Trabzonspor’a büyük umutlarla gelmişti! Yıldız isim formayı unuttu

Trabzonspor’a gol kralı ünvanı ile gelen Umut Bozok formayı unuttu.

Trabzonspor’a büyük umutlarla gelmişti! Yıldız isim formayı unuttu

Trabzonspor’un yıldız ismi bu sezon şoku yaşıyor.

Kasımpaşa'da gol kralı olduğu dönemden sonra Trabzonspor'a transfer olan Umut Bozok, geçen sezon beklenen skor katkısını bir türlü sağlayamadı.

Deneyimli oyuncu, bu sezon adeta formunu geride bıraktı. Son 9 haftada yalnızca 4 maçta görev alabilen Umut, toplamda 262 dakika sahada kaldı ancak skora herhangi bir etki sağlayamadı.

Onuachu'nun performansının ardından, ikinci forvet pozisyonunu da Enis Destan'a kaptıran Bozok, devre arasında takımdan ayrılma ihtimali doğabilir.

Bjelica’bin tercih etmediği yıldız golcü Abdullah Avcı döneminde de forma şanı bulamadı.

umut-bozok.jpg

Umut Bozok Kimdir?

Umut Dilan Bozok, 19 Eylül 1996 doğumlu bir futbolcudur. Profesyonel futbol kariyerine 2013 yılında Metz II kulübünde başlamıştır. Daha sonra Championnat National liginde mücadele eden Consolat takımına transfer olmuştur. 2016-17 sezonunda Championnat National'da 31 maçta 18 gol atarak gol kralı olmuş ve bu performansıyla Ligue 2 ekibi Nîmes'e, 9 Haziran 2017 tarihinde 150,000 € bonservis bedeliyle transfer olmuştur.

Nîmes formasıyla Ligue 2'deki ilk maçına 28 Temmuz 2017'de çıkan Umut Bozok, Stade de Reims karşısında 1-0 mağlubiyetle sonuçlanan maçta görev almıştır. 2017-18 sezonunda Ligue 2'de 36 maçta 24 gol atarak büyük bir başarı elde etmiş ve aynı zamanda takımının Ligue 1'e yükselmesine katkıda bulunmuştur.

Umut Bozok, Süper Lig'in 2021-22 sezonunda gol kralı olmuştur.

Ayrıca, Umut Bozok, Türkiye'nin 21 yaş altı milli futbol takımında da yer almıştır. İlk kez 28 Mart 2017'de Azerbaycan U-21 takımına karşı oynanan maçta Türkiye formasını giymiş ve bu maçta iki gol kaydetmiştir. 18 Mart 2022 tarihinde ise Türkiye milli futbol takımı kadrosuna davet edilmiştir.

Trabzonspor'un forvet mevkiinde forma giyen Umut Bozok, 19 Eylül 1996 tarihinde doğmuştur. 178 cm boyunda ve 70 kilo ağırlığındadır. Umut Bozok, sağ ayağını kullanmaktadır. Bu sezon sadece 4 maçta forma giyen Umut Bozok, henüz sarı veya kırmızı kart görmemiştir. Umut Bozok, bu sezon henüz asist ya da gol katkısı sağlayamamıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler