Trabzonspor'un eski golcüsünden sürpriz hamle! Hayalini gerçekleştirdi

Trabzonspor’un eski golcülerinden Hırvat Davor Vugrniec, futbolu bıraktıktan sonra yağlı boyaya başladı. Hobini ilerleten Vugrinec Rijeka Şehir Müzesi’nde ilk sergisini açtı.

Trabzonspor'un eski golcüsünden sürpriz hamle! Hayalini gerçekleştirdi

Trabzonspor’da iz bırakan, ender yabancı oyuncuları arasında yer alan eski futbolcusu Davor Vugrinec, futbolu bıraktıktan sonra kendini yağlı boya tablolara adadı. Kolleksiyonunun görülmesi için ilk sergisini açtı.

Rijeka Şehir Müzesi’nde; geçtiğimiz hafta başında açılan sergi, önümüzdeki 8 Kasım tarihine kadar gezilebilecek. Bordo Mavililerin eski başarılı santraforu Vugrinec, Serginin adını “Vugrinec Figüratif Metamorfoz Kolleksiyonu (1880 – 1970)’’ koydu.

Memleketi Varazdin’de; adı hem sanatsever hem de futbolla anılmaya başlayan 48 yaşındaki Vugrinec, efendiliği ve oynadığı takımlar arasında; Dinamo Zagrep, Atalanata, HJK Rijeka ve Trabzonspor’da attığı gollerle iz bırakarak, unutulmaz isimler arasına girmişti.

Koleksiyonculuğa ilk olarak çeyrek asır önce başlayan ve Varteks, Lecce, Catania, NK Varazdin ve en son Slaven Belupo’nun da formalarını giyerek, üst düzey liglerde futbol oynayan oyuncu, ilk satın aldığı resmi de unutmayarak, o tablonun adının ise ‘’Kartasi’’ olduğunu hatırlattı.

hrtuytru.jpg

“HER RESİM İLK RESİM GİBİYDİ”

Davor Vugrinec, Hırvat basınına: “Kartasi ilk resim ve daha sonra karşılaştığım her resim, ilk resim gibiydi. Resme her zaman sanki ilk kez görüyormuşum gibi bakıyorum. Tabloyu izlemek, seyretmek hoşuma gidiyor. Bazen tablonun içine giriyormuş gibi oluyor insan.” dedi.

Koleksiyonculuğu ilgili de Vugrinec, “Bu işin bir tanımı yok. İsteyen herkes sanat koleksiyoncusu olabilir. Ancak bunun için sürekli bir eğitim, araştırma, inceleme, mülkiyet transferinin izlenmesi, sergiler, müzayedeler, kataloglar ve sanat dergilerini takip etmek, anlamına geliyor. Onun için paraya, tutkuya ve çok zamana ihtiyacınız var. Günün 24 saati onun içerisinde olmalısınız. Bunu hem sanat adına hem de bir iş, bir kazanç adına yapanlarda var. Anlayacağınız pahalı bir zevk, pahalı bir sanat bu!” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler