydi.Maçın 11'ini göründe Cardozo ve yatabare'nin birlik malikte olmaması nedeniyla yanlış bir tercih olduğunu düşünüyorum. Bu ikileden birinin mutlaka Trabzonspor'un forvet hattında olması gerekiyordu. Bu tablonun ışında maça geçersek...Maçın ilk yarısında ne kenarları nede orta alanı etikili kullanamadığı için Trabzonspor ilk yarıda istediği etkinliği yaratamadı. Eğer bu tarz bu oyun ile forvette Cardozo olsa bile birşey yapabileceğini de sanmıyorum. Bordo-mavili takım Başakşehir'in bu kadar oynatmaya müsade ettiği maçta daha etkili olması gerekiyordu.Mehmet Ekici ve Costant'ın ilk yarıda etkili oynamaması Trabzonsporûn hucüm gücünü zayıflattı. Sefa ilk yarıda topla buluşamadığı için etkili olamadı.Trabzonspor maçın ilk başlarına yediği şok golle başladı. Orta sahada zaten oyununun hakimiyeti olamam Trabzonspor 'da Teknik direktör Vahid halilhodzic önce Costant ı sonrasında ise Mehmet'i dışarı alınca orta saha tamamen Başakşehirîn eline geçti.Burada Trabzonsporûn savunması da özellikle ikinci yarıda inanılmaz hatalar yaptı.Başakşehir forveti biraz daha akıllı oynasa bu akşam Trabzonspor daha farklı yenilebilirdi. Bugün Trabzonspor adına sadece skorun berabere bitmesi olarak görülüyor. Bmylesine kötü oynadığı bir karşılaşmada son dakikada atılan golle beraberliği gelmesi kayıp değil kazançtır.Ama Trabzonsporûn bir an evvel toparlanması ve tedbir alması gerekiyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor