Zaferden başka yol yok! Trabzonspor Fenerbahçe maçı muhtemel 11’ler ve daha fazlası

Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında tek isteği galibiyet. Trabzonspor Fenerbahçe maçı muhtemel 11’ler ve daha fazlası.

Zaferden başka yol yok! Trabzonspor Fenerbahçe maçı muhtemel 11’ler ve daha fazlası

Trabzonspor, Süper Lig’in 30. Haftasında sahsında Fenerbahçe ile karşılaşacak. Trabzonspor Fenerbahçe maçı muhtemel 11’ler ve daha fazlası haberimizde…

Bugün (17 Mart 2024 Pazar) Papara Park’ta oynanacak karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak. Müsabakanın 4. Hakemi Volkan Bayarslan olacak. VAR’da Onur Özütoprak, AVAR’da ise Serkan Tokat, Deniz Caner Özaral, Emre Malok görev yapacak. Saat 20:30’da başlayacak karşılaşma Bein Sporst 1’den canlı olarak ekranlara gelecek.

trabzonspor-fenerbahce-1122.webp

Karşılaşmayı Haber61 Canlı Anlatım sistemiyle anbean takip edebilir, maç öncesi Haber61 TV’den stat önünden, maç sonu stat önü ve karma alandan yapılacak canlı yayınlarla müsabakanın nabzını tutabilirsiniz.

HABER61 TV’Yİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

MUHTEMEL 11’LER

TRABZONSPOR: Uğurcan, Meunier, Denswill, Fernandez, Eren, Berat, Mendy, Pepe, Trezeguet, Visca, Enis (Umut Bozok).

FENERBAHÇE: Livakovic, Mert Müldür, Oosterwolde, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, Cengiz, Tadic, Dzeko

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Trabzonspor ile Fenerbahçe bugüne kadar 135 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda 44 kez Trabzonspor, 51 kez Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrıldı. 40 karşılaşmada taraflar eşitliği bozamadı. Trabzon’da oynanan 60 karılaşmada 27 kez Trabzonspor sahadan galibiyetle ayrılırken 18 kez Fenerbahçe kazandı. 15 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.

İki takım en son 4.11.2023 Tarihinde İstanbul’da karşılaşırken müsabakayı Trabzonspor 3-2 kazanmıştı. Trabzonspor son maçında evinde Fatih Karagümrük’ü 5-1 mağlup ederken, Fenerbahçe Süper Lig’deki son maçında evinde Pendikspor’u 4-1 mağlup etti. Hafta içi UEFA Konferans liginde kendi sahasında karşılaştığı US Gilloise’ye 1-0 mağlup oldu.

Bu sezon Fenerbahçe'ye konuk olduğu Süper Lig maçını 3-2 kazanan Trabzonspor, 2001 senesinden bu yana sarı-lacivertlileri üst üste iki kez mağlup edemiyor. Karadeniz ekibinin bu rekabette lig dublesi yaptığı son sezon 1990/91'di.

Trabzonspor'a konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kaybeden Fenerbahçe, bu deplasmanda üst üste 3+ mağlubiyet aldığı son süreci Eylül 1998-Aralık 2001 arasında yaşadı (4 maç).

Abdullah Avcı'nın göreve döndüğü 23 Ekim 2023'ten bu yana Süper Lig'de Galatasaray (53) ve Fenerbahçe'nin (49) ardından en fazla puan toplayan takım Trabzonspor (37; 11G 4B 6M).

Deplasmanda oynadığı son sekiz Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe, üst üste daha fazla dış saha galibiyeti aldığı son süreçte lig tarihinin en uzun serisini yakaladı (Ocak-Ekim 2011 arasında 12 maç).

İstanbul takımlarını konuk ettiği son üç Süper Lig maçının ikisini kaybeden Trabzonspor (1G), daha önceki 18 karşılaşmada aldığı mağlubiyet sayısını geride bıraktı (9G 8B 1M).

Bu sezon deplasmanda oynadığı 14 Süper Lig maçının 13'ünü kazanan Fenerbahçe, kulüp tarihinde daha fazla dış saha galibiyeti aldığı tek sezonu 2020/21'de geçirdi (14).

Süper Lig'de bu sezon ilk golü yediği maçlardan en fazla puan çıkaran takım Fenerbahçe (19; 6G 1B 1M). Açılışını yaptığı 17 karşılaşmanın 14'ünden galip ayrılan Trabzonspor (1B 2M), bu statta 1-0'ı bulduğu dokuz maçta 24 puan topladı (8G 1M).

Trabzonspor'un şubat ayından bu yana Süper Lig'de attığı 10 golün (kendi kalesine hariç) altısında Trezeguet'nin payı bulunuyor (4 gol & 2 asist). Mısırlı oyuncu, bordo-mavili ekibin formasıyla Fenerbahçe'ye rakip olduğu üç lig maçında iki gol sevinci yaşadı.

Süper Lig'de görev yaptığı son dört maçta üç golde pay sahibi olan Mert Hakan Yandaş (2 gol & 1 asist), daha önceki 25 karşılaşmada ulaştığı sayıyı yakalamak istiyor (4 asist).

Abdullah Avcı'nın Süper Lig kariyerinde en fazla mağlup olduğu iki takımdan biri Fenerbahçe (11; diğeri Galatasaray). Avcı, Trabzonspor'un başında sarı-lacivertlilere rakip olduğu beş karşılaşmanın sadece birini kaybetti (3G 1B).

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor