Trabzonspor taraftar grubundan tribün kararı! "Katılmayacağız..."

Trabzonspor taraftar gruplarından Vira, açıklama yayımladı.

Trabzonspor taraftar grubundan tribün kararı! "Katılmayacağız..."

Trabzonspor taraftar gruplarından Vira, yayımladığı açıklama ile taraftar gruplarının Maraton tribün alt katta bulunması yönündeki uygulamaya katılmayacaklarını açıkladı.

Vira'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Değerli Trabzonsporlular;

Takip ettiğiniz üzere, her sezon öncesinde yapmış olduğumuz kombine organizasyonumuzu bu sezon gerçekleştirmedik. Dolayısıyla, bu sezon kulübümüz tarafından tüm taraftar gruplarının Maraton tribün alt katta bulunması yönündeki uygulamaya katılmayacağımızı sizlerle paylaşmak isteriz.

Sezon öncesinde grubumuz özelinde bize yaşatılan sorunları anlatmak derdinde değiliz fakat en azından bizimle birlikte olmak isteyen taraftarlarımıza bir açıklama yapma zorunluluğumuz olduğunu düşünüyoruz.

Yeni stadyumumuza geçişimizle maraton tribünde başlayan serüvenimiz, akabinde güney tribün üst katında, son olarak da deplasman tribününün yanında sonlandığı gerçeğini sizlerin takdirine sunuyoruz.

Bu nedenle zaten geçtiğimiz yıl, kombine biletlerimizi satın almış olmamızı rağmen tribünde aktif olmamayı tercih ettik. Buna rağmen elimizden geldiğince, Trabzonspor'un marka değerine katkı sağlayacak projeler geliştirmek için çabaladık.

Hiçbir taraftar grubumuzla bir problem yaşamamış olsak da, taraftar gruplarının bir arada olma düşüncesinin birliktelik doğurmadığı, her grubun farklı farklı noktalarda yine kendi içinde hareket ettiği gerçeğini de hep birlikte takip ediyoruz. Dileriz bundan sonraki süreçte aynı tribünde olan taraftarlarımız tamamen bir araya gelerek bu projenin ana amacı olması gereken tavra uygun bir şekilde hareket ederler, bizler de hep birlikte alkışlarız.

Biz Vira grubu olarak bu uygulamanın bir arada olmaktan çok, grupların "kontrol altında tutulması" şekline dönüştüğü düşüncesiyle ki bu konuda bir çok emareyle de bu süreç içinde yüzleştik; artık yer almamaya ve kombine organizasyonumuzu iptal etmeye karar verdik.

Üzülerek takip etmekteyiz ki, Trabzonspor'umuz en umutsuz sezon başlangıçlarından birini yapmak üzere. Sayın Ertuğrul Doğan başkanlığındaki yönetimimizin ve başkanımızın Trabzonspor için en iyisini yapmak istediklerine eminiz fakat kongreden bu yana gelinen süreçte, çok ciddi sorunlarımızın olduğu, gerek proje anlamında, gerekse de futbol takımımızın geleceği anlamında atılması gereken adımların atılamadığı, hepimizi endişeye sevk eden bir yönetim ve planlama sorunumuz olduğu ortada.

Kazım'ın dediği gibi, Trabzonspor'un atacağı bir gol için çok şeyi vermeye hazır olan Trabzonspor taraftarları elbette tüm bu olumsuz tablodan bir başarı öyküsü çıkmasını ister. Umarız bu şekilde bir sezon geçirir, takımımızın başarılarıyla mutlu oluruz.
Fakat burada camiamız açısından en önemli ve tehlikeli husus, Trabzonspor'un eleştiri kültürünün yok edilme düşüncesidir.

Trabzonspor taraftarı, camiası, gördüğü hataları, yanlışları, uyarılarını özgürce yapabilmelidir. Trabzonspor Divan Kurulu bürünmüş olduğu, yalnızca listelere, kongrelere şekil veren anlayıştan kurtulup, denetleyen, yol gösteren, yanlışları dile getiren, tecrübelerini aktaran tutumuna dönüş yapmalıdır.

Başarılı bir Trabzonspor istiyorsak eleştirilerden faydalanıp en doğrusunu bulan bir yönetim anlayışı tesis etmeliyiz.

Yeni sezonun kulübümüze, camiamıza hayırlı olmasını diliyor, tüm bu endişelerimizin dışında bir tablonun ortaya çıkmasını yürekten umut ediyoruz.

VİRA grubu olarak bizler, sezon içerisinde gerçekleştireceğimiz, öncesinde sizlerle de paylaşacağımız organizasyonlarımızla takımımıza elimizden gelen desteği vermeye, yine bir arada olmaya, sizlerin desteğiyle hiç bitmeyen bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz. Sevgilerimizle.

Kaynak:Haber61 Spor Servisi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler