Yanal: Çok transfer yapamadık

Yanal basın toplantısında konuştu

Yanal: Çok transfer yapamadık
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunarak bir çok konuya değindi.

İşte Yanal'ın açıklamalarının tamamı;

“Farklı bir süreçten geçiyoruz. Bugün çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir maça çıktık ve bu kritik dönemde aldığımız sonuç çok önemliydi. Galatasaray takımı ligin en çok topa sahip olan takımı. Bizim bu maçtaki becerimiz, diğer maçlarda yapmadığımız şey, topu rakibe vererek oynama planımızdı ve bunun doğru işlemesiydi. Rakibi pozisyondan oldukça uzak tuttuk. Ve bununla beraber oyunu istediğimiz noktaya çektik ve bir kontrayla golü bulduk. Bizim için önemli süreçler var. Trabzonspor’un bu yapılanma sürecindeki saha sonuçları bizi hedeflerimizden oldukça uzaklaştırdı. Ama bugünkü sonuç, bunun toparlanması için büyük bir moral ve enerji kaynağı oldu. Önümüzdeki maçlarda da bu enerjiyi kullanacağımızı düşünüyorum.

Türkiye’de aslında futbolu ve futbolun geldiği noktayı tartışmak lazım. Çok kritik olduğunu düşündüğümüz birçok sorun var ve bu sorunları çözmek için Trabzonspor oldukça enerji harcıyor. Bunlardan bir tanesi başkanın da sürekli söylediği ‘Kulübün doğru bir şekilde yönetilecek kriterlere sahip olması’ maddesiydi. Bu konuda oldukça büyük mesafe alındı.

Oyuncu yönetmek aynı zamanda iyi bir iskelet oluşturmak ve bunla beraber yarışmak önemliydi. İyi oynadığımız maçlar oldu. Kazanabileceğimiz maçlar vardı. Bugünkü oynadığımız oyundan çok daha iyi oynadığımız ama kazanamadığımız maçlar vardı.

Trabzonspor’un önünde çok daha fazla mesafe var. Sabretmemiz gerekiyor. Daha önceki hataları yapmamak gerekiyor. Biraz daha ayakları yere basan, planını daha iyi yapan, önünü daha iyi gören bir takımın kurulmasından yanayım. Bugün de bu hedefe yaklaşmak için enerji kazandık. Önümüzde daha çok maç var. Galatasaray çok önemli bir takım. Geçen seneden çok daha iyi bir görüntüsü var ve oyundaki kazanma iştahları, topa sahip olmadaki üstünlükleri var. Ama biz bugün istediğimiz planı gerçekleştirdik.

Çok fazla transfer yapmadık. Yaptığımız transferlerin arasında genç oyuncular da var. Gençlerle birlikte 5 transfer yaptık. Tutar anlamında mütevazi bir bütçe. Kadroda yetenekli oyuncularımız var. Milli takımlara en son 10 oyuncu gitti. Bero 21, Onazi 23 yaşında. Mehmet, Okay, Aytaç ve Onur çok iyi yaşta. Ancak bu oyuncuların bir anda çok şey başarması mümkün değil. Bizde belirli alışkanlıklar var. Hemen kuracaksınız ve ertesi gün bu makine çalışacak. Bu o kadar kolay değil. Ama biz bu oyunculara güveniyoruz. Kırıklıklar olacak. İlginç maçlar kaybedebiliriz ama bıkmadan devam edeceğiz.

Onur’un gelişi belli. Sakatlıklar yaşadı. Morale ihtiyacı vardı. Güzel bir maç oynadı. İstediğini yapan ve istediğini alan bir takımız. Haklıyız bugün. Önümüzde çok maç var. Onlara bakmaya başlayacağız.”"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler