Trabzonsporlu futbolcu için flaş sözler! "Korkaklığı üzerinden atmalı..."

Trabzonspor'un eski futbolcusu Hamdi Zıvalıoğlu bordo mavili takıma dair değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor'un eski futbolcusu ve teknik direktör Hamdi Zıvalıoğlu, Haber61 TV'de yayınlanan "Spor Gündemi" programında bordo mavili takıma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hamdi Zıvalıoğlu'nun değerlendirmeleri şu şekilde;

"ONUACHU'NUN PERFORMANSI DÜŞTÜ"

Abdullah Hoca'yı tanıyoruz ve biliyoruz ama bazı şeyler var, onların üstesinden gelebilecek mi, transfer yaparak mı çözecek? Mesela Onuachu'nun performansı çok düştü. Gol pozisyonlarında ayakta duramayacak gibi bir hali vardı? Diri olsa, güçlü olsa rahat goller atabilecek bir yapıya sahip. Milli aradan sonra nasıl bu kadar düştü? Buna iyi bakmak ve araştırmak gerek.

onuachu.jpg

"ÖN ALANDA EKSİK KALIYORUZ"

Maçın ilk yarısında baskı ve pozisyonlar var. Rakibi oynatmama düşüncemiz vardı. Takımda şöyle bir hava var. Öne doğru koşuyoruz ama sanki geri geri koşar gibiyiz. Önde baskı yapan takım, o pozisyonlarda topu kaptıktan sonra en az 2-3 oyuncuyla çoğalabilmeli. Ama buralarda çok eksik kalıyoruz. Koşuların yapılması lazım. O topu kullanmak yerine geri oynuyoruz. Onu da araştırmak gerek.

EREN VE MEHMET CAN FİNAL PASLARINDA SIKINTILI

Hoca kompakt bir yapı kurmak istiyor. Herkes saha içinde iletişimi sağlasın ve ona göre bir oyun oynayalım diyor. Ama çok ağır ve yavaş oyun oynanıyor. Üçüncü bölgede Visca dışında hareketlilik yok. Arkaya pas denedik ancak onlar da çok iyi değildi. Orta sahadan öne iyi servisler yapılmalı. O konularda çok eksik kalıyoruz. Eren'in final paslarında sorunu var. Mehmet Can'da da aynı sıkıntı var. 2 sene önceki oyun ile Trabzonspor şampiyon oldu ancak taraftarların o oyundan çok da memnun olduğunu düşünmüyorum.

mehmet-can-aydin.jpg

"ABDÜLKADİR ÖMÜR O KORKAKLIĞI ÜZERİNDEN ATMALI..."

Ömür çok yetenekli bir oyuncu ama ne kadar yetenekli olursa olsun, saha içinde becerilerini kullanman gerek. Bu çok önemli. Basit bir örnek. Sağ kenardan topu aldı, rakibi geçme imkanı vardı. Geçemedi, bütün derdi yere düşüp faul almaktı. Bütün varyasyonların ondan başlaması lazım. Topu kullanıp takımı pozisyona sokmalı. En önemlisi de adam eksiltmesi lazım.

Abdülkadir Ömür'ün pozisyonu yok. Sadece oynuyor. Bazı takımın dinamoları vardır. Nwakaeme, Hamsik gibi. Bu tür oyuncularla yanındakiler de büyür. Abdülkadir Ömür yetenekli ama neden sahada becerilerini gösteremiyor. Çocukta öz güven eksikliği var. Zaman zaman sırtı dönük top almaktan kaçıyor. İyi yaptığı iş çalım atıp oyun kurmak. Şu anda onu da yapmıyor. Değerli bir oyuncu, kulübe para da kazandırır ama şu anda hiçbir şey yapmıyor. O korkaklığı üzerinden atması lazım. Tekme yiyecekse yiyecek. Bunları bir an önce düzeltip becerilerini göstermesi gerek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor