Trabzonspor'un en özel taraftarı! Giresunlu Engin'in sınırları aşan tutkusu

Giresun'da yaşayan ve Down sendromlu olan Kazım Engin Yankın, Trabzonspor sevgisiyle dikkat çekiyor.

Trabzonspor aşkıyla büyüyen 46 yaşındaki Down sendromlu Kazım Engin Yankın, Trabzon'u gezip görmek için Giresun'dan kente ziyarete geldi.

Giresun Üniversitesi'nde hizmetli olarak çalışan Engin, sadece vasisi Hasan Yücel Sarıkaya'nın desteğiyle hayatını sürdürüyor. Giresun'da doğup büyümüş olmasına rağmen, aşırı Trabzonspor sevgisiyle biliniyor.

Günde 4-5 gazete alarak spor sayfalarını okuyan Engin'i, Trabzonspor'un yenilgileri derinden üzüyor, zaferleri ise haftası boyunca neşesini artırıyor.

Trabzonspor'un en özel taraftarı! Engin'in sınırları aşan tutkusu

Trabzonspor tesislerini ziyaret etme hayali kuran Kazım Engin, tüm takım yöneticilerini ve futbolcularını yakından takip ediyor. Teyzesinin oğlu ve aynı zamanda vasisi olan Hasan Yücel Sarıkaya, Engin'in Trabzonspor'a olan bağlılığının, takımın maç sonuçlarına göre kendi hayatlarını da etkilediğini belirtti.

Sarıkaya ifadelerinde "2017den beri Trabzonspor ve Engin bizim hayatımızda. Trabzonspor’un çok çalışması lazım benim için. Çünkü Trabzonspor yenilirse bizim için çok üzücü oluyor. Engin üzülüyor bizi de üzüyor. Yenerse o hafta çok neşeliyiz. Trabzonspor’un olduğu tüm gazeteleri alır. Sadece Trabzonspor okur. Tüm yöneticileri futbolcuları bilir. Takım kurar. Kendisi down sendromlu. Yazabiliyor. Hafızası çok iyi. Trabzonspor tesislerini gezeceğiz.2017den beri Trabzonspor ve Engin bizim hayatımızda. Trabzonspor’un çok çalışması lazım benim için. Çünkü Trabzonspor yenilirse bizim için çok üzücü oluyor. Engin üzülüyor bizi de üzüyor. Yenerse o hafta çok neşeliyiz. Trabzonspor’un olduğu tüm gazeteleri alır. Sadece Trabzonspor okur. Tüm yöneticileri futbolcuları bilir. Takım kurar. Kendisi down sendromlu. Yazabiliyor. Hafızası çok iyi. Trabzonspor tesislerini gezeceğiz." şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un en özel taraftarı! Engin'in sınırları aşan tutkusu

Kazım Engin Yankın ile 2018 yılında Giresun'da tanışan Temel Yılmaz ise, "2018 yılında Bayburt’tan Giresun’a atandım. 2018 yılında da Engin ile tanıştım. Kendisi Giresun Üniversitesi’nde memur olarak çalışmaktadır. Annesi Giresunlu babası Iğdırlı. Kendisi Giresun nüfusuna kayıtlıdır. Engin’de aşırı Trabzonspor sevgisi var. Günde 4-5 gazete alır spor sayfalarını okur. Trabzonspor yenildiği zamanda çok üzülür. Bende Trabzonluyum. O da buraya gelmek istedi. Buraları görmek istedi. Bende izne gelmiştim. Kendisi de ziyaret etmek için buraya geldi." dedi.

Trabzonspor'un en özel taraftarı! Engin'in sınırları aşan tutkusu

Engin'in bu özel hikayesi, Down sendromuyla yaşayan bireylerin de tutkuları ve hedefleri doğrultusunda hayatlarını şekillendirebileceklerinin bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler